Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kábeltévés hibák, elosztás
Témaindító: Bártfai Ferenc, idő: Jan 5, 2008
Témakörök:
Hello!
Nálunk 750-es háló van 98/104-el és az oszloptáv itt is kb 40-50 méter viszont nálunk úgy van kiadva, hogy -20dB az előfizetőnek tehát nem használunk 23-26-os tap-et ez főként a visszirány miatt van így
való igaz ! ez már a 20dB visszirányu erősitésre van tervezve,de itt vidéken még nem ugy vagyon ,nem 0 a sweep visszirányba hanem kicsit plusszos hogy menjen igy is a net meg a voip.
meg nálunk van még 5 Trunkos hálózat is,nem 1ből a Node-ből 2 vonalra megyünk,oszt jónapot.igaz már haladunk abba az irányba csak bazi lassan. Költő kollegának jókat röhögtünk hogy akkoriba nálunk 14 Trunkos volt a háló leghosszabb ága.
BTO akkor megveszem az erősítőt... a felüláteresztőre meg a splitterre tudsz nekem mondani egy típust?
Már csak a felüláteresztőre kén egy tipus.. mindent megtaláltam
Wáháháháháháháhá egyre jobb a hejzet erre mifelénk egyik ismi bekötette a netet, meg a kábeltv-t a TV megy csak a net nem.... el mentem meg nézni neki miért rosszalkodik... az ügyes szerelőnk akit sokan \"imádnak\" tett neki a modem és a hálózat közé egy olyan szűrőt aminek az Áteresztő frekvencia tartománya (-3dB) 85-862Mhz ez érdekes, mert a net nekünk 41Mhz-en jön . a szerelő szerint azért nem volt jó a net, mert még nem reg.-elték be a modemet. Mikor kivettem előle a szűrőt, rögtön bejelentkezett most ez a szűrő a TV-k és a háló közé kéne nem? (legalább is ha jó a logikai gondolkodásom)
Idézet: „most ez a szűrő a TV-k és a háló közé kéne nem?” De. Üdv Inhouse
persze a 85MHz-s szürő az a tv és más egyébb fogyasztó elé kell kötni és NEM a modem elé.
bocsi hogy csak most irok de sürü volt a hetem.
Na igen... haver meg csodálkozott, hogy nem jelentkezik be a modem jó volt a szűrő
hogy lett átadva a szolgáltatás???ha aszürő a modem elé volt kötve??
Úgy, hogy a modem még nincs regisztrálva.... 1-2 napon belül a budapesti kollégák beregisztrálják a modemet... és a hülye haverom alá is írta a szerelési nyugtát... én nem írtam volna alá míg nem megy a netem.... de megoldottuk és már aznap este netezett
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kabel az, amin a telefon, kábel-tv és internet jön egyszerre? Sima antenna kábel? Mi az internet maximális sebessége, amit ez a kábel tud? Csak kiváncsiságból kérdezem.
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, mint az egyik korábbi hozzászólónak(másik topic), nevezetesen: UPC kábelnet, nincs mellé kábeltv előfizu, valamikor tavaly lett bekötve és a szerelési számlán rajta is van a NOTV szűrő, de kicsit később egy splitter-el leágaztattam a TVtuner kártyámhoz és egésszen 2 héttel ezelőttig simán néztem kb az alapcsomag felét (~20 csatorna). Nem tudom mit alkottak a UPC-sek a dobozban vagy máshol, de internet ugyanúgy van viszont a csatornák közzül már csak a VIVA fogható tisztán, meg a budapest tv szar minőségben (de ezt lexarom). Kérdés: Ha esetleg a dobozban cserélték ki ezt a notv szűrőt ki lehet azt küszöbölni valamivel ( program, hardveres dekóder vagy bármi) vagy ki lehet nyírni ezt a szűrőt valahogy, hogy átengedjen mindent mint korábban? (eleinte volt itt össze-vissza kókányolva, kötözgetve a koax és olyasmire gondolok, hogy valahogy össze lett kötve a koax valamivel amitől a dobozban a szűrő kinyiffanhatott, bár ez lehet baromság...) Vagy teljesen más miatt nincs most tv-m?
Meg tudnátok mondani hogy ezeket a hengeres szűrőket milyen irányban kellene bekötni? Az enyém aluláteresztő az egyik végére F-csati megy ,a másikba "hernyó".
Hivatalosan minegy merre kötötd be mert egy szokványos pi tagnak látszik vagy mi. Ugyan azok az értékei mind 2 végéről.
Na megvolt a mai napi * megin.
Kiérek egy házhoz, hogy visszakössem.Felmászok az oszlopra, és fogom az alu létrát és megfogom a régi korrodált F csatit és megráz. Mondom oké, biztos nem bírtak magukkal és bedugták a Tvbe és folyik az 5mA-es szivárgó áram.F csati csere nem ráz, de mikor feldugtam, a helyére csatt nagy szikraeső majd ** . Bent lekülte az autómatát.Bemegyek végig ellenörzöm mi merre a kábel végén egy vacsi uj plazma tv v. Lcd mit t * m m**k. Mindent kihuztunk, és feltekertem az F-et. Bent méricskéltem, van földelés legalábbis a müszer azt mutatja.De mikor mértem a földelés és a mi földelt kábelrendszerünk közt 230V mérhető volt. Szoltam h hívjanak villanyszerelőt. Valami nem 100-as.Szerintem mikor átkötötték a házbe jövő villanyt felcserélték a fázist meg a 0-t. Vagy gőzöm sincs mivan. Az tuti h a földelt konnektoros UJ tv-n keresztül összezártam a mért 230V-ot, a mi kábelünk meg a ház elött van a 0-ra kötva pont.Csak óvatosan ezekkel a dolgokkal.
Hmm ez viszont nekemnagyonnemtetsző dolog... notv.. Fizetek, nem keveset, havi 12ésfélezer full digital csomagért. Aztán jön bekötni a két srác, széjjel vannak stresszelve, upc mindnt összecserélt nekik stb... bekötik a beltérit aztán nézik nézik a dobozt uuups ba***a megf ebben nincs semmi csak hdmi kábel. Mondom nem gond srácok, van egy kila rca kábelem meg in out ami kell.... Inkább felhasználom erre, de azért 1et vennem kellett a gépből való kivezetésre a scart2-re. Köszönöm szépen, menjetel mostmár pihenjetek este 8 van du 4 helyett amikor jönni kellett vöolna. Nincs ezzel gond, nekem plusz 3ezer..
NADE AMIKOR a upc kisokos szerinti szabályos megosztást megcsinálom. .. RF out, elágaz, egyik oldal a tvbe másik az usb tunerbe a gépbe... scan.. aszongya ugyanaz Viva nameg BpTV.... Könyörgöm, ez ugyanolyan butaság mint az internet esetére a több gépes előfizetés... Sz'al ha egy 12ezer forintos tv előfizetésnél még havi 750 hufor van arcuk elkérni még egy beltéri bérlésért akkor vki télleg tegye bele a 220-at az elosztóba.... Ha vkinek esetleg sikerül megoldania azért árulja el ...
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, mint a témában teljesen amatőr. Ahol lakom, be van vezetve a kábeles internet, de a tv-re nincs előfizetés. Ha rádugom a modem drótját a tv-re, akkor tökéletesen fogható az alapcsomag - kristálytiszta képpel. Igazából nincs is szükségem TVre, de most nagyon kellene az m1 miatt, mert megy a foci EB) A lakásba bejövő drótra van kötve egy ilyen valami: Tratec Tris-210E Ebből az egyik kimenet megy a modemre, a másik szabad. Ha oda az üresbe bekötöm a TV-t, akkor nem teszek kárt semmiben? Köszönöm előre is a segítséget! Üdv: gurabli
Szerintem nem okoz problémát, nállam sima splitterekkel ment több tv meg egy router(és azon 2-3 számítógép)csak raknak a kábel végére valami szűrőt rá van írva asszem a decibel, hogy mennyit csillapít (ilyen kék csíkos koaxdugó szerű valami nállam) na ez a modemed előtt legyen és az elosztó (splitter) ez előtt ágazzon le a tv-hez...
Nem vagyok egy nagy szaki de nállam ez működött amíg nem pakoltak a kinti dobozba egy NOTV szűrőt azóta csak viva meg budapest tv van (egyik se érdekel)
Üdv! Szándékozom leosztani egy erősítős tv antennát. A srác a kezembenyomott egy EZÜSTSZÍNŰ splittert amin a bemenettől van az egyik kimenet felé egy piros vonal és oda van írva hogy DV-pass. Hülye voltam mert megkérdezhettem volna de elfelejtettem. Na szóval hogyan kell ezt bekötni mert tudom hogy az antenna tápjával van összefüggésben. Mindenesetre mellékeltem képet. Fontos lenne a segítség, mert már holnap délután nekem ezt be kéne kötni innen 300km-re. Köszönöm előre is a segítséget!
Dc passon keresztül megy az egyen fesz visszafele az antennába, a többi levan választva kondival, és csak a antenna jel jön le, ezen meg a fesz föl is.
Balrol az elsőbe kösd azt a lefelé menő kábelt amin a tápfeladó van. Nekem nem tetszik ez a osztó, alapba hazudnak, mert 3,5dB csak a 2-es ozztón esik a 3as osztón 6-7dB. Müszerre sípolós állásba azért vizsgáld meg, hogy csak a bel elsőbe vezet-e át többibe nem szabad.
Heló!
Kábeltévé elosztási problémám akadt. Ami bejön az utcáról: Fibernet, "csillagpontos", 54 csatorna. I. Kábeltévé bejövő "ezüstös" splitteren megy 4 felé. Kép mind a 4 helyen 90%-os. [ vulcano rg6 t80 kábelek, krimpes csatlakozók, szóval nem ez a gond ] II. Kábeltévé bejövőre csak 1db tévét dugok rá. Kép egyenként mind a 4 helyen 100%-os. III. Erősítőt teszek az elosztó elé. Hirschmann SZNE151v // Alcad Al223 - az erősítőt feltekerem. A kép minimálisan javul. Kép így 85-95%. De továbbra is zajos (1-2 csatorna zajosabb, de nem egy "környéken", szóval nem tiltes baj). Lejjebb tekerve az erősítőt meg csak rosszabbodik a helyzet. (Egy 4-es elosztó mennyit csillapít? 5-10dB? 20dB fölötti, nagy kivezérelhetőségű erősítőkkel próbálkoztam sikertelenül) IV. Zavartszűrök: földhurok-, internetszűrő nem segít. V. Letesztelem, kicserélgetem a kábeleket, osztókat, csatikat, tévéket. Minden tökéletes. VI. Ötletekből kifogytam, megkérdezlek Titeket. Egy bejövő 100%-os kábeltévés jelet nem tudok 4 felé osztani, hogy az a 4 helyen továbbra is 100%-os maradjon. A Fibernet a bejövő 100%-os jelét csak a mi utcánkban elosztja vagy 20-25 felé, mégis mindenhol 100%-ot tud adni mindenkinek. Mit tud a Fibernet, amit én nem? Mi a megoldás?
4 es osztó kb 6-8dB.
Ha csak az erősítő, és a osztó és 1 tv van akkor sem jo?? Nehogy az osztón keresztül valameik tv gerjeszti az erősítőt zavarja, torzítja. erősítők jóknak tünnek sok hirschmant tettem már fel én is.
Sziasztok !
Egy kábelmodemem van (thomson). Remekül müködött mindaddig mig egy URH adó vevő nem került a közelébe. Igy mikor 435 Mhz körüli adás van (erre van használva az adó vevő), akkor a net leblokkol, megszakadnak a letöltések, és legalább 1 perc mire ujra felépül a kapcsolat a modemnek. Mindenféle árnyékolási, földelési, távoltartási procedurán tulestem, tehát tanácsaitokat kizárólag zavarszürés ügyben kérném. Érdekes, mert ha lejjebb megyek 432 Mhz adásra, akkor már minden oké, és 449 Mhz től felfelé is, csakhogy mint munkaeszköz, pont e kettő közt kell dolgozni az adó-vevővel, és valószinüleg az antennakábel és a modemkábel közelsége zavarokat okoz. Kérdés: milyen szürőt javasoltok ? Jelenleg van egy elosztó ami a tv jeleg választja le, de az gondolom nem szürő... Másik kérdés: 4Mbit-es az előfizetésem, ám közel sem megy annyival a net, gondolom azért, mert a házfalban vékonyabb kábel van az előirtnál, ezen nem lehet változtatni, viszont beruháznék egy kétirányu erősitőbe, HA VAN ÉRTELME ! Mit javasoltok szakemberek ? Köszönettel: Tanácstalan Béla
Szia.
A net sebességed nem befolyásolja a vezeték keresztmetszet. A vékonyabb vezetéken egy kicsit kevesebb jelet kap a modem, és kicsivel többet kell neki is adnia, de ennyi. Ha nincs meg a sebesség nappal sem, lehet tele van a városod az az iránya és a szolgáltató nem tud adni többet. Zavar ellen javasolni tudnák tri-shield koax kábel használatát a modemen. És érdeklődnék a szolgáltatónál is, hátha tudják, hogy arra felétek kevés a sáv, és megkérdezném a le és feltöltési frekvanciát is.
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogyha a csatornák számát szeretném növelni akkor a splittert vagy a hp filtert kell cserélnem? Van net is.
Sziasztok!
Van nekem kábel tv-m, kábelnetem, és kábeltelefonom, a magenta szolgáltatótól. A kábelezés teletronik, a multimédiás elosztó is Teletronik. Van egy Thomson modem, ami vezérli a netet meg a telefont. A gondom az, ha megy a net, meg egyáltalán az elosztóra rá van kötve a modem, akkor a tv képe néha csíkos lesz, nem minden adóé, csak néhányé. Illetve néha recseg egy picit a hang, és néha egy-egy zöld csík is megjelenik műsor közben. Levettem a modemet a hálózatról, és ezek megszűntek, most véletlenül-e vagy van valami köze hozzá azt szeretném megtudni. Tehát van egy elosztó, amibe megy az F kábel, majd osztja a másik végén TV-R-MM kimenetre, a tv-re van kötve szintén egy F az megy a tv-be (nincs megosztva, 1 tv-t nézek), az MM része meg megy a modembe, namost ha ezt lecsavarom,akkor jobb a tv adás minősége. Aki nagyon ért hozzá segítsen nekem, hogy bezavar valami, vagy szűrőre lenne szükségem? Mert külön semmi nincsen felszerelve, arra gondoltam az elosztóban lehet integrálva, de most már nem tudom mit higgyek...többször is kihívtam a szerelőket, megmérték a feszültséget átnéztek mindent, és rendben találták. Most tényleg én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy esetleg kispóroltak egy szűrőt, ezért szívok??? Köszi előre is a segítséget!
Én tudom mi a bajod.
Mikor a modem határétéken jár, akkor nagyon magas jelszinttel ad. Nekünk is vannak helyeink, ahol a viszirány, azaz a feltöltés a modem 80-90dB-vel ad, vagy még többel is azthiszem 100dB a max. Ha túl magas, át tud szólni a szomszédos csatornákba. Nálunk az alsó 3 adást tudja így zavarni csíkokkal, mert alatta van a viszirány. Te nemsokmindent tudsz tenni. Ha ők normálisan bekötötték, azaz raktak szürőt a tv ágba, ígí a tvk nem tudják zavarni a netet, és fordítva a netnek sem kéne a képet zavarni. Szokásos elrendezés, 2es osztó eyik kimenetén szürő, és az a tv ág. Próbáld ki tölts fel anyagot, tuti akkor zavarja a legjobban.
Az a gond, hogy nekem abszolút nem így néz ki a dolog, ahogyan leírtad.
Lejön a padlásról az F kábel, és az belemegy közvetlenül egy Teletronik multimédiás elosztóba. Ennek a picike kis fém téglalapnak a másik oldalán van 3 kivezetés: az egyik a tv-nek, a másik a rádiónak, a harmadik meg a multimédiás dolgoknak(netnek, telefonnak). Ami kijön tv ág, arra rá van tekerve egy F koax és megy egyenesen bele a tv-be. Külön semmiféle kis henger alakú szűrő nincsen beszerelve, ahogyan olvastam pár oldallal előbb.A rádió ágat nem használom, a multimédia ág meg detto ugyanúgy mint a tv-nél egy koax-szal van hozzá kötve a Thomson modemhez. Röviden: Koax F kábel lejön padlásról ---> IN bement Teletronik multimédia elosztóba--> TV OUT megy a tv-be, MM OUT megy a modembe, R OUT-ot nem használom. Ebben a csodálatos elosztóban kellene lennie szűrőnek vajon, vagy ez csak szétosztja a jelet? Ugyanis külön nekem semmilyen szűrőt nem raktak be, soha egy szóval nem említették, hogy kellene, itt olvastam először ezen a fórumon, hogy ilyen is létezik egyáltalán....tudom nem vagyok nagy CATV szakértő, de ezt illene közölni az előfizetővel szerintem, hogy szükséges, meg az lenne az alap, hogy adnak kiépíteskor nem?? Bár nem lepődök meg, mert tudom milyenek, csak sajnos ez az egy szolgáltató van a környéken, úgyhogy nem sokat tehetek. Max. kilépek a netből, csak a tv-t hagyom meg, ami ezáltal drágább lesz, és átmegyek ADSL-re másik szolgáltatóhoz. Drágább lesz a kettő együtt, de felvenni is szoktam tv-ből, és engem zavar, hogy recseg, meg villog.
Se hallan, se látni nem láttam még iet.De ha más van ráírva a kimenetire, valószínűleg más is. Próbaképp kösd a tvt a modem helyére. Fura. esetlge egy képet , vagy modell, típus zsám is érdekelne.
te szerintem erre gondolsz:
http://a.imagehost.org/0536/d47_1_big.jpg nekem meg ilyen vanTeletronik MMWO-04A) http://a.imagehost.org/0153/K_p001.jpg Ja és a poén, hogy mindegyik ágon bejön a tv, a rádión is meg a modemén is... |
Bejelentkezés
Hirdetés |