Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1030 / 1274
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Sziasztok!

Most látom, hogy a korábbi hozzászólásomat nem újként, hanem véletlenül a válasz gombbal írtam. Viszont ettől függetlenül találkozott már valaki a fenti problémával?

Üdv:
spgabor
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Na újra itt, hátha most tud valaki valami okosat mondani. Tv elindult, van kép, csak kissé érdekes színösszeállításban. Nos a kép mondhatni kissé rózsaszínes, sok a piros. Viszont a piros színen nem lehet állítani, csak a kék és zöld színen a szervizmenüben. A másik problémám, hogy a piros szín el is van csúszva a másik kettőhöz képest átlósan. Középen jó, felül jobbra, alul balra van eltolódva. Ezekre a hibákra lenne jó valami ötlet. Mivel a képcsőhöz nem volt nyúlva, így nem hiszem, hogy a konvergenciagyűrűk, vagy valami ott mozdulhatott el. Csatolok pár képet, hogy hogyan is néz ki most a kép beállítóábrával. Néztem mindent a szervizmenüben, de nem találtam semmi olyat, amivel állítható lenne ez, de még a túl sok piros színt sem tudom eltüntetni.
(#) roymen válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Szia! Kösd le a crt panelen a katódok elötti ellenállásokat. Indítsd be így a készüléket,és ha így is piros derengés van a csövön,akkor le van ragadva a piros katód a csőben.
(#) Ricsi89 válasza roymen hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Holnap megpróbálom. Már indítás után is egyből pirosas háttér jön be, majd utána vált át feketébb képre. Mintha a piros folyamatosan menne.

Ha lekötötted az ellenállásokat többet tudunk. Ha fekete marad a kép akkor szerencséd van mert a piros katód valószínüleg jó. Ha nem akkor le van ragadva. Akkor meg lehet lőni,de nem biztos hogy sikerül,vagy csak rövid ideig lesz jó. Általában ezeknél a tvknél a zöld ágyu nyomorodik le,de ettől nem kizárt hogy nálad a piros unta be magát.

Fura, hogy mikor ide került ilyen hibáról nem volt szó. Csak hogy a hang nem megy. Azóta az meg lett csinálva, de a kép meg vacak. Ez a tv annyira túl van bonyolítva, hogy az már túlzás.

A samuk lelkivilága sem gyalog galopp. Védelem védelem hátán.A sony ugyan az. Mindent figyel abvédelem. Ha szerencséd van és nem katód hiba,akkor van ötletem miket mérj meg.

Igen, észrevettem, mindenhol védelem figyel. Elég volt kitalálni és végignézni, hogy mi miatt nem indult be.
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Ha növeled a kék és a zöld szintet, akkor a pirosas árnyalat eltűnik.
(#) Ricsi89 válasza roymen hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Lekötöttem az ellenállásokat, kép sötét maradt. Mértem a három katódon üzem közben feszültséget, a piros sokat kap, 170V, a zöld pedig keveset, 120V. Mindez fekete képnél, egy zöld csatornaszám felirattal.
(#) Ricsi89 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Nem tudom kihozni. Próbáltam ráállítani a másik két színre, de akkor is maradt a pirosas árnyalat.
(#) Geza46 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Nem találtam kapcsolási rajzot ehhez a típushoz, és ha tényleg csak ennyi baja van, akkor szeretném megjavítani. Csináltam pár képet az alaplapról, hátha megtudod így is mondani, hogy melyik kondik cserések vagy kb merre keressem őket!?
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Ennek csak annyi a pikantériája, hogy minél nagyobb a katódfeszültség, annál sötétebb az adott szín, tehát a zöld kisebb értéke nem meglepő. Egyébként eléggé képcsőhiba-gyanúsnak tűnik a helyzet. A túlfűtéssel meg G2 tekergetéssel próbálkoztál?
(#) kadarist válasza Geza46 hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Eléggé régi készülék, úgyhogy típus alapján én sem találtam rajzot. A táptrafó és a sortrafó (nagyfeszültség) közötti álló elektrolitkondenzátorokat (kék, fekete, oldalán csíkkal) gyomláld ki.
(#) soos csaba hozzászólása Jan 17, 2015 /

Sziasztok!
Van nálam egy WATSON LE32HD-tipusu tévé, ami a következőt produkálja.
Be kapcsolás után a STAND BY led folyamatosan villog, és nem reagál a tévé semmire!. A tápegységben egyetlen egy 1000µF/16V-os kondenzátort leltem ami nem volt jó, de a többi jónak bizonyult. A feszültségeket sajnos nem tudom hogy hol mennyi kell hogy legyen, mert sajnos a rajzát nem lelem az interneten. Ha valaki foglalkozott már ezzel a típusú tévével, vagy tudja hogy mi a baja lehet, azt kérem segítsen. Esetleg egy rajz is jól jönne a tévéhez! Köszönöm!
(#) soos csaba hozzászólása Jan 18, 2015 /

Sziasztok!
Meg leltem az Elektrotanyán az alimentálás rajzát ennek a tévének, de sajnos nem tudom le tölteni, mert EZ az oldal jön be az elektrotanya oldal helyett, nem tudom valamiért nem működik az oldal. A sasszé száma az alimentálás panelnak 17PW04-1. Ha valakinek meg van a rajz az most nagyon jól jönne!
(#) soos csaba válasza spgabor hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Szia!
Ez képernyő hiba lesz, vagyis a képernyőn vannak azok a fólia kivezetések, és valamelyiken van a probléma, lehet érintkezési hiba is, de azt nem nagyon lehet forrasztgatni! Próbáld meg mozgatni a fóliákat, és ha be ugrik a kép akkor azon a fólián levő elektronikával van baj. Hófújóval esetleg azután próbáld meg át melegíteni a problémás részt. Ezen a képen láthatok a fólia kivezetések IMG_20150114_221238.jpg Esetleg még át forrasztgathatod újra az IC1-es chip lábait.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
(#) Geza46 válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Ha jól gondolom, ezt nem tudtad letölteni!?
(#) soos csaba válasza Geza46 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Szia!
Igen ez volna az ha jól nézem. Köszönöm szépen!
(#) spgabor válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Szia!

Köszönöm a tanácsot. Sejtettem, hogy ez a hibája. Esetleges COF levállásra tudtok valami trükköt, amivel nagy eséllyel javítható a hiba? Olvastam, hogy a 3M-nek volt egy kétoldalas vezető ragasztója 5303R azonosító alatt, de ez beszerezhetetlen volt szinte és már nem is gyártják. Van esetleg valamilyen más megoldás az ilyen hibák javítására?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2015
(#) hbal válasza moele hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Húú, most nézem az adatlapot. Az MZ73... az 3 lábú.

DELTON CTV SF-2915

Akkor ebbe a TV-be 2 vagy 3 lábú kell?
(#) moele válasza hbal hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

A tv rajza szerint 3-lábú az MZ73-9 (PS501-es pozició).
(#) kicccsi hozzászólása Jan 20, 2015 /

Van egy orion tv -m de csak vilog a készenléti lámpa de seemire nem reagál segitsete?
(#) Sanitatum válasza kadarist hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Ne haragudj, hogy ujra zavarlak. Nem volt netem egy jo ideig. Utoljara akartam merni a feszultseget, hogy meg-e van a 150v es lecsuszott a multimnak a vege. Rovidre zarta az A264-es pontot a 3510es ellenallas vegevel, ami a foldre megy. Csak azt nem tudom, melyik a leggyengebb lancszem. Zener-eket atneztem, jok ; 0,33 ohmos ellenallast kicsereltem (3506). :/ kapdosott az ideg
Rajz
(#) kicccsi hozzászólása Jan 20, 2015 /

Van egy orion tv -m de csak vilog a készenléti lámpa de seemire nem reagál segitsete?
(#) BarnaPili válasza kicccsi hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Tápját nézd át elkók szempontjából.Ha azok jók,akkor mehetsz tovább.Egy típusszám jól jönne.
István
(#) Lali24 hozzászólása Jan 21, 2015 /

Sziasztok!!!
11AK30-al van megint bajom, sorvégtranzisztor hibája volt. Tranyó csere, meg az elkók cseréje után indul a táp, készenlétből is fel áll. De nincs képcső fűtés és kép sem. mit cseréljek még benne, vagy mit ellenőrizzek?
(#) Sanitatum válasza Sanitatum hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Esetleg tudna valaki segiteni? :/
(#) moele válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Szia !
Nagyfesz.van, megy a sortrafó ?, ha igen akkor...
Ellenőrizd a képcső fűtés lábait (6-7) lehúzott csatlakozónál mérj !
Ellenőrizd az R648 1 Ohm 1W ellenállást és a csatlakozási pontokat !
(#) moele válasza Sanitatum hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Szia !
Én mérés nélkül látatlanban kicserélném a zenereket és még a 7501 és 7502 pozícióban levő tranzisztorokat is.
Következő: »»   1030 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem