Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A bemeneti csatolókondenzátort is pròbáld cserélni
Táblagépről vagyok nem tudtam megnyitni anrajzot de emlékeim szerint ign,egyébként cseréjükkel amúgy sincs vesztenivalòd.
A c5 3,3 uf-ot cseréltem nem segített a c6 470pf meg nincs másik.
Namost az van hogy mérj áramfelvételt ès feszt tranyók nélkül 100>100ohm al +- oldalon.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
4,2mA -ágba, +ba meg 5,8mA.
82ohm vagy 180ohm om van legközelebb 100ohm pont elfogyott.
Na mára feladom folyt köv. holnap köszönöm az eddigi segítségeket, tanácsokat. Remélem honap már sikerül szép hangra bírni. Jóéjt!
A 2n5551 eseket ellenőrizted?
Bocs ha megszakitom a diskurzust.
Szétkaptam az erősitőt,amit lehetettt kipróbáltam. Újra kell huzaloznom az egészet,mert úgy ahogy van gerjed.Eddig 1 méter volt a bekötő audió kábel azzal csak külső hatásra,de 3 méteres jelkábellel már alapból zúg,morog pattog. Felhasználom KD mester és Skori vázlatait. Köszönöm még egyszer hogy rávilágitottál a dolgokra.Boldog új évet!
Üdvözlök mindenkit! Egy pioneer a-402r tipusú erősítőt javítok, rengeteg baja volt! Elszállt a transzformátorban a hőbiztosíték, puffer kondi csere, stabilizátorok is cserére szorultak! Valami idióta is belenyúlt és a hangerőnél a panelon átvágta a GND-t! Ezek után sem jön ki hang belőle, pedig a relé rákapcsolja a kimenetet szépen, a hangszóró nagyon halkan búg! Volna valakinek valami ötlete, merre keressem tovább a hibát?? A segítséget előre is köszönöm!
Azt szeretném megkérdezni, ki tudtad-e hajtani torzításig a modult? Az a 280w az a klippelt szinusz volt, vagy még torzítatlan. A gyakorlatban három dolog limitálhatja a kivehető teljesítményt. Vagy kicsi a bemenő jel, tehát nem vezérlődik ki a végfok, vagy megszólal a túláramvédelem (ekkora böszme végfoknál ez nem valószínű csak ha hibás). Harmadik pedig tervezési vagy alkatrész hibára utal.
Még egy kérdés: hogy mérted azt a 280 W-ot? A 8,5 k a teljesítményéből ítélve a bemeneti fokozat tápfeszültségét állítja elő, egyik vége össze van kötve az MJL kollektoraival, tehát + vagy - 100V, a másik vége pedig valószínű hogy egy 15 V körüli zéneren keresztül kapcsolódik a testre.
Nem tudtam kihajtani maxig. Rátolom a full hangerőt akkor a modul kezd el szólni (ijjesztő hangja van mint egy felhergelt darázsfészeknek). Zenével a csúcsok előtt már persze torz.
Amúgy a két 8.5k ellenállás valami ventilátor indító áramköré lehet szerintem amikor kicsipogtattam, hogy mégis mi merre megy valóban 1-1 zénerre kötődik rá de akkor a led felvillan halványan (multitól)
Sziasztok!
Bocsánat,hogy csak most de csak most volt időm megcsinálni az átalakítást. A hang valóban jobb lett,de nincs túl nagy különbség. Tisztább ,lágyabb,dinamikusabb,magasabb és mélyebb is,de minden csak egy leheletnyivel. Talán a tere nőtt meg a legjobban,de ez sem hatalmas különbség. Audio CD-t hallgattam DVD-ről. Egy nagyon kis búgás lett a kábelezés miatt,és a méret miatti a rögzítés még problémás. Megpróbálok szerezi kisebbeket. Vagy ezeket egy külön nyákra,és árnyékolt vezetékkel bekötni.
Mi a szent szűz ez? Melyik itt a hidegpont?
Szia!
Bocsáss meg a kérdésemért de ezt miért csináltad,ezek nem igazán ide valók.Ezek a kondik inkább hangváltókba valók.
Sziasztok.
Van egy Phonic MAX-1500 végfokom, szétszedtem kitakarítani és láttam, hogy mindkét oldalon van még hely egy pár végtranzisztornak, megkerestem a manuálját és kiderült, hogy ugyan az a nyák van benne mint a MAX-2500-ban, be is van ültetve minden, csak a végtranzisztorok , a hozzájuk tartozó emitter-ellenállás és bázis-ellenállás hiányzik. A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne -e beletenni a hiányzó végtranzisztorokat? Ha igen akkor az egész garnitúrát kell-e cserélni bétára válogatva, vagy élég csak a hiányzó tranzisztorokat betenni? Csatolom a manuált. A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Igazából ez csak próba volt , kíváncsi voltam ,hogy van e hallható különbség. Véglegesen kisebb MKP típusokat szeretnék bele (Remix). Vagy Iskra KEU1910 MKT
Értelme akkor lesz, ha elpusztul és javítani kell. Az egész garnitúrát cserélni kell. Ha csak pótolod a "hiányt" az nem korrekt megoldás.
Visszaolvastam amiket írtál. Ha még mindig az LM1036 -al hajtod, lehet nem elég neki a jel. Ekkora végfokoknál nem ritka, hogy 0dB-nél (775mV) - nál nagyobb jelre van szükség. Az LM1036 12V táp esetén a kimenetén max +3dB- t (kicsit több mint 1V) tud. Onnét kezdve már határol. Ha a végfok erősítése mondjuk 20 szoros (26dB), akkor 30v csúcs lesz a max kimenő jel. Az LM ás a végfok közé kellene egy 3-5 X erösítésű fokozat.
Meg lehet toldani, de inkább lebeszélnélek róla.
Értem tehát egy "közerősítőre" lenne szükség? Mondjuk egy ilyen reklám p.m.p.o. 5000wattos (2x3w) kishangsugárzó szett? De mondjuk annak a kimeneti illesztése eltérne a végerősítő bemenetével.
Az illesztéssel nem is lenne gond. A zaja a végfok által felerősítve már erősen zavarna.
Lehetne mondjuk egy ilyet építeni.
Sziasztok!
Csöves erősítőt készülök venni, 2 között vacilálok: 1. Bővebben: Link 2. Bővebben: Link Megtudnátok mondani nekem, hogy melyik jobb és miért? A hangfalak amiket hajtana azok 4 Ohm-osak, így kiesik a 2.? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv. Viktor
Szia köszönöm,ez egy autós végfok,és 4 ohm on nagyon fűti magát ezért gondolkoztam a toldáson.Mert ugye itt minden 4 ohm os.
A keletkező hő az erősítő hatásfokán múlik adott teljesítmény leadása mellett. Ezt a végtranzisztorok száma nem befolyásolja. A több tranzisztor csak abban segít, hogy nagyobb felületen adódik át ez a hő a hűtőbordának.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |