Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Most látom, hogy a korábbi hozzászólásomat nem újként, hanem véletlenül a válasz gombbal írtam. Viszont ettől függetlenül találkozott már valaki a fenti problémával? Üdv: spgabor
Na újra itt, hátha most tud valaki valami okosat mondani. Tv elindult, van kép, csak kissé érdekes színösszeállításban. Nos a kép mondhatni kissé rózsaszínes, sok a piros. Viszont a piros színen nem lehet állítani, csak a kék és zöld színen a szervizmenüben. A másik problémám, hogy a piros szín el is van csúszva a másik kettőhöz képest átlósan. Középen jó, felül jobbra, alul balra van eltolódva. Ezekre a hibákra lenne jó valami ötlet. Mivel a képcsőhöz nem volt nyúlva, így nem hiszem, hogy a konvergenciagyűrűk, vagy valami ott mozdulhatott el. Csatolok pár képet, hogy hogyan is néz ki most a kép beállítóábrával. Néztem mindent a szervizmenüben, de nem találtam semmi olyat, amivel állítható lenne ez, de még a túl sok piros színt sem tudom eltüntetni.
Szia! Kösd le a crt panelen a katódok elötti ellenállásokat. Indítsd be így a készüléket,és ha így is piros derengés van a csövön,akkor le van ragadva a piros katód a csőben.
Holnap megpróbálom. Már indítás után is egyből pirosas háttér jön be, majd utána vált át feketébb képre. Mintha a piros folyamatosan menne.
Ha lekötötted az ellenállásokat többet tudunk. Ha fekete marad a kép akkor szerencséd van mert a piros katód valószínüleg jó. Ha nem akkor le van ragadva. Akkor meg lehet lőni,de nem biztos hogy sikerül,vagy csak rövid ideig lesz jó. Általában ezeknél a tvknél a zöld ágyu nyomorodik le,de ettől nem kizárt hogy nálad a piros unta be magát.
Fura, hogy mikor ide került ilyen hibáról nem volt szó. Csak hogy a hang nem megy. Azóta az meg lett csinálva, de a kép meg vacak. Ez a tv annyira túl van bonyolítva, hogy az már túlzás.
A samuk lelkivilága sem gyalog galopp. Védelem védelem hátán.A sony ugyan az. Mindent figyel abvédelem. Ha szerencséd van és nem katód hiba,akkor van ötletem miket mérj meg.
Igen, észrevettem, mindenhol védelem figyel. Elég volt kitalálni és végignézni, hogy mi miatt nem indult be.
Ha növeled a kék és a zöld szintet, akkor a pirosas árnyalat eltűnik.
Lekötöttem az ellenállásokat, kép sötét maradt. Mértem a három katódon üzem közben feszültséget, a piros sokat kap, 170V, a zöld pedig keveset, 120V. Mindez fekete képnél, egy zöld csatornaszám felirattal.
Nem tudom kihozni. Próbáltam ráállítani a másik két színre, de akkor is maradt a pirosas árnyalat.
Nem találtam kapcsolási rajzot ehhez a típushoz, és ha tényleg csak ennyi baja van, akkor szeretném megjavítani. Csináltam pár képet az alaplapról, hátha megtudod így is mondani, hogy melyik kondik cserések vagy kb merre keressem őket!?
Ennek csak annyi a pikantériája, hogy minél nagyobb a katódfeszültség, annál sötétebb az adott szín, tehát a zöld kisebb értéke nem meglepő. Egyébként eléggé képcsőhiba-gyanúsnak tűnik a helyzet. A túlfűtéssel meg G2 tekergetéssel próbálkoztál?
Eléggé régi készülék, úgyhogy típus alapján én sem találtam rajzot. A táptrafó és a sortrafó (nagyfeszültség) közötti álló elektrolitkondenzátorokat (kék, fekete, oldalán csíkkal) gyomláld ki.
Sziasztok!
Van nálam egy WATSON LE32HD-tipusu tévé, ami a következőt produkálja. Be kapcsolás után a STAND BY led folyamatosan villog, és nem reagál a tévé semmire!. A tápegységben egyetlen egy 1000µF/16V-os kondenzátort leltem ami nem volt jó, de a többi jónak bizonyult. A feszültségeket sajnos nem tudom hogy hol mennyi kell hogy legyen, mert sajnos a rajzát nem lelem az interneten. Ha valaki foglalkozott már ezzel a típusú tévével, vagy tudja hogy mi a baja lehet, azt kérem segítsen. Esetleg egy rajz is jól jönne a tévéhez! Köszönöm!
Sziasztok!
Meg leltem az Elektrotanyán az alimentálás rajzát ennek a tévének, de sajnos nem tudom le tölteni, mert EZ az oldal jön be az elektrotanya oldal helyett, nem tudom valamiért nem működik az oldal. A sasszé száma az alimentálás panelnak 17PW04-1. Ha valakinek meg van a rajz az most nagyon jól jönne!
Szia!
Ez képernyő hiba lesz, vagyis a képernyőn vannak azok a fólia kivezetések, és valamelyiken van a probléma, lehet érintkezési hiba is, de azt nem nagyon lehet forrasztgatni! Próbáld meg mozgatni a fóliákat, és ha be ugrik a kép akkor azon a fólián levő elektronikával van baj. Hófújóval esetleg azután próbáld meg át melegíteni a problémás részt. Ezen a képen láthatok a fólia kivezetések IMG_20150114_221238.jpg Esetleg még át forrasztgathatod újra az IC1-es chip lábait. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
Ha jól gondolom, ezt nem tudtad letölteni!?
Szia!
Igen ez volna az ha jól nézem. Köszönöm szépen!
Szia!
Köszönöm a tanácsot. Sejtettem, hogy ez a hibája. Esetleges COF levállásra tudtok valami trükköt, amivel nagy eséllyel javítható a hiba? Olvastam, hogy a 3M-nek volt egy kétoldalas vezető ragasztója 5303R azonosító alatt, de ez beszerezhetetlen volt szinte és már nem is gyártják. Van esetleg valamilyen más megoldás az ilyen hibák javítására? A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2015
Húú, most nézem az adatlapot. Az MZ73... az 3 lábú.
DELTON CTV SF-2915 Akkor ebbe a TV-be 2 vagy 3 lábú kell?
A tv rajza szerint 3-lábú az MZ73-9 (PS501-es pozició).
Van egy orion tv -m de csak vilog a készenléti lámpa de seemire nem reagál segitsete?
Ne haragudj, hogy ujra zavarlak. Nem volt netem egy jo ideig. Utoljara akartam merni a feszultseget, hogy meg-e van a 150v es lecsuszott a multimnak a vege. Rovidre zarta az A264-es pontot a 3510es ellenallas vegevel, ami a foldre megy. Csak azt nem tudom, melyik a leggyengebb lancszem. Zener-eket atneztem, jok ; 0,33 ohmos ellenallast kicsereltem (3506). :/ kapdosott az ideg
Rajz
Van egy orion tv -m de csak vilog a készenléti lámpa de seemire nem reagál segitsete?
Tápját nézd át elkók szempontjából.Ha azok jók,akkor mehetsz tovább.Egy típusszám jól jönne.
István
Sziasztok!!!
11AK30-al van megint bajom, sorvégtranzisztor hibája volt. Tranyó csere, meg az elkók cseréje után indul a táp, készenlétből is fel áll. De nincs képcső fűtés és kép sem. mit cseréljek még benne, vagy mit ellenőrizzek?
Szia !
Nagyfesz.van, megy a sortrafó ?, ha igen akkor... Ellenőrizd a képcső fűtés lábait (6-7) lehúzott csatlakozónál mérj ! Ellenőrizd az R648 1 Ohm 1W ellenállást és a csatlakozási pontokat ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |