Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   200 / 313
(#) Laurox hozzászólása Dec 25, 2014 /

Helló srácok! Szerintetek mi lehet a probléma? Bekapcs után fehér képernyő 2 másodpercig, utána semmi... Üdv: Laurox (Samsung SyncMaster 2033 sw)
(#) Laurox válasza Doncso hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Ez a monitor azóta már nálam van. Kipróbáltam a kijelzőt egy másik samsung monitor elektronikájával, az eredmény ugyanaz. Felvillan egy pillanatra a fehér képernyő (2x) és annyi. Tehát akkor a kijelző elekrtonikája lehet rossz, igaz?
(#) Doncso válasza Laurox hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Nem egyértelmű mit próbáltál mivel. Ha másik scalert kötöttél a TFT panelre, akkor nem csináltál semmit, mivel az inverter és a cső is ugyanaz maradt, igy a hibajelenség is ugyanaz, nem lettünk okosabbak. Ha másik inverter elektronikát kötöttél a kijelző háttér világitására, és azzal is ezt csinálja, akkor a cső öregedése sanszos, nem az elektronika. Már ha egyről beszélünk, és a háttér világitással van a probléma.
(#) Alkotó hozzászólása Dec 27, 2014 /

Ma ismét lemostam ablaktisztítóval a monitort (sokadik alkalom). Ezt bekapcsolt állapotban csináltam, de alvó üzemmódban, a feketeség miatt. A manőver látszatra sikeres volt.
De pár óra mulva bekapcsolva a gépet, a bal alsó sarokban egy "folt" jelent meg, és abből kiindulva vízszintesen vonalkázza az alsó sávot.
Lefényképeztem. A képen a hibás sarok és a vonalkák egy része látszik, mert ezek a teles szélességben átérnek. Elvileg itt teljesen feketének kellene lennie a monitornak.
Feltételezésem szerint a hiba összefügg a lemosással, de ebben nem vagyok biztos.
Adódik a kérdés, mit kezdjek vele? Próbáljam kiszárítani? Esetleg próbáljam szétszedni (nem csináltam még ilyet)? Vigyem szervizbe? Vegyek újat?

DSCF7204.JPG

(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Ha szerencséd van, kiszárad magától (kicsi az esélye), ha nem, csak javulni fog valamennyire. Lehet, hogy az ablaktisztító szétszedhetetlen helyre folyt, az ilyet ki sem lehet rendesen szárítani.

Ablaktisztítót a rongyra, nem a monitorra, bár gondolom ezt már nem fogod elfelejteni.
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Rendeltem egy újat. LED-es, jó nagy, végtelen sok szín, "csillirádos" kontraszt, és bla-bla-bla. Biztos jobb lesz mint a régi sok éves. Utóajándék.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) eyess válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Próbáld meg papír zsebkendővel kiitatni .Ugyanis a papír zsebkendőnek szívó hatása van .Ha szerencséd van , akkor kiszedi neked .
(#) Buvarruha válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Idézet:
„Biztos jobb lesz mint a régi sok éves.”

Ne reménykedj.
(#) Alkotó válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Több led-es képmegjelenítőt (TV, monitor) láttam használtam, és határozottan nagyon jók voltak. Miért gondolod, hogy az most másképp lesz?
(#) blasz hozzászólása Dec 28, 2014 /

Sziasztok vásároltam a cégemtől egy halom LCD monitort,a javát újra kondiztam és megy,de eggyel nem birok NEC tipusú 17" és a kép alsó 5cm része bekapcsolás után 2 percel szép lassan elkezd remegni aztán egyre gyorsabban, 5-6 perc után már nem látom mi van alul.De csak az alsó 5cm de az végig keresztben.De a képe az nagyon szép egyébként

LCD-1760 VM a tipusa Köszönöm előre is
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
(#) Doncso válasza blasz hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

A megjelenitéssel vagy a háttér világitással lehet a gond? Élesen elhatárolódik a hiba, vagy fokozatosan tünik el a kép?
(#) blasz válasza Doncso hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Szia nem tünik el a kép,hanem az alsó 5cm vibrál.
Van egy ugyan olyan monitorom,kicserélem az egész elektronikát benne rögtön kiderül.Ami vibrál azt nem kondiztam még újra,nem láttam semmi hibát persze csak szemmel.

Az lehet, hogy tft-panel hiba.

Feltettem másik szám.Gépre várom a hibát.

Gondolod a videokártyával lenne a gond?

Nem, csinálja 5 perc után a másik gépen is.Nem lehet hogy most kezd el döglödni valamelyik kondi?

Hát ezt igy nem tudom, de menj végig ezen : Bővebben: Link Hasznos anyag.

Tényleg jó,azt irják a hibára hogy a zavarszürés lehet ha vibrál,ugrál,felkondizom baj nem lehet belőle

Reméljük megoldódik. Kondikkal az a baj, hogy nem csak a tápban lehet rossz, hanem bárhol.

Visszavettem az RGB beállitásokból,most ritkábban csinálja
(#) Buvarruha válasza blasz hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Ott a kijelző hibás, más nem valószínű, hogy olyan hibát produkálna, amitől a kép többi része érintetlen maradna.
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Köszönöm,azért a kondikat kicseréltem lassan teszem össze aztán lesz ami lesz
(#) blasz válasza blasz hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Eddig nem csinálja 10 perce megy új kondikkal

Minden kondit kicseréltem,és eddig nem remeg a képe,félórája megy már,és eddig jó

Úgy tünik jó helyen cserélted.

Mindent kicseréltem benne,most rátettem arra a gépre amin elkezdte a remegést de eddig jó

Lekopogom megy pár órája és kutya baja.Csak jót tettek a kondik cseréje.
(#) Laurox válasza Doncso hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Egy Samsung 930NV teljes elektronikáját (táp-inverter, mainboard, szalagkábel, stb) "rádugtam" a Samsung 2033 kijelzőjére, (mert passzolt) és UGYANAZT produkálta: Fehér képernyő 2 másodpercig felvillan kétszer, és utána semmi.
(#) Doncso válasza Laurox hozzászólására (») Dec 29, 2014 / 1

Értem. Akkor jó eséllyel meghótt a TFT panel elektronikája, kizárásos alapon.
(#) Doncso hozzászólása Dec 30, 2014 /

Egy érdekes esettel állok szembe. Van egy packard bell 900w tipusú monitorom. Adott egy HDMI-DVI kábel. A monitornak van 2 analóg, egy dvi bemenete és egy jack audio bemenete. A problémám az, hogy ha xbox-ba bedugom a hdmi kábelt, a másik felét (dvi) meg a monitorba, akkor nincs hang. Pedig működik a belső hangszóró. Ha xbox helyett egy tabletet kötök hdmi-n keresztül a DVI bemenetre ott sincs hang. Ilyenkor mit lehet tenni? Csakmert a boxnak nincs külön audio csatija, nem értem. A monitor csak jack-en fogadna audio jelet? Ilyen van?
Következő: »»   200 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem