Fórum témák
» Több friss téma |
Egy ilyenbe való MR16 meghajtó tíz darabos tétele 10-11$ körül kapható az AliExpressen. Az alumínium és a LEDek már megérték ennyiért.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Persze, nem rossz az ára, de nem elég, hogy a ledek fűtenek, még két fűtőbetétet is rak bele...
Na holnap megírom, mi is az a kocka
Sziasztok!
Milyen LED-et érdemes a "lámpába" venni? A 6 db 6W E27 nagyon gyenge, ebből a fajtából, ettől az eladótól: Bővebben: Link A lámpa:
Ennek a hűtőbordának elég nagy falat az a 6W, ami gyakorlatilag 5W. Legfeljebb a 3W verzióval szabad foglalkozni.
Világításnál az, hogy egy világítótest hány watt energiát vesz fel, másodlagos jelentőségű. A megvilágítás erőssége a lux (Lx). Azt kell tudni, milyen célra kell a világítás, milyen messze van a fényforrás. Ebből meg lehet határozni, mekkora fényáramot (lumen, Lm) kell produkálnia, majd megnézni, hogy mi tud ennyit leadni, milyen hatásfokkal... A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Szia!
Egy nagyobb helyiségben szeretnénk használni, szóval beltéri világításra. Milyen adatokra lenne pontosan szükség?
Nos az a kocka egy graetz híd.
Ebből le lehet vonni azt a tanulságot, hogy a nagy eladásszám még nem minden. Ami ilyen gyanúsan olcsó, (pláne ilyen kurrens cikk esetén) az már veszélyes. Ebben az esetben, ha kapsz valamennyi visszatérítést, még jól is ki lehet jönni a dologból, egy kis befektetett munkával. Gyakorlatilag anyagáron kaptad, ráadásul a graetz és a két ellenállás megmarad .
Alapvetően nincs vele gondom, eleve az volt a terv, hogy az elektronikát (bármilyent) kiveszem és külsőként felhasználom. Így szerencsés esetben mindjárt a pwm is beköthető, stb. Már ha olyan elektronika lenne benne.
Eleve 1db-ot vettem, tesztelni; ez most bebukott. Viszont tudom, hogy ha ilyeneket veszek, mire számíthatok. ~500,-Forintért kapok 4db 1W ledet, szerelve, hűtéssel. Nem húztam negatívra az értékelésnél "csak" neutralt adtam neki, azzal a megjegyzéssel, hogy ez nem egy minőségi termék. Majd beruházok még 15-re (ebből 16 kell összesen) és alkudozok.
Mi volt eredetileg a foglalatokban? Ha felfelé állnak a foglalatok, a mennyezet fényvisszaverő képessége is beleszól a dologba. A helyiség mérete, a tevékenység jellege nélkül nem lehet még saccolni sem.
LED világításra történő felhasználásakor más szempontokat kell figyelembe venni, mint hagyományos izzólámpáknál. Az izzólámpa 270-300 fokban világíthat (csak a foglalat csökkenti a látószöget), a LED 180 fok alatt, mert a hűtőborda jó nagy darabon betakar.
Én ezekkel a lámpákkal jól megjártam. Mindegy milyen teljesítményűnek adják el, jellemzően 3db 1w-os LED van benne. Ami nem lenne akkora baj, csak a nagyobbakat nagyobb árammal hajtják. E miatt nagyobb hő keletkezik úgyhogy 1-2 hónap és szükségeltetik a LED csere. - Persze lehet, hogy csak én jártam így.
Nem volt bennük semmi, most készült el és LED-et keresünk bele.
A helyiség 8 méter hosszú és 4 méter széles. Mindennapi tevékenységekhez szertnénk: étkezés, olvasás, stb. A belmagasság 2,5 méter, a kerék kb 40 cm-re lóg le. 6 db foglalat van.
Ekkora területet nehéz ésszerűen, egy helyről megvilágítani. A felfelé néző foglalatok miatt a mennyezetről visszaverődve lesz hasznosítva a fény. A megvilágítás a távolsággal négyzetesen csökken, tehát a sarkokban már nagyon kevés lesz. Szerintem legalább két ilyen kellett volna, ráadásul lefelé irányuló foglalatokkal.
Az általam olvasott szabvány a közlekedő területeken minimum 100, munkahelyeken 300 lux megvilágítást ír elő, amit egy méter távolságra 100, illetve 300 Lm fényforrás tud produkálni.
Sziasztok
Vásároltam pár 220V-os ledes fényforrást, amivel az a baj, hogy kissé vibrál. Van benne egy 400V-os 1u-s kondi. Ha azt kicserélném nagyobb kapacitásúra, jobb lenne? Ill kicserélhetem, nem lesz nagyobb a ledek árama? Itt van kép is. Köszi A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
Akkor minimum 200 lumen / LED?
És milyen kialakítású LED lenne a legjobb? A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
Hello!
Már léteznek eléggé érdekes, az úgynevezett "COG" (Chip On Glass) LED-ek... Bővebben: Link
Ezekkel már én is szemeztem korábban, van valakinek tapasztalata velük? Lehet beruháznék pár darabra ha tényleg annyira jó mint ahogy írják.
Mindenesetre egy ilyen csillárban nem tudok "stílusosabb" LED világítótesteket elképzelni egy alatta zajló country mulatságon...vagyis, E14-es gyertyalakúakkal még jobb lehetne, bár azoknak kisebb a fényerejük...
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
Szia!
Kicsit ellentmondást érzek a színhőmérsékleti tábládban. Hogy lehet a 3000-3500K semleges hideg? Most vagy semleges fehér, vagy hideg fehér. De a 3500K még a meleg fehér tartomány széle. A 4000-4500K a semleges vagy natural, vagy neutral fehér. Egy fény attól meleg, hogy vannak benne piros szín összetevők. Egy fény attól hideg, hogy vannak benne kék szín összetevők. Azaz a semleges fehérben a meleg szín összetevői eltünnek, de a hideg szín összetevők, még nincsenek jelen. Ezért semleges fehér.
Szia.
Nem a kondi a bűnös. Ha kiveszed a nyáklapot a másik oldalán megtalálod a hiba okát: -ez egy ún. 0 ohm-os smd átkötés lesz ami elégett. Ezt kell pótolnod pl egy forrasz hiddal,vagy vezetékkel Nekem legalábbis 10-ből 7(!)-nél ez miatt mentek tönkre,mire rájöttem.Szerencsére nem dobtam ki egyet sem igy most mindegyik újra normálisan világit. Fényképeznék,de nincs kedvem kiforrasztani a nyákot.
Szia!
Nagyon ritka az E27 COG gyertya formában. A kettő közül valamelyik lenne jó? Bővebben: Link Bővebben: Link Most két 100w-os halogén van benne, az szerintem elég.
Ez egy picit "gyertyásabb" gyertya Bővebben: Link
Bár szerintem ide inkább 9W-os kellene, de ez függ attól is hogy mekkora az a nagyobb helység.
Csak a gyertyásabb gyertyából csak E14-es foglalathoz van
A nagyobb helyiség: Idézet: „A helyiség 8 méter hosszú és 4 méter széles.” Gyertya alakúból 4w-nál erősebb E27-es nem is létezik? Lehet, hogy a foglalat nem gond, mert lehet átalakítót venni
Sziasztok!
A napokban RGB LED-es effektekkel foglalkoztam. Van 100db párhuzamosított 5mm-es RGB LED-es hangulatvilágítás, valamint egy gyári 5m-es 300 SMD RGB LED-es szalagom. Mind a kettőt meghajtja a vezérlő elektronika, hibátlanok az effektek, a különbség a fényerőben van. Az 5mm-es LED-es rész kb 1/3-ad, a LED szalagos rész normális fényerővel világít. Ennek az az oka, hogy az SMD-s LED-et lehet egymással sorba kötni, az 5mm-es LED-et pedig nem? Ha én is sorbakötök 3 SMD LED-et megfelelő értékű előtét ellenállással, majd ugyan ezt még másik 96 SMD LED-del is megcsinálom, akkor ugyan az lesz a végeredmény, mint egy gyári LED szalag esetében, ugye?
Az E27 gömb felülete nagyobb, tehát több hőt tud leadni. Az E14 megsütné magát nagyobb teljesítménnyel.
Nem egyszerűbb az E27 foglalatot kicserélni E14-re?
Nem arról van szó, hogy az 5mm LED fényereje nem akkora?
Áramot, feszültséget mértél? A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
A LED szalagnál színenként ~0,75A-t vesz fel, az 5mm-es LED pedig ~0,1A-t 5V mellett.
Nem a LED szalagon szeretnék cserélni LED-et, hanem maga az elgondolás helytálló-e, hogyha ilyen SMD LED-kel építek 100 darabos szalagot, akkor megfelelően fog-e világítani, kb 70-75%-os fényerőt szeretnék.
Helló
Nem az a baj, hogy egyszercsak nekiállt vibrálni, hanem új kora óta. Nem nagy vibrálások vannak, hanem szerintem az 50Hz érződik benne, ezért gondoltam, hogy nagyobb kondi kellene bele.
Ki lehet próbálni, veszteni nagyon nem tudsz vele, csak amit beleteszel az minimum 400V-os legyen. Ha kipróbáltad majd írd meg az eredményt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |