Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcs. üzemü táphoz külsö fesz. inverter
Témaindító: farkasgbr, idő: Júl 27, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Van nekem 1 kapcs. üzemü tápom 2x+37V-ot ad le, de nekem kéne -37V is 1 végfokhoz. Hogyan lehetne vmilyen külsö kapcsolással az 1ik +37V-ot átalakitani minuszba ![]() Elöre is köszi! Gabi
Nem írtál áramot, de gondolom 3A körül kellene...
A külső áramköri megoldás is elléggé bonyolult, de érdemes belenézni a tápba, hogy van megoldva a két kimenet: külön tekercs,vagy csak külön egyenirányítás. Az sem mindegy, hogy ellenütemű, vagy flyback rendszerű a primer.
Flyback: visszafutás. A TV-k, monitorok nagyfesz-eltérítőegységeiben használatos ez a rendszer, ami a sorvisszafutás ideje alatt viszi át a teljesítményt.
(talán ezért maradt rajta a név az ilyen tápokon) Tkp a kapcsoló félvezető eszköz zárt állapotában való energiaátvitel. Szemben a "Buck" konverterrel, ahol a félvezető eszköz nyitott állapotánál történik mindez.
köszi már ezt is tudom..
ha teszek fel képet a tápról az segit vmennyit? ![]() Idézet: „2x+37V-ot ad le” Esetleg a két kimenet galvanikusan el van választva egymástól??? ![]() Csak azért kérdezem, mert két, azonos feszültségű azonos terhelhetőségű kimenetet ritkán alakítanak ki közös ponttal, mert általában egy tápfesz is elég. Mert ha nincsenek közösítve, akkor csak össze kell kötni egyik kimenet mínuszát a másik +ával, és elvileg készen is van. De ha közösítve vannak, akkor invertáló DC-DC konverterrel kell előállítanod a negatív tápfeszt. Ezt viszonylag egyszerűen megoldhatod egy univerzális PWM ic-vel, nagyáramú FET-tel, induktivitással és diódával és pufferelkókkal. Talán mégis jobb lenne több infó arról a tápról.
köszi majd teszek fel képeket , meg megnézem amit mondtál
![]() ![]()
Bocsánat !!!
Szédszedtem a tápot és tényleg közösitve van a kimenete... szal csak 1x adja le a feszt. de két madzagra osztották szét... igy aztán akkor érdekelne a megoldásod a PWM icvel... lécci segits... nem tom mit irjak róla Ird meg THX! ![]()
Sziasztok
Van egy DIY K149BC égetőm van rajta ICSP kimenet is. Nekem egy PIC18f14k22 kéne égetni. Szerintetek Tudná égetni, vagy ezt csak a Pickit3? Linkelem az égető adatlapját. Bővebben: Link
A PICkit2 is programozza a Pk2DeviceFile 1.62.14 leíróval.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |