Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Kedves dokidoki nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan segítettél, talán a PAL-kódert is a környéken kell keresnem. B.ú.é.k. jó erőben és egészségben Mindenkinek!
Kedves endrusz ! Nagyon köszönöm a Te segítségedet is, most már teljes az örömöm. Nem hittem volna, hogy ennyi figyelmet fordítotok problémámra. Már-már azt hittem sok keresgélés után, hogy nem lesz sikerem, de kishitű voltam. Neked is B.Ú.É. K. minden jóval és bőséggel!
Szia! Ez micsoda? Biztos ez a típus szám? A Google nem ismer ilyet. Van rengeteg Denon doksim,de ilyen típust nem találok.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
Bocsánat igazad van!
ELírtam Denon PMA-320 a rendes típus száma...
Kollegák!
Philips C811 kazettás rádió-erősítő kapcsolási rajzát keresem, ha tudna valaki segíteni, nagy jót tenne velem. Köszönettel,
Szia! Így tudom feltölteni.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
Nagyszerű! Igazán nagyon köszönöm, sokat segítettél.
Sziasztok!
Az alábbi XL4005 dc-dc konverterhez keresek kapcsolási rajzot. Segítséget előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
Szia !
A dolog nagyon egyszerű, megnézed az ic. tipusát, beirod a gugliba az ic tipusát és utána circuit. Nézd a kép találatokat.Sok kapcsolást találsz valamelyikre biztosan ráillik illetve összehasonlítható.
Sziasztok.
Egy túláramvédő kapcsolást keresek DC 5V-ra ha eléri a 3 ampert az átfolyó áram lekapcsolja a kimenetet és ezt jelezze is egy LEDdel. Előre is köszönöm a segítséget.
Hello! Egy kis magyarázatot adhatnál, miért van erre szükség. Mert az áramfigyelésen is van feszültség esésé, és a ami lekapcsolja (bekapcsolja) az 5V-ot azon is lesz. Ilyen kis feszültségből meg már "nem érdemes pazarolni". Valamint biztos, hogy nem 5V a tápforrás, tehát lehet,hogy a tápláló egységnél célszerűbb ezt megoldani. Vagy ott ami "feleszi" a 3A áramot. És akkor nincs feszültség csökkenés.
Egy labortáp fix 5V-ja lenne egy 7805 ös fesz stab-bal és egy bd244-es ic-vel (hogy elérhető legyen a 3A)
Gondoltam, hogy valami csel van a dologban. Te igazából nem az 5V-ot akarod kapcsolni ezek szerint, hanem a tápot ki, ha az áram túlhaladná a 3A-t. De ha így van, az nem szerencsés vállalkozás. Mert ha jól értem egy 7805 van megfejelve egy BD-vel. Csak hogy a 7805-öt nem tudod leszabályozni, a BD-t meg hiába "kapcsolod le", a 7805 menni fog. Vagy is még egy tranyó kell elé, ami ki kapcsolja az egészet. Akkor meg oda az egyszerűség fillingje, hiába van benne a 7805.
Így akár egy komplett új tápot is készíthetsz az 5V-ra, amit le is lehet szabályozni. De akár egy PTC bizti is sokkal ésszerűbb lenne a táp elé. Ami ha túláram van, korlátozza azt. Vagy egy egyenáramra szerkesztett automata, ha ragaszkodnál a jelenlegi kapcsoláshoz.
Találtam egy kapcsolási rajzot ez sem lehet jó hozzá? Bővebben: Link
Ez egy áramkorlát, ami 0,6V/R2 áramot enged át maximum..
Én azthittem a túláramvédelem és ez az áramkorlát ugyanaz. Erre gondoltam esetleg ezt be lehetne tenni az 5Vra? Ha igen akkor hova lehetne tenni egy LED et, hogy ha aktív világítson?
Az én értelmezésem szerint az áramkorlát a beállított áramértéket tartja folyamatosan, miután a fogyasztó árama elérte a beállított értéket.(ekkor világít a LED is.) Ha a terhelés növekszik, a feszültség csökken - akár nulláig is zárlat esetén. Ilyenkor a teljes U*I hővé alakul, tehát a hűtést ennek megfelelően kell kialakítani.
Túláram védelem az elért határnál lekapcsol, visszakapcsolni kézzel, esetleg automatikusan lehet (visszahajló karakterisztika - Foldback Current Limiter) Itt a melegedést csak az Ube-Uki*I képlettel kell figyelembe venni. Mindkettőnek van létjogosultsága, én átkapcsolhatóvá szoktam kialakítani. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2015
Ha áramkorlátra gondoltál, akkor inkább célszerűbb új áramkört építeni, mint kiegészíteni. Mert az 5V-ra ezt nem teheted rá, mert igen sok maradék feszültsége lenne. De még a bementi oldalon is. Akkor már sokkal egyszerűbb építeni ezekből az alkatrészekből ami tudja is azt amit szeretnél. Pld. valami ilyesmit.. Van áramkorlát, van jelzés, és grátiszként még ki-be is kapcsolhatod az 5V-ot. (kondik nincsenek a rajzon)
És hova kellenének kondik, illetve 5V-ról is megkapját a ledek is a megfelelő fesz-t?
Megnézted a rajzot? 5V-ból 5V-ot nem lehet készíteni áramkorláttal.. Ez 9V-ból előállítja az 5V-ot, és van benne áramkorlát. Vagy is ez egy kész tápegység a 7805 meg egyebek helyett. A bemenetére kell az egyenirányító, meg pufferkondi. A kimenetére is valamekkora kondi 10..100uF.
Elnézést nem tudtam nagyon értelmezni a kapcsolást mert nem értek annyira hozzá.
Nincs itt semmi gond, csak az írások alapján nem tudni mit csinálsz miből..
Azaz "Egy labortáp fix 5V-ja lenne.." volt az infó. Mivel azt írtad, hogy 7805 van benne, arra asszociáltam, hogy egy trafóról táplálkozik a dolog. Reméltem, hogy nem egy PC táp kész 5V-ját szeretted volna áramkorláttal ellátni és ezért ragaszkodsz az 5V-hoz. Én egy stabilizátort rajzoltam számodra, amiben áramkorlát van és erről jelzés. De mivel a tranzisztorokon és az áramfigyelő ellenálláson (valamint a pufferkondenzátoron szűretlenség is) feszültség veszteség van, szükség van az 5V kimenő feszültségnél magasabb megtápláló feszültségre. Ez kb. a 9V.
Hello!
Közben találtam a hálón egy kapcsolást, ami talán jobban elnyeri a tetszésedet, mert szinte a meglévő eszközeiddel megvalósítható.
És egyetlen hidegitő kondenzátor sincs benne
Megépítettem BC557-el és NPN tranyókkal (természetesen felcseréltem a C-t és az E-t), de a kimeneten 10V van. Ha a kimenetnél szétválasztom a 3055-öt és a 7805-öt akkor az utóbbi kimenetén megvan az 5V.
3szor is átellenőriztem a bekötéseket de nem találom a hibát. Mi lehet a baj?
Szia!
Miért is használtál NPN tranzisztorokat? Ez a kapcsolás PNP-re van megcsinálva.
Na de, ha PNP tranzisztorok vannak a rajzon, akkor olyanokat kell használni. NPN-hez 79xx stabkocka kell, de akkor a polaritások is fordulnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |