Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Üdv.
Az IRG 4pc 50W mehet az 50U helyett? Amennyire Én értek hozzá ,úgy néztem jobb paraméterekel rendelkezik az 50W ,de megkérnék valakit,nézze meg ,még mielőtt megrendelem . Kösz!
Jó lesz, az enyémben is az van, bár az más kapcsolás.
Üdv Urak! Lehet-e feszültséget mérni egyszerű multiméterrel az inverter két munkakábelén? (talán buta kérdés, nem vagyok szakértő...)
Szia! Mért nem mérsz rá? Amúgy igen, mi is úgy csináljuk.Egyenfeszültséget mérj.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Nagyjából lehet, persze attól is függ hogy milyen a kapcsolás. Igazából szkóppal vagy analóg műszerrel van értelme. Nekem hidam van, 76V körül van a kimenet feszültsége ha 227V a hálózati fesz. Ha a digit multimétert ráteszem, az 70 és 74V között ugrál összevissza.
Tegyél valamekkora ellenállást a kimenetre és azon mérj feszültséget. Vagy tegyél párhuzamosan egy kondit is az ellenállással, és akkor a feszültségcsúcsot fogod mérni. Híd esetén ez nagyjából egyenlő az effektívvel, együtemű kapcsolásnál pedig a duplája, mert ott az egyik félperiódus hiányzik.
Aldott Szeretettben teljes Békés Ünnepeket Kívánok nektek sok szeretettel.
Viszont kívánok Neked is Áldott Kegyelemteljes Ünnepet és minden fórumtársnak valamint kedves családjuknak !
Boldog karácsonyt a fórum olvasóinak.(na persze mindenkinek)
Boldog új évet mindenkinek!
Ide is beirom hátha valaki itt tud segiteni. Van egy Straus Ausztria ST/WD-201 IV tip inverterem amin érzésem szerint nem tudom lejebb veni a hegesztő áramot vagyis nem érzek külömbséget a minimum és a max között. A potit hiába tekergetem, a 2mm-es zártszelvényt sem lehet folyamatosan hegeszteni mert kiégeti. Egy autót javitottam de csak pötyölni lehet vele. Kérlek segitsetek ha találkoztatok már ilyennel.
Szia
Milyen vastag elektródát használsz?Az a 2 mm-es zártszelvény nagy valószínűséggel csak 1.5.A 40x60-as a 2mm alapesetben.Szóval másfeles elektróda és kb 80 amper a zártszelvénynek.
Szia!
2mm-est de nem ez a lényeg hanem nem lehet szabályozni a hegesztőáramot. csak maxon megy.
A poti környékén vagy a vezérlő szabályozókörében (kapcsolásfüggő) van valamilyen kontakt vagy elektromos hiba, ekkor van ilyen jelenség hogy csak a max áram van és nem is szabályozható.
Kedvcsinálónak:
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Folytatom.
Sziasztok!
Van egy GYISMI 165-ös inverteres heggesztötrafóm amiben az eggyik tranzisztor? eggyik lába leégett. A feliratbol csak annyi látszik hogy OM RUL N55...Tudna nekem valaki segiteni hogy mi a teljes tipusnév,vagy mivel lehet potolni. raktam fel képeket róla.
Ezen a rajzon megkeresed, remélem rajta lesz .
Köszi a rajzot de sajnos nem találom.
Tudnál segiteni a képfeltöltésben ?
Képfeltöltés ügyben a moderátorok tudnak segíteni. A doksi utolsó lapja tartalmazza az alkatrészek elrendezését. A tiéd pont ilyen, vagy van néhány dolog ami másként van nálad?
Most küldöm a képeket.
a jelölt alkatrész tipusa kellene.
Úgy gondolom hogy a kérdéses alkatrész egy FET. De elnézve a fotón a mellette levő -talán segédtáp trafó- kivezetései melletti nyák égést, elég nagy lehet a baj a géppel. Valószínűleg a FET csere nem old meg semmit, további alkatrészek illetve vezetősávok estek áldozatul ennél a pukknál. Pár percnyi időm most van, megnézem a rajzot talán sikerül beazonosítani ezt a tranyót.
Szerintem a FET a segédtáp STD2NB80 típusú kapcsolótranzisztora. A rajz első lapján látható a segédtáp kapcsolási rajza.Bár a tokozását nem néztem meg hogy a képen szereplővel azonos-e, de ha nem a segédtáphoz tartozik akkor a ventilátorvezérlő BDP950-es PNP tranzisztora lehet.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
N55B a felirat. NCP1055 lehet .
A belinkelt rajzrészlet 165-ösé? Mert a te rajzodon 100kHz-es kapcsolóüzemű táp IC állítja elő a segédfeszt.
Megadom a forrást, mert én nem tudom eldönteni, mivel nem sok inverteres gépet láttam ezidáig belülről.
Világos. Tehát nem a 165-ös,hanem a 160-as gép doksija az, amiről részletet tettél fel.
Üdv mindenkinek
Ma a piacon sikerült vennem egy Migatronic pilot 2400 ra hallgató gépet, csak úgy naturba, munkakábelek minden nélkül 15ezerért. A bemenetén a 3 fázisú egyenirányító zárlatos, de más hibáját eddig nem találtam. Ennyit meg ér ez a gép? Meg egyáltalán mi is rajta az a sok mód vagy funkció? Megköszönném ha valaki eltudná mondani.
Ennyiért, én is simán megvettem volna!
Tetszik,tetszik,hajrá tovább.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |