Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   18 / 203
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Igen az az ütve-csavarhúzó. Gépjárműtechnikában és hasonlóan nagy húzóerőt igénylő alkalmazásokhoz ajánlott. Én fába szoktam behajtani csavarokat, ahhoz ez elég itthonra. Van egy Makita gipszkartonozó csavarhúzóm is, de ha esetleg nagyobb erő kell, akkor nálam ez a főtüzérség. Ebbe már kapaszkodni kell, ha az elektronikus nyomatékhatárolót magasra állítod.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
(#) kitartás válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Azért pár évig spórolhatnánk mire összejön az ára.
(#) rockersrac hozzászólása Dec 26, 2014 /

Barátnőmék jóvoltából tegnap egy hasonló szerkentyű került a birtokomba: WorkZone multifunkciós gép
(#) hobbyboby válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Majdnem ugyanilyen analóg műszerem van (a két digitális mellett). Még az Oktogon (akkoriban November 7.-e tér) utáni néhai Rádióamatőr boltban vettem - 1500 forintért - valamikor a hetvenes évek elején.
Egy váltakozó áramfelvételű kütyü méricskélése esetén ez a lengőmutatós megoldás sokkal jobban értelmezhető, mint az állandóan átíródó digitális kijelző pálcika-számsorai.
(#) hobbyboby válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Sok kéziszerszámnál és kiscélgépnél többnyire nem ám a "hatalmas tudást" és minőséget kell általában megfizetni, hanem csupán magát a reá firkált (nyomtatott) de hangzatosabb márkaneveket!
Mert az azért mégiscsak kissé jobban hangzik (és látszódik), hogy Philips, AEG vagy Bosch, mint egy akármilyen * "no name" cucc esetében.

Nekem a szinte ismeretlen legyártású és még 3000 forintomba se kerülő kínai flex-em sarokcsiszolóm) ugyanolyan jól vág vagy épp csiszol jó koronggal vagy csiszolólappal, mintha ötször-hatszor olyan áru valamivel jobbat vettem volna.
Igaz, csapágyakat már kellett benne cserélnek, na de akkor is
"milyen jól kijövök ... ha bemegyek". (Valamikori Skála Kópé reklám)
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) nagym6 válasza hobbyboby hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Valószínűleg úgy lehet, hogy 5 vagy 10 ből egy jó. Én és ismerősöm vettünk 1-1 db.-ot 2800Ft.-ért noname, talán fél órát -kíméletesen- ment mindkettő összesen. Motor tekercs szakadt lett, másiknál menetzárlatos.
(#) patexati válasza hobbyboby hozzászólására (») Dec 27, 2014 1 /

Igen ezért jött jól mert sokszor szeretném "látni" is mit mérek és szkóp kicsit nehézkes ha cipelnem kéne.Amúgy ez a műszer nem egészen egy sima feszültség és áramosztós hanem fetek hajtják meg az alapműszert. Még nem olvastam igazán utána.
(#) nagym6 válasza velegiistvan hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Másoknak is.
Köszi a linket a Makita akkusfúróhoz. Bővebben: Link
Most már készlethiány van írva. De ugyanebben a boltban ugyanez a gép itt mintha lenne: Bővebben: Link
Megrendeltem, és válaszoltak, hogy értesítenek a postázás napjáról. Ezek szerint mégis van, bár még nem kaptam meg.
Csak azoknak írom, akik esetleg lemaradtak róla.
(#) velegiistvan válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Bocs, elkerülte a szemem (szó szerint) a képek tartalma. Közelebbről megnézve (10 cm) már beszédesebbek.
(#) velegiistvan válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Nincs mit.
Szerintem beszélj velük telefonon, ha még nem tetted, most néztem, mindkettő linknél készlethiányt ír.

Viszont ebből még a honlap szerint van!!
Bővebben: Link

Ez nem rózsaszín, és úgy tudom, nem adnak hozzá lámpát, de szinte ugyanaz a gép. És az ára sem vészesen drága a rózsaszínhez képest.
Két aksi ehhez is jár.

Idézek az oldalról:
"Akciós időszak: 2014.11.15 - 01.05 vagy a készlet erejéig"
Csak azoknak írom, akik most vennének még.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
(#) nagym6 válasza velegiistvan hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Elrontottam a második linket. helyesen: Bővebben: Link
(#) velegiistvan válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Megnéztem. Itt tényleg azt írják, hogy van, de ha rmegyek a linkjére, utána már azt az oldalt hozza szerintem, amit tegnap linkeltél és ott már készlethiány látszik.
(#) velegiistvan válasza szamóca hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Sziasztok!

Először is boldog újévet mindenkinek!
Szamóca, ez az a gép, ami már indítókondis?
Ha igen, akkor gondolom fülvédő nélkül nem is igen lehet mellette megmaradni.
(#) szamóca válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Szia! Igen vannak start kondik is benne. (megjegyzem, elég hülye módon kapcsolóra kötve, nyomógomb helyett)
(#) Gafly hozzászólása Jan 2, 2015 /

Vauhaus katalógus, most dobták be:
Műanyag görgős tároló 10 fiókkal, 11 KHUF
Gondolkozom rajta, csak a magassága több mint egy méter...
(#) velegiistvan válasza szamóca hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Az igen. Tehát indításkor figyelni kell arra, hogy ne maradjon az indítókondi áram alatt?
Jól értem üzemi kondija is van?
Ez az a gép, aminek a két négyszög alakú kapcsológombja mellett van egy kerek is?
(#) szamóca válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Bizony figyelni kell, miután felpörgött, le kell kapcsolni. Mikor megvettem nem tudtam, és megsütöttem kissé a motort. De van benne hőkioldó is hálistennek, az megvédte, meg a szovjet zománchuzal az a sötét színű, magas hőfokot bír. A kapocsdeklin jött ki a füst, de miután lehűlt, semmi baja nem lett. Azóta is megy, de már nyomógombot tettem rá. Egy kör alakú bakelit be/ki kapcsolója van egyébként.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2015
(#) nagym6 válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Megjött a lila, amelyiket eredetileg akartam. Köszi a linket, másképp nem tudtam volna erről.
(#) velegiistvan válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Nincs mit, örülök, hogy segíthettem. Használd egészséggel!
(#) ronin75 válasza granpa hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

A végén milyen szinű lett?
(#) Bakman válasza sny hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Ez azért így nem teljesen állja meg a helyét. Régen is voltak olyan munkahelyek, ahol csak szúrópróbaszerűen ellenőriztek és most is. Ugyanakkor dolgoztam több olyan helyen is, ahol 100 %-os volt a MEO, sőt, a MEO csapatnak is volt egy MEO-ja. Ezutóbbiak dolgoztak szúrópróbaszerűen. De láttam már példát 200 %-os MEO-ra is bizonyos esetekben.
(#) granpa válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 3, 2015 / 1

Piros, és elég baráti áron. Rögtön kipróbáltam edzett anyagon, nem vásott el a foga.
(#) janimester hozzászólása Jan 6, 2015 /

Üdv. uraim. Kezdem unni a fürész lapot ha nyákot akarok kivágni. Ki mit ajánlna arra hogy mondjuk egy a4-es táblából ha ki akarok vágni egy kisebb kocka alakot azt milyen szerszámmal tudnám kivágni szépen ami viszonylag kevésbé is roncsol. Karos -ollós szerkezeten gondolkodtam de van még a lemezvágó olló amire gondolni tudok.. . Minden tippet meghallgatok, hogy ki mivel vágja a nyákot
(#) Mircsof válasza janimester hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Én erre esküszöm, kb 5 másodperc "bármekkora"nyák. Kicsit hangos az igaz, de nem repeszti, mint az olló.
(#) Prendick válasza janimester hozzászólására (») Jan 6, 2015 / 1

A lemezvágó olló sajnos gyilkolja a nyákot, karos szerkezetből az lenne jó, amiben párhuzamosak a kések és befér egy A4-es nyák, de ezek ötven kilónál kezdődnek és nem is sikerült szereznem. Végül vettem egy szalagfűrész imitációt (barkács kategória) valamelyik aukciós portálon. A saját szalagját persze az első nyák kifilézte simára, úgyhogy vettem bele sűrű fogazású fémfűrészlapot és azóta a darabolással csak annyi a problémám, hogy figyelni kell, nehogy két ujjal kelljen kérnem az öt sört.
(#) kaqkk válasza Prendick hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Ha karosollót használsz ,és az eléggé éles akkor tökéletes a vágás, legfeljebb picit megcsiszolod a vágásfelületeket.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
(#) Prendick válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Gondolom én nem voltam elég ügyes, nekem mindig vagy berepedt, vagy lepattogtak darabok. Szakértőbb kezekben biztos jobban működik.

Közben morfondíroztam és megnéztem alaposan a régi vágyam képét és talán lehetne hasonlót építeni házilag. (Az eredetihez nyerni kéne a lottón. )

Egy erős talp, sin a késnek, excenter tengely a karnál, egy rugó és sok munka. Még a kés lehet kritikus, de épp van a padlásomon két régi, gépi fűrészlap, amit anno a MOM-ból csentek és munkások kedvence volt, késeket csináltak belőle otthon. Jó anyag lehet, mert a sima HSS meg se karcolja, csak keményfém fúróval lehet, nagy nehezen, megmunkálni.
Továbbra sem érzem magam túl ügyes fémművesnek, de talán össze lehet hozni.
Nem próbálkozott valaki véletlenül hasonlóval?
(#) Bakman válasza Prendick hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Ez valami vicc lehet? Ennyiért lézeres CNC masinát lehet kapni.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Holnap megrendelem vagy mégsem ?
(#) Prendick válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Az ipari gépek ennyibe kerülnek. Még az ilyen kicsik is. Bár ahogy néztem, ez is 66kg.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
Következő: »»   18 / 203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem