Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC programozás
Én evvel szeretném felprogramozni a Pickit 2-ot mert en csinálom!
És van a gepemen soros illetve párhuzamos port is!
Ezt olvastad?
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Nekem működött a link, most kb 10 másodperce..
Sziasztok! Sajnos nem találok megoldást sehol sem a következőkre...
4 bitet kellene forgatni úgy hogy az eredmény a következő legyen: '1000' '1100' '0100' '0110' '0010' '0011' '0001' '1001' Assembly nyelven ennek mi a legegyszerűbb módja? Köszönöm szépen előre is ha Valaki foglalkozik a problémámmal Szép napot!
Ugy ertem, hogy a kulonbozo allapotokat tarolni egy vektorban (egymas utani byte-ok) es ezekre egy szammal hivatkozni 0-7-ig,
a kovetkezo allapot pedig = (elozo allapot+1) AND 7 Mar amennyiben feltetelezem, hogy a legutolso utan ujbol az elso jon.
Köszönöm szépen, meg próbálom! A PIC 16f877A vagy 887. Nagyon láma vagyok de van egy projektem amit úgy úszok meg a legolcsóbban ha megcsinálom magamnak, ahhoz viszont meg kell hogy tanuljam a PIC programozást egy bizonyos szintig Viszont így legalább tanulok valami újat.
Abban asszem meg nincs TBLRD*, szoval szerintem EEPROMba kellene tenni a szamokat, mert RAM-ot erre pazarolni...
A PIC leirasaban benne van, hogyan kell eeprombol olvasni, irni meg programozaskor lehet, mivel gondolom, ezek nem valtoznak.
TBLRD csak 18F -eken van. Helyette a program memóriából a retlw utasításokkal lehet táblázatot kezelni.
Sziasztok!
Van egy 16f690 picem, és egy ICD2 égetőm. Debug módban nem tudom használni, mert headert kér hozzá. Ezek a debug header áramkörök más programozó/debugger készülékekhez is szükségesek(pl. pickit3), ha debuggolni szeretném a fennti picet? Köszönöm a segitséget. Bernula László
Igen, mert az adott PIC nem képes rá önállóan!
Helló!
Most vettem egy Kínai (klón) PicKit3-at. Az a kérdésem, hogy hányas verziójú MPlabot telepítsem a gépre? (most próbaképpen a 3.0,5 van rajta.) Lenne még egy kérdésem: ha beállítok mindent, betallózom a .HEX fájl-t, és a programozó kimeneteire nem kötök semmit, akkor nem engedi az írást. Ez normális?
Van egy Select Device and Tool menüpont, (képen)
A family pontban jó az ha az all familyes-t választom? (ezt adja be elsőre) A Device pontban gondolom a pic típusát kell megadni. Jól csináltam? Köszi!
Ha nem találja a PIC-et akkor mire kéne írjon ? Még jó hogy nem engedi az írást. Előtte konnektálni kell, azt is ellenőrzi, hogy a beállított és a rákötött PIC típusa ugyanaz-e.
Ami az MPlabot illeti feltételezem az X-re gondolsz, nekem a 3-as nem jött be, el sem indult, de ha nálad megy akkor biztosan jó. A 2.35-el semmi bajom.
És a connect gomb mit csinál?
Megnyomtam a connect gombot, előjött egy ablak, és a Canel -t választottam, és kezdett valami firmware verziót kiolvasni. vag nem tudom, azóta a Power és az Active Led folyamatosan világít
(eddig csak a Power világított folyamatosan, és az Active villogott.) Ezt írta ki: (ugye nem rontottam el? )
Lehet, hogy a benne elmentett programot töröltem ki?
És még azt elfelejtettem, hogy ha megnyomtam a kis gombját, akkor a status Led is villogott, de ezután már nem reagál rá.
Idézet: „...programozó kimeneteire nem kötök semmit, akkor nem engedi az írást.” Normális, ellenőrizni akarja, hogy a kiválasztott típus van-e csatlakoztatva. A PICkit3 nem látja el automatikusan Vdd tápfeszültséggel az ISCP portját. Settings / Advanced / (jelszó megadás) / Power lapon az ICSP Option panelen a Power Target from Tool - ba pipa. Majd Operate. ((Hogy ezt miért kell minden egyes alkalommal eljátszani???? )) Ezután csatlakoztatni a kontrollert, Connect.... A kékkel írt figyelmeztetést olvastad? A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Olvasd el a Pickit 3 kézikönyvét. A power folyamatos- tápot kap, Active folyamatos- Csatlakoztatva PC-hez USB-n. Status led programozáskor sárga programoz vagy piros - hiba. A gomb programmer to go funkcióhoz van, at ugysem fogod használni. A firmware letöltés pedig mindíg végbemegy Pickit3-nál (sajnos) (pickit2-nél nem volt ilyen), mert minden családhoz más firmwarrel dolgozik. Tehát ha előtte PIC18-at programoztál, de most PIC24-et, vagy PIC16-ot vagy fordítva akkor letölti a Pickitbe a meglelelő firmware-t. Ez úgy 10-15 másodperc, sose számoltam. Ha ez megvan ehet az égetés.
Szerk: Látom Hp41c kolléga gyorsabb volt. Még egy kis segítség. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Milyen jelszó? (most kezdtem el, még nem tudom mi hogy megy)
Miért is kell oda pipa? Ha ezt megcsinálom, mi változik? Egyébként nem tanulok angolul, úgy hogy nem olvastam a kék leírást!! Még egy kérdés: A family fülön kell állítani valamit? Köszi a választ! A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Idézet: „Olvasd el a Pickit 3 kézikönyvét. A power folyamatos- tápot kap, Active folyamatos- Csatlakoztatva PC-hez USB-n. Status led programozáskor sárga programoz vagy piros - hiba.” A status mindig piros! (a ház is piros, és nincs kidugva belőle a led, ami alapból piros. ) A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
És egy legutolsó kérdés:
Ha rádugtam a gépre, akkor miért villogott az active? (most már folyamatosan ég). (Nem hagy nyugodni a kérdés! ) Egyébként nem tanulok angolt, úgyhogy nem tudom elolvasni a dokumentációját! . (de pár alapszót azért tudok, ugyhogy a program használata menni fog! ) Idézet: „Miért is kell oda pipa? Ha ezt megcsinálom, mi változik?” A PICkit3 nem látja el automatikusan Vdd tápfeszültséggel az ISCP portját. Idézet: „..ora.hex contains code that is located at addresses that do not exist on the 11AA010” Azaz: Az ... ora.hex olyan cím(ek)en is tartalmaz kódot, ami nem létezik a 11AA010 -en. Miért is akar 11AA010 -et programozni?????
Olvasd el amit Hp41C nekem írt, azt neked akarta.
Abban benne van miért kell a pipa, de el is mondhatom még egyszer, a Pickit3 nem ad tápot a PIC-nek alapból, azt be kell kapcsolni ha nincs külső tápja a PIC-nek, addig nem ismeri fel a programozó. Azt is leírtam korábban, az active azt jelzi kapcsolatban van a géppel USB-n. Valószínűleg azért villogott mer a PC telepítette az illesztőprogramot, és folyamatosan kell világítson ha kész. Ha megvan a tápfesz akkor lehet tovább haladni. Hajrá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |