Fórum témák
» Több friss téma |
Ezeknél gyakori a biztosíték halála döglött kondi mellett, cseréld ki és menni fog. Olykor eldurrannak az inverter fetjei, de az eléggé látványos szokott lenni.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
Sziasztok!
Samtron GS19ETSS/EDC Monitor, VGA kábel nélkül be van kapcsolva kiírja a Check Signal Cable feliratot és úsztatja teljes képernyőn bármeddig. Abban a pillanatban ahogy rádugom a gépre kikapcsol teljesen. Valaki tud valami okosat? Esetleg eeprom mentés valahonnan. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
Köszönöm mindenkinek, a biztosíték csere után tökéletesen üzemel.
Na ez egy jó hír!
Köszi szépen, hétfőn ezzel kezdek
COF kábel(ribbon) javításban tud valaki segíteni?
Ha tudsz finoman dolgozni, kötögesd be őket egyesével, más megoldás nincs ilyen esetben, magad is látod, hogy miért.
Ebben az esetben sajnos nincs mit tenni, magahoz a flatribbon kabelhez nem tudsz forrasztani. Panelcsere.
Helló
Van régebbi acer monitorom, amin bekapcsolás után(10-20 másodperc) villódzik párat a kép majd elsötétül, szétszedtem kondenzátor csere volt, de sajnos a hiba nem szűnt meg a nyák ép égésnyom sehol se látszik. Mi lehet még a hiba? Köszi
Írj pontos típust, esetleg fénykpezd le a tápot. Az inverter valószínűleg döglött.
a pontos típus az utolsó képen, tessék:
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
Most húzd le a kijelző LVDS csatlakozóját (soklábú, első képen bal felül) és kapcsold be. Fehérséget kell látnod, ha ekkor is villog, akkor valószínű, hogy kontakthibásak a csövek kábelei, ha rózsaszínű a fény valahol (hidegen!) akkor hibás a cső.
Felül rózsaszín, képen nem annyira látni mint élőbe. Akkor gondolom kuka.
Vagy a TN panel miatt látni a rózsíszant, vagy valóban a fénye a gond, lassan fehéredik? Alulról is rózsaszín?
Sziasztok! Volna egy AG Neovo F-419 ami azt produkálja, hogy kb 3 másodpercenként felvillan a fehér képernyő és ezt mindaddig ismétli, amíg ki nem kapcsolom. A csövek jók benne, (kipróbáltam másik csövekkel) púpos kondit sem találtam. Merre keressem így első nekifutásra a hibát? Gondolom táp gondja lehet. Előre is köszönöm a segítséget!
Ilyen mint a képen , alul fehéres kék, felül pedig enyhén rózsaszín, egyértelmű, hogy felül rózsaszíneb mint alul mert ott ez az árnyalat szinte egyáltalán nem jelentkezik és nem villódzik.
Ezek szerint ha először elvégzem ezt a tesztet akkor rájöhettem volna hogy kondenzátorokat se kell cserélni? Csövek cseréje mennyire megoldható(lehet hülye kérdés)? Egyáltalán hogy kell elképzelni őket?
De alulról nézve, vagy felülről nézve is rózsaszín-e. Ha nem változik a színe, akkor nem csöves, csak a TN panel *** betekintési szögei miatt látszik rózsaszínnek! Hagyd menni, ha nem villog és nem is változik a szín, akkor nem csőhiba.
Már megint? -moderátor- A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
Sziasztok,
Sikerült összehoznom a monitort, egy másik bontott monitor segítségével lellenőriztem a csöveket (teljesen jól működtek) valamintaz Abacomp tápjára rátettem egy másik monitor csöveti (olyanokat ami biztosan jók) és el sen indult. Végül mivel a csövek jók voltak átkondiztam az egész tápot (még akkor is ha nem ha látszólag nem voltak hibásak a kondik) és ezek után szépen beindult a monitor. Köszi a segítséget.
Sziasztok!
Van egy LG W1942S monitorom a problémám, hogy bekapcsolás után hidegen furcsa sípoló hangot ad. Nem tart sokáig maximum 1 percig. Olyan mintha bemelegedne és utána semmi hangja. A képnek nincs baja. Csak megelőzésképpen érdekelne, hogy mi okozhatja. A válaszokat előre is köszönöm.
Még egyszer köszi a tippet, sikerült a "javítás". Nekem 10 ohmos ellenállással lett jó a monitor.
Remélem úgy is marad, mert páran írták hogy csak pár órát volt működőképes.
Sziasztok,
Volna egy Daewo L1711MN típusú 17"-os LCd monitor ami nem akar bekapcsolni, tápot átnéztem minden rendben van de a bekapcsolásra nem reagál. Hol lehet a probléma? Üdv
Sziasztok!
Előre is elnézést a kérdésért, de muszáj feltennem Van egy 15"-os compaq nx9030 laptopom, aminek a kijelzőjén függőleges lila és zöld csíkok vannak, + helyenként fehér sávok. Pár helyen diagnosztizálták a kijelzőhibát, de horribilis összegért akarnák cserélni. A kérdésem, hogy egy sima 15" TFT monitor ugyanolyan felbontású kijelzője nem kompatibilis a laptop kijelzőjével? Nem lehet valahogy belerakni? ( elnézést mindenkitől a buta kérdésért)
Szia, nem kompatibilis!!!
Amugy rosz laptopból kinyerhetö kijelzö, én azt szoktam csinálni, bármeik laptopból jo csak a felbontás, fizikai méretek és a háttérvilágitás legyen hasonlo, a szervizek árához képest akár fele annyiból is kihozható.
Csak ha laptopba kell, ott ket dolog szokott meg fontos lenni:
1. A csavaroknak furt lukak, amik az oldalan futo fempalca odacsavarozasahoz kellenek. 2. a hatervilagitas csoveinek kivezeto kanoca, aminek pont oda kell ernie az inverter panelhez. Mindketto bosszanto, ha nem stimmel. A hattervili vezeteket lehet ugyan toldani, meg az lcd-t is ragasztani, atfurni, stb, de sajnos mar egy fel millimeter elteres is csunyan megfeszitheti a kepernyot, akkor a hattervili foltos-savos modon reagal. Ennek az azonositasara szolgalnak a kepernyotipus-kodok vegen a szamok es betuk.
A kondenzátorokat ne látszólag ellenőrizd, hanem cseréld.
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget mindenkinek
(praktikus lett volna beállítanom, hogy kérek értesítést a válaszokról ) Tehát vadásznom kell valamilyen laptopot a neten megegyező felbontással, és az jó eséllyel jó lesz az enyémbe is?
Igen, jo kellene legyen.
Már sokadik laptopba cseréltem igy kijelzöt, még senki sem panaszkodott. Csak vigyázz hogy a háttérvilágitás is ugyanolyan legyen (led vagy csöves (ccfl)) Ezt legkönnyebben ugy lehet ellenörizni, hogy leveszed a plasztik rámát a kijelzöröl s szokott lenni egy inverter, ha van akkor ccfl a háttérvilágitás, ha nincs akkor LED. |
Bejelentkezés
Hirdetés |