Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
A Munkahelyemen 8 személlyel közös hűtőnk van. Hónap elején bevittem egy bontatlan 500g-os mustárt. Alkoholos filccel rá is írtam a nevem, hogy tudjam melyik az enyém. És nehogy "véletlenül" más megdézsmálja. (Nem sajnálom. Ha kér természetesen adok). Persze nem kért senki. Viszont mire ettem volna belőle már alig maradt az alján... Körbekérdeztem a kollégáimat, hogy tudnak-e valamit az elfogyott mustáromról. Persze nem tudok senki semmit.
A maradék mustárt 1:1 arányban "megfűszereztem" egy kis tescós mosogatószerrel. Sokat nem is kellett várnom. Az egyik kollégám ma reggel feltűnően gyorsan be is fejezte a sült kolbászos reggelijét!
Nekem a szendvicseim tűntek el műhelygyakorlaton. Első körben erős paprikával próbálkoztam, de így is fogyott. Viszont a folyami homok az bevált. Belekevertem a vajkrémbe. Az illető vette a célzást.
Nem volt szép. De a több mint 8 év alatt toleráltam eleget azt hiszem. Volt , hogy doboz tejek párologtak el. Ezt megunva sima csapvízzel töltöttem fel a dobozt és zsupsz vissza a hűtőbe. Voltak is jópáran akik felvizezett kávét ittak aznap.
Colgate Max White szendvicskrém. A folyami homok tette a dolgát!
Én sem vagyok szívbajos de ő nem normális az biztos.....vizes térkövön vizes cipőben tapicskolni a vízben... bár ha azt vesszük mivel az egész vízben ált így inkább a nulla irányába halad a vízen keresztül az áram mit hogy a föld felé távozna a lábán kersztül. Vagy rosszul gondolom?Porszívó mint vízszivattyú
Jó kis porszívó, nem sikerült kivégezni. Nekem a néhai Rakéta porszívónk jut eszembe róla. A hetvenes években még gázolajjal fűtöttünk. Ez sok liter olaj kézi pumpával való ide oda termelésével járt. Az jutott eszembe, ha egy kannában vákuumot csinálok a porszívóval akkor az olaj átjön a 200l-es hordóból. Ez működött is egy ideig, de aztán ezt az időt is sokalltam, így magára hagytam a szerkezetet. Kicsit késón értem vissza. A porszívó kifújó csövén már jött kifelé a gázolaj. Még járt. Kihúztam, az olajat kiöntöttem és kitörölgettem belőle. Tulajdonképpen el nem romlott, csak onnantól fogva, ha porszívózni szerettünk volna vele erős gázolaj szag lett a lakásban, úgyhogy selejtezésre került.
Végül is sok üzemanyag szivattyú úgy van megcsinálva hogy gázolajban vagy benzinben forog így a rakétának sem árthatott meg hát jobb lett a csapágy kenése
Google a kezdőlapján Alessandro Volta születésnapjának 270. évfordulóját említi. Emlékére hallgassuk meg ezt a számot: Bővebben: Link
Vagy ezt: Bővebben: Link
Ma délután elsétáltam a munkahelyemen egy kapcsolószekrény mellett, amire új matrica került fel. Az van ráírva: Vigyázz, 380V! Alatta: Vigyázz, 3x230V!
Erről jutott eszembe, mennyi háromszor kettőharminc? Hát, háromnyolcvan! A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Valamit elszámoltál, 3x220 a 380, a 3x230 már 400. Ezt magyarázza meg valaki egy gimisnek, aki jó matekból..
Egy jó matekos ránézésre tudja, hogy 31/2×220=380 (ill. 31/2×230=400)!
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
Idézet: Nem vette észre, hogy kifogyott a benzin!!! „Porszívó indítása.”
Hogy hívják a fél fülű manót?
Monó.
Jaj.
Ez iszonyat jó. Bizony, kevés dióda van szabad lábon. Általában foglyul vannak ejtve, és lábaik a NYÁK-ba vannak forrasztva.
Na ezt fordítsa le valaki mondjuk angolra. Persze bármelyik más nyelvre is esélytelen.
Kb egy éve láttam először, de ma is jót mosolyogtam rajta : A szakértő (ha nem megy az angol, nagyon jó magyar felirat van hozzá.)
Az első pár percben én is mosolyogtam. De aztán egyre jobban éreztem a hasonlóságot több átélt helyzettel, és onnantól már nem mosolyogtam rajta...
Az enyémek nem indiánok, de a Johnny ( Walker ), és a Jim ( Beam ).
Én a hagyományos kapcsolatot ápolom inkább (Slivo)'Vicá'val. Én már csak ilyen maradi vagyok.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Milyen érintésvédelmi módokat ismertek gyerekek?
Jani? Jani: Kettős szigetelés Béla? Béla:Védőföldelés Géza? Géza: Nullázás Árpád? Árpád: Fázisolás Mi? Árpád: A fázisolás olyan értés védelmi mód ahol a fázis vezetőt összekötjük a dugaszoló aljzatban a védőföldnek kiképzett csatlakozóval! Ez helyes! Fiam másik kérdésem is van! Igen tanár úr? Ha egy generátor 5A áramot termel és a vezeték 5 méter hosszú hány ampert kapunk a vezeték másik végén? Tanár úr ez könnyű! Akkor hány ampert kapunk? 500 A kapunk tanár Úr ! Miért? Mert az Áram elfárad a hosszú úton és lelassul így a végén már nagy csapatban érkezik meg ezért lesz 500 A ! Helyes Fiam! Megbuktál ! De miért tanár úr? Mert! Pedig Én minden kérdésre helyesen válaszoltam! |
Bejelentkezés
Hirdetés |