Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
A sortranzisztor zárlata szokott ilyen jelenséggel járni.
Szia!
Ki kell vennem és kimérni, vagy egyböl cseréljem?
Mérni mindenképp kell, nehogy az új darab is egyből elhalálozzon.
Még annyit,hogy szervizböl hozta el az ismerösöm és azt mondták javithatatlan.Semmit nem is csinált mikor idehozta mivel ki volt kötve a tápban a C802 kondi egyik lába.
C5388
6A2 ez van irva a tranzisztorra.Mérésnél mit kell mutasson a müszer?A C+E láb sipol a müszer. Multim van meg ESR méröm. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Mit kell ill hogyn mérnem mielött be kerülne a másik tranyó.
Igen helyettesíthető. De a helyettesítés előtt cseréld ki a tranzisztor bázisába kötött kis elektrolitkondenzátort (C613). Bővebben: Link.
A rajz szerint 50v-os van benne viszont ami benne van most az 63v.Mindenképp érdemes cserélni? Mert pont nincs újban itthon.
Ennek a kiszáradása szokott tranzisztor-túlmelegedést okozni, ezért mindig cserélni szokták.
Hali. Van itt egy Samsung TV. Egyszer láttam ilyet, az TCon panel hiba volt. Ez is az lenne? Mindjárt szétbontom, belenézek, de az ilyen elszíneződés a TCon panel hibája miatt szokott lenni nem?
Ott tartok,hogy kicserélve a tranyó,a bázis kondi.Most már megy készenlétben be is kapcs távirányitóval csak hogy kép nincs képcsö megy csak feketeség van.Mikor kikapcsolom távval akkor egy pillanatra bevillan egy 20-30cm vizszintes csikban.Ennyit értem el.Most hogyan tovább?
Szia!
Megoldódott a probléma,tévedésböl a régi rossz kondit tettem vissza,kicseréltem az újra és megy rendesen.Köszönöm a segitséget! Egy másik TV-vel kapcs lenne kérdésem,még pedig kb 2 hónapja volt nálam akkor forrasztási hibái voltak.Ilyen hibát nem találtam most.A hiba jelenség vizszintes vékony csik középen.Fökapcs bekapcsoláskor elég nagy sitergés van egy pillanatra kikapcs szintén. Orion T2060 MTX A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Biztosan tudod, hogy a vízszintes csík minek a jele.
Bocsánat a tudatlanságomért,de elárulnád?
A függőleges eltérítés hiányát jeleni. Van benne egy TA8445 típusú álló, hűtőre szerelt IC?
Akkor nézd meg, hogy megkapja-e a tápfeszültségét a 7-es lábára. Bővebben: Link.
Beraktam vissza a panelt bekapcsoltam bejött a kép teljes képernyöre kb 1 perc mulva kezdett összébb ugrani fokozatosan csikra.Mérek és irok.
Abban az 1 percben viszont smmire nem reagált se program váltás,vagy hangerö a tv kezelö gombjain. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
26v amit mérek.Most kb 15-20 cm-re van összeugorva ami kissé remeg.
Ha jók a forrasztások az IC körül, akkor az IC lesz a hibás. Esetleg még megpróbálhatod a 8-as lábra kötött 100µF cseréjét is.
megnézem mégegyszer a forrasztást meg a kondi cserét.
Sziasztok!
Nekem egy Dimarson DM-5521T TV-vel lenne problémám.Mégpedig az , hogy a kép alsó részén össze van csíkozva kép de színesen adja ki.Már a 400V-os kondit cseréltem mert egy kicsit föl volt púposodva. A probléma még ezek után is fönnáll miket kellene még kicserélnem?
Cseréltem a kondit nem sokat javult,kicsit nyúlt a kép viszont a standby nem világit nem is világitott eddig sem sztem csak nem figyeltem most tűnt fel.Nem reagál semmire bármit kapcsolok a panelen kivéve a fökapcs.Ezeket mind az ic hiba okozza?
A vezérelhetetlenséget nem az IC okozza, de hogy mi okozza, azt nem tudom.
Értem,hátha találkozott már ilyen hibával itt valaki.Köszönöm az eddigi segitségedet is!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |