Fórum témák
» Több friss téma |
Helló srácok! Szerintetek mi lehet a probléma? Bekapcs után fehér képernyő 2 másodpercig, utána semmi... Üdv: Laurox (Samsung SyncMaster 2033 sw)
Ez a monitor azóta már nálam van. Kipróbáltam a kijelzőt egy másik samsung monitor elektronikájával, az eredmény ugyanaz. Felvillan egy pillanatra a fehér képernyő (2x) és annyi. Tehát akkor a kijelző elekrtonikája lehet rossz, igaz?
Nem egyértelmű mit próbáltál mivel. Ha másik scalert kötöttél a TFT panelre, akkor nem csináltál semmit, mivel az inverter és a cső is ugyanaz maradt, igy a hibajelenség is ugyanaz, nem lettünk okosabbak. Ha másik inverter elektronikát kötöttél a kijelző háttér világitására, és azzal is ezt csinálja, akkor a cső öregedése sanszos, nem az elektronika. Már ha egyről beszélünk, és a háttér világitással van a probléma.
Ma ismét lemostam ablaktisztítóval a monitort (sokadik alkalom). Ezt bekapcsolt állapotban csináltam, de alvó üzemmódban, a feketeség miatt. A manőver látszatra sikeres volt.
De pár óra mulva bekapcsolva a gépet, a bal alsó sarokban egy "folt" jelent meg, és abből kiindulva vízszintesen vonalkázza az alsó sávot. Lefényképeztem. A képen a hibás sarok és a vonalkák egy része látszik, mert ezek a teles szélességben átérnek. Elvileg itt teljesen feketének kellene lennie a monitornak. Feltételezésem szerint a hiba összefügg a lemosással, de ebben nem vagyok biztos. Adódik a kérdés, mit kezdjek vele? Próbáljam kiszárítani? Esetleg próbáljam szétszedni (nem csináltam még ilyet)? Vigyem szervizbe? Vegyek újat?
Ha szerencséd van, kiszárad magától (kicsi az esélye), ha nem, csak javulni fog valamennyire. Lehet, hogy az ablaktisztító szétszedhetetlen helyre folyt, az ilyet ki sem lehet rendesen szárítani.
Ablaktisztítót a rongyra, nem a monitorra, bár gondolom ezt már nem fogod elfelejteni.
Rendeltem egy újat. LED-es, jó nagy, végtelen sok szín, "csillirádos" kontraszt, és bla-bla-bla. Biztos jobb lesz mint a régi sok éves. Utóajándék.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Próbáld meg papír zsebkendővel kiitatni .Ugyanis a papír zsebkendőnek szívó hatása van .Ha szerencséd van , akkor kiszedi neked .
Idézet: „Biztos jobb lesz mint a régi sok éves.” Ne reménykedj.
Több led-es képmegjelenítőt (TV, monitor) láttam használtam, és határozottan nagyon jók voltak. Miért gondolod, hogy az most másképp lesz?
Sziasztok vásároltam a cégemtől egy halom LCD monitort,a javát újra kondiztam és megy,de eggyel nem birok NEC tipusú 17" és a kép alsó 5cm része bekapcsolás után 2 percel szép lassan elkezd remegni aztán egyre gyorsabban, 5-6 perc után már nem látom mi van alul.De csak az alsó 5cm de az végig keresztben.De a képe az nagyon szép egyébként
LCD-1760 VM a tipusa Köszönöm előre is A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
A megjelenitéssel vagy a háttér világitással lehet a gond? Élesen elhatárolódik a hiba, vagy fokozatosan tünik el a kép?
Szia nem tünik el a kép,hanem az alsó 5cm vibrál.
Van egy ugyan olyan monitorom,kicserélem az egész elektronikát benne rögtön kiderül.Ami vibrál azt nem kondiztam még újra,nem láttam semmi hibát persze csak szemmel. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Feltettem másik szám.Gépre várom a hibát.
Nem, csinálja 5 perc után a másik gépen is.Nem lehet hogy most kezd el döglödni valamelyik kondi?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Hát ezt igy nem tudom, de menj végig ezen : Bővebben: Link Hasznos anyag.
Tényleg jó,azt irják a hibára hogy a zavarszürés lehet ha vibrál,ugrál,felkondizom baj nem lehet belőle
Reméljük megoldódik. Kondikkal az a baj, hogy nem csak a tápban lehet rossz, hanem bárhol.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Visszavettem az RGB beállitásokból,most ritkábban csinálja
Ott a kijelző hibás, más nem valószínű, hogy olyan hibát produkálna, amitől a kép többi része érintetlen maradna.
Köszönöm,azért a kondikat kicseréltem lassan teszem össze aztán lesz ami lesz
Eddig nem csinálja 10 perce megy új kondikkal
Minden kondit kicseréltem,és eddig nem remeg a képe,félórája megy már,és eddig jó
Mindent kicseréltem benne,most rátettem arra a gépre amin elkezdte a remegést de eddig jó
Lekopogom megy pár órája és kutya baja.Csak jót tettek a kondik cseréje.
Egy Samsung 930NV teljes elektronikáját (táp-inverter, mainboard, szalagkábel, stb) "rádugtam" a Samsung 2033 kijelzőjére, (mert passzolt) és UGYANAZT produkálta: Fehér képernyő 2 másodpercig felvillan kétszer, és utána semmi.
Értem. Akkor jó eséllyel meghótt a TFT panel elektronikája, kizárásos alapon.
Egy érdekes esettel állok szembe. Van egy packard bell 900w tipusú monitorom. Adott egy HDMI-DVI kábel. A monitornak van 2 analóg, egy dvi bemenete és egy jack audio bemenete. A problémám az, hogy ha xbox-ba bedugom a hdmi kábelt, a másik felét (dvi) meg a monitorba, akkor nincs hang. Pedig működik a belső hangszóró. Ha xbox helyett egy tabletet kötök hdmi-n keresztül a DVI bemenetre ott sincs hang. Ilyenkor mit lehet tenni? Csakmert a boxnak nincs külön audio csatija, nem értem. A monitor csak jack-en fogadna audio jelet? Ilyen van?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |