Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC programozás
Én evvel szeretném felprogramozni a Pickit 2-ot mert en csinálom!
És van a gepemen soros illetve párhuzamos port is!
Ezt olvastad?
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Nekem működött a link, most kb 10 másodperce..
Sziasztok! Sajnos nem találok megoldást sehol sem a következőkre...
4 bitet kellene forgatni úgy hogy az eredmény a következő legyen: '1000' '1100' '0100' '0110' '0010' '0011' '0001' '1001' Assembly nyelven ennek mi a legegyszerűbb módja? Köszönöm szépen előre is ha Valaki foglalkozik a problémámmal ![]() Szép napot!
Ugy ertem, hogy a kulonbozo allapotokat tarolni egy vektorban (egymas utani byte-ok) es ezekre egy szammal hivatkozni 0-7-ig,
a kovetkezo allapot pedig = (elozo allapot+1) AND 7 Mar amennyiben feltetelezem, hogy a legutolso utan ujbol az elso jon.
Köszönöm szépen, meg próbálom! A PIC 16f877A vagy 887. Nagyon láma vagyok de van egy projektem amit úgy úszok meg a legolcsóbban ha megcsinálom magamnak, ahhoz viszont meg kell hogy tanuljam a PIC programozást egy bizonyos szintig
![]()
Abban asszem meg nincs TBLRD*, szoval szerintem EEPROMba kellene tenni a szamokat, mert RAM-ot erre pazarolni...
A PIC leirasaban benne van, hogyan kell eeprombol olvasni, irni meg programozaskor lehet, mivel gondolom, ezek nem valtoznak.
TBLRD csak 18F -eken van. Helyette a program memóriából a retlw utasításokkal lehet táblázatot kezelni.
Sziasztok!
Van egy 16f690 picem, és egy ICD2 égetőm. Debug módban nem tudom használni, mert headert kér hozzá. Ezek a debug header áramkörök más programozó/debugger készülékekhez is szükségesek(pl. pickit3), ha debuggolni szeretném a fennti picet? Köszönöm a segitséget. Bernula László
Igen, mert az adott PIC nem képes rá önállóan!
Helló!
Most vettem egy Kínai (klón) PicKit3-at. Az a kérdésem, hogy hányas verziójú MPlabot telepítsem a gépre? (most próbaképpen a 3.0,5 van rajta.) Lenne még egy kérdésem: ha beállítok mindent, betallózom a .HEX fájl-t, és a programozó kimeneteire nem kötök semmit, akkor nem engedi az írást. Ez normális?
Van egy Select Device and Tool menüpont, (képen)
A family pontban jó az ha az all familyes-t választom? (ezt adja be elsőre) A Device pontban gondolom a pic típusát kell megadni. Jól csináltam? Köszi! ![]()
Ha nem találja a PIC-et akkor mire kéne írjon ?
![]() Ami az MPlabot illeti feltételezem az X-re gondolsz, nekem a 3-as nem jött be, el sem indult, de ha nálad megy akkor biztosan jó. A 2.35-el semmi bajom.
És a connect gomb mit csinál?
Megnyomtam a connect gombot, előjött egy ablak, és a Canel -t választottam, és kezdett valami firmware verziót kiolvasni. vag nem tudom, azóta a Power és az Active Led folyamatosan világít
(eddig csak a Power világított folyamatosan, és az Active villogott.) Ezt írta ki: (ugye nem rontottam el? ![]()
Lehet, hogy a benne elmentett programot töröltem ki?
És még azt elfelejtettem, hogy ha megnyomtam a kis gombját, akkor a status Led is villogott, de ezután már nem reagál rá.
Idézet: „...programozó kimeneteire nem kötök semmit, akkor nem engedi az írást.” Normális, ellenőrizni akarja, hogy a kiválasztott típus van-e csatlakoztatva. A PICkit3 nem látja el automatikusan Vdd tápfeszültséggel az ISCP portját. Settings / Advanced / (jelszó megadás) / Power lapon az ICSP Option panelen a Power Target from Tool - ba pipa. Majd Operate. ((Hogy ezt miért kell minden egyes alkalommal eljátszani???? ![]() Ezután csatlakoztatni a kontrollert, Connect.... A kékkel írt figyelmeztetést olvastad? A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Olvasd el a Pickit 3 kézikönyvét. A power folyamatos- tápot kap, Active folyamatos- Csatlakoztatva PC-hez USB-n. Status led programozáskor sárga programoz vagy piros - hiba. A gomb programmer to go funkcióhoz van, at ugysem fogod használni. A firmware letöltés pedig mindíg végbemegy Pickit3-nál (sajnos) (pickit2-nél nem volt ilyen), mert minden családhoz más firmwarrel dolgozik. Tehát ha előtte PIC18-at programoztál, de most PIC24-et, vagy PIC16-ot vagy fordítva akkor letölti a Pickitbe a meglelelő firmware-t. Ez úgy 10-15 másodperc, sose számoltam. Ha ez megvan ehet az égetés.
Szerk: Látom Hp41c kolléga gyorsabb volt. Még egy kis segítség. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Milyen jelszó?
![]() Miért is kell oda pipa? Ha ezt megcsinálom, mi változik? Egyébként nem tanulok angolul, úgy hogy nem olvastam a kék leírást!! ![]() Még egy kérdés: A family fülön kell állítani valamit? Köszi a választ! ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Idézet: „Olvasd el a Pickit 3 kézikönyvét. A power folyamatos- tápot kap, Active folyamatos- Csatlakoztatva PC-hez USB-n. Status led programozáskor sárga programoz vagy piros - hiba.” A status mindig piros! ![]() (a ház is piros, és nincs kidugva belőle a led, ami alapból piros. ) A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
És egy legutolsó kérdés:
Ha rádugtam a gépre, akkor miért villogott az active? (most már folyamatosan ég). (Nem hagy nyugodni a kérdés! ) Egyébként nem tanulok angolt, úgyhogy nem tudom elolvasni a dokumentációját! ![]() (de pár alapszót azért tudok, ugyhogy a program használata menni fog! ![]() Idézet: „Miért is kell oda pipa? Ha ezt megcsinálom, mi változik?” A PICkit3 nem látja el automatikusan Vdd tápfeszültséggel az ISCP portját. Idézet: „..ora.hex contains code that is located at addresses that do not exist on the 11AA010” Azaz: Az ... ora.hex olyan cím(ek)en is tartalmaz kódot, ami nem létezik a 11AA010 -en. Miért is akar 11AA010 -et programozni?????
Olvasd el amit Hp41C nekem írt, azt neked akarta.
Abban benne van miért kell a pipa, de el is mondhatom még egyszer, a Pickit3 nem ad tápot a PIC-nek alapból, azt be kell kapcsolni ha nincs külső tápja a PIC-nek, addig nem ismeri fel a programozó. Azt is leírtam korábban, az active azt jelzi kapcsolatban van a géppel USB-n. Valószínűleg azért villogott mer a PC telepítette az illesztőprogramot, és folyamatosan kell világítson ha kész. Ha megvan a tápfesz akkor lehet tovább haladni. Hajrá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |