Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   433 / 564
(#) nyekk hozzászólása Dec 17, 2014 /

Üdv.
Az IRG 4pc 50W mehet az 50U helyett? Amennyire Én értek hozzá ,úgy néztem jobb paraméterekel rendelkezik az 50W ,de megkérnék valakit,nézze meg ,még mielőtt megrendelem .
Kösz!
(#) Ge Lee válasza nyekk hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Jó lesz, az enyémben is az van, bár az más kapcsolás.
(#) sulaco hozzászólása Dec 23, 2014 /

Üdv Urak! Lehet-e feszültséget mérni egyszerű multiméterrel az inverter két munkakábelén? (talán buta kérdés, nem vagyok szakértő...)
(#) biji válasza sulaco hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Szia! Mért nem mérsz rá? Amúgy igen, mi is úgy csináljuk.Egyenfeszültséget mérj.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
(#) Ge Lee válasza sulaco hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Nagyjából lehet, persze attól is függ hogy milyen a kapcsolás. Igazából szkóppal vagy analóg műszerrel van értelme. Nekem hidam van, 76V körül van a kimenet feszültsége ha 227V a hálózati fesz. Ha a digit multimétert ráteszem, az 70 és 74V között ugrál összevissza.
Tegyél valamekkora ellenállást a kimenetre és azon mérj feszültséget. Vagy tegyél párhuzamosan egy kondit is az ellenállással, és akkor a feszültségcsúcsot fogod mérni. Híd esetén ez nagyjából egyenlő az effektívvel, együtemű kapcsolásnál pedig a duplája, mert ott az egyik félperiódus hiányzik.
(#) Tubi56 hozzászólása Dec 24, 2014 / 3

Aldott Szeretettben teljes Békés Ünnepeket Kívánok nektek sok szeretettel.
(#) kralikandras válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 24, 2014 / 1

Viszont kívánok Neked is Áldott Kegyelemteljes Ünnepet és minden fórumtársnak valamint kedves családjuknak !
(#) sulaco válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 25, 2014 / 1

Köszönöm!
(#) dara válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Boldog karácsonyt a fórum olvasóinak.(na persze mindenkinek)
(#) ati790731 hozzászólása Dec 25, 2014 /

Boldog karácsonyt mindenkinek!
(#) Itibi56 hozzászólása Jan 13, 2015 /

Boldog új évet mindenkinek!

Ide is beirom hátha valaki itt tud segiteni.

Van egy Straus Ausztria ST/WD-201 IV tip inverterem amin érzésem szerint nem tudom lejebb veni a hegesztő áramot vagyis nem érzek külömbséget a minimum és a max között.
A potit hiába tekergetem, a 2mm-es zártszelvényt sem lehet folyamatosan hegeszteni mert kiégeti.
Egy autót javitottam de csak pötyölni lehet vele.

Kérlek segitsetek ha találkoztatok már ilyennel.
(#) berobbantam válasza Itibi56 hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Szia
Milyen vastag elektródát használsz?Az a 2 mm-es zártszelvény nagy valószínűséggel csak 1.5.A 40x60-as a 2mm alapesetben.Szóval másfeles elektróda és kb 80 amper a zártszelvénynek.
(#) Itibi56 válasza berobbantam hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Szia!

2mm-est de nem ez a lényeg hanem nem lehet szabályozni a hegesztőáramot.
csak maxon megy.
(#) Ge Lee válasza Itibi56 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

A poti környékén vagy a vezérlő szabályozókörében (kapcsolásfüggő) van valamilyen kontakt vagy elektromos hiba, ekkor van ilyen jelenség hogy csak a max áram van és nem is szabályozható.
(#) pepe2000 hozzászólása Jan 29, 2015 /

Sziasztok!
Van egy GYISMI 165-ös inverteres heggesztötrafóm amiben az eggyik tranzisztor? eggyik lába leégett.
A feliratbol csak annyi látszik hogy OM RUL N55...Tudna nekem valaki segiteni hogy mi a teljes tipusnév,vagy mivel lehet potolni. raktam fel képeket róla.
(#) mpisti válasza pepe2000 hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Ezen a rajzon megkeresed, remélem rajta lesz .
(#) pepe2000 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Köszi a rajzot de sajnos nem találom.
Tudnál segiteni a képfeltöltésben ?
(#) mpisti válasza pepe2000 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Képfeltöltés ügyben a moderátorok tudnak segíteni. A doksi utolsó lapja tartalmazza az alkatrészek elrendezését. A tiéd pont ilyen, vagy van néhány dolog ami másként van nálad?
(#) pepe2000 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Most küldöm a képeket.
a jelölt alkatrész tipusa kellene.

Úgy gondolom hogy a kérdéses alkatrész egy FET. De elnézve a fotón a mellette levő -talán segédtáp trafó- kivezetései melletti nyák égést, elég nagy lehet a baj a géppel. Valószínűleg a FET csere nem old meg semmit, további alkatrészek illetve vezetősávok estek áldozatul ennél a pukknál. Pár percnyi időm most van, megnézem a rajzot talán sikerül beazonosítani ezt a tranyót.

Szerintem a FET a segédtáp STD2NB80 típusú kapcsolótranzisztora. A rajz első lapján látható a segédtáp kapcsolási rajza.Bár a tokozását nem néztem meg hogy a képen szereplővel azonos-e, de ha nem a segédtáphoz tartozik akkor a ventilátorvezérlő BDP950-es PNP tranzisztora lehet.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
(#) kivancsi4 válasza pepe2000 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

N55B a felirat. NCP1055 lehet .
(#) mpisti válasza kivancsi4 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

A belinkelt rajzrészlet 165-ösé? Mert a te rajzodon 100kHz-es kapcsolóüzemű táp IC állítja elő a segédfeszt.
(#) kivancsi4 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Megadom a forrást, mert én nem tudom eldönteni, mivel nem sok inverteres gépet láttam ezidáig belülről.
(#) mpisti válasza kivancsi4 hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Világos. Tehát nem a 165-ös,hanem a 160-as gép doksija az, amiről részletet tettél fel.
(#) zoz11 hozzászólása Jan 31, 2015 /

Üdv mindenkinek
Ma a piacon sikerült vennem egy Migatronic pilot 2400 ra hallgató gépet, csak úgy naturba, munkakábelek minden nélkül 15ezerért. A bemenetén a 3 fázisú egyenirányító zárlatos, de más hibáját eddig nem találtam.
Ennyit meg ér ez a gép? Meg egyáltalán mi is rajta az a sok mód vagy funkció? Megköszönném ha valaki eltudná mondani.

DSCF2437.JPG

(#) ati790731 válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Ennyiért, én is simán megvettem volna!
(#) erdgab válasza KissAttila hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Tetszik,tetszik,hajrá tovább.
Következő: »»   433 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem