Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Az LM324-s nincs megfelelöen leválasztva a tápról - rakj elé egy kb 100 Ohmos ellenállást meg 100 µF kondit.
szia megtudnád akkor mndani hova tegyem az ellenállást ill. a kondit?
Jobb, ha konzultálsz a cikk szerzöjével A NYÁkot nagyon át kellene turni, ha be akarnád rakni az elötétellenállást.
Hello! Minden esetre nem tudom ki tervezte a nyákot, de így összkutyulni a váltó 24V-ot a hőelem mV-jával, az már művészet. Egyáltalán nem csodálkozok, hogy ilyeneket művel. Sőt részemről az lenne a csoda, ha nem tenné..
Én gerjedésre gondoltam először,, de van itt más is
Szerintem ne küzdj vele.. ha van kedved vasald le ezt a nyákot. Alkatrészekből ugyan az kell, átépíted. A 12-24Vos sorkapcsot átkötöd és egy szekunderről mehet ez is. Már - legalább - két példányban elkészült, és első rúgásra indul. Ha írsz Furkó forumtársnak, elküldi neked a rajzát is, én sajna nem találom.
Bővebben: Link
Ezen minden rajta van, még az alkatrészek értéke is. Nincs másra szükség.
Igen igen.. csak a rajz miatt gondoltam hogy jobban áttekinthető
Sziasztok!
Itt megvan: Itt. A hozzászólás linkjében meg a többi. Kettő példány biztosan és stabilan működik.
Köszönök szépen mindent!.
Sajnos nincs már nagyon időm az újat megcsinálni, megelékszem ezzel is....Ha úgy alakul váltok a másik nyákra biztosan,de míg működik ez,addig hagyom
Én is a vzoole féle forrasztó állomást építettem, én is küzdöttem hasonló problémákkal, és itt leírtam a megoldást. Azóta is ezt használom, semmi gondom nincs vele.
Egy-két, a linkeltet megelőző hozzászólásomat is elolvasod, megérted, miért jutottam erre az eredményre. Ettől függetlenül ha 2*12V trafóm lenne, inkább az előtted lévő hozzászólásban linkelt változatot építeném meg. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Idézet: „A második komparátor - bemenete és a föld közé bekerült egy 1u / 35V, ezáltal kb. 1 másodperces ciklusokban kapcsol ki-be, mikor eléri a kívánt hőfokot. Nem idegbeteg” Hotib ha minden igaz erre gondol. Ezt egyszerűen be lehet iktatni, az LM324N 10. láb a kondi + lábára a 11. lábon meg ott a GND. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Megtudnád mutatni a nyákon hogy hova iktassam a kondit?
Illetve kell a 3w os ellenállás is?
Egyel visszább írtam, hogy az Lm324 10 és a 11. lába közé kell a kondi. 11. láb a mínusz, ne keverd össze, és ne zárj rövidre semmit. Javaslom forrasztási oldalon illeszd z áramkörhöz a kondít fektetve, ha elfér a dobozában.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
A szobaforgó ellenállás más célt szolgál azt hiszem, de abba én nem folynék bele, mert ha jól értem annak beépítéséhez a nyákon is kell vezetősávot vágni, ez viszont egyszerűen beépíthető.
Ha jól kötöd be akkor nem lesz rosszabb az biztos, nekem is így van egy majdnem teljesen ugyan ilyen kapcsolásban.
Jól írod, 1µF kondi kell oda (vagyis ennyi elég) nem 100µF ; valami régi nyákból kaptam ki 1µF / 35V tantált, azt a sárga csepp formájút.
A 100 Ω / 3W ellenállást a 7808 elé sorba kötöttem be, úgy hogy felemeltem a mellékelt képen pirossal bekeretezett 1N4007 egyik lábát, oda beforrasztottam az ellenállás egyik lábát, utána az ellenállás és a dióda szabad lábait össze forrasztottam. Így mindkettő függőlegesen áll a nyákban. Itt írtam róla, hogy az R10 (1k, szintén bekereteztem) ellenállást kicseréltem 150 Ω-ra, és azóta teljesen rendben üzemel, jól be lehetett állítani. Mod: a fényképen a jobb felső sarokban (fehér körben) kicsit látszik a dióda és az ellenállás össze forrasztása. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Kondi ellenállás ve probléma megoldódott köszi szépen mégegyszer mindenkinek!
már csak mondja meg valaki tinában hogyan rakjam le az LM324et? mert egyszer lerakom de ott csak 5 lába van...lerakom mégegyszer akkor is ugyanaz a számozás a lábaknál
ehhez a vzoole féle kapcsoláshoz nincs valami egyszerű kis kijelző nyákterv?
Szia!
Idézet: S ez mit jelent olvasatodban?„..egyszerű kis kijelző ..” Analog/mutatos/ avagy digitalis? 7szegmenses avagy pont-kijelzesu? Amit egyikunk egyszeruen megvalosit, az egyszeru neki, de lehet más meg vért izzad mire elkesziti. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Mit mutasson? Hogy hány ora van?
Szerezz egy panel voltméröt, és azt kösd a höelemhez, lehet, hogy azon kapsz valami adatot, ami összefüggésben van a hömérséklettel, de ez olyan megoldás, mint a gyorsétteremben a kés meg a villa.
Üdv! Megcsináltam vzooli tervei alapján a készüléket, ami működik. Az ok ami miatt nekiestem, hogy a jó öreg puskás pákám be adta a kulcsot (fűtőbetét). Egy szintén öreg 230 as pákával forrasztgattam össze. Életem legrandább panelja lett. Ráadásul a beültetett kondik lábtávolsága sem passzolt. A vezetősávok is sok helyütt felváltak. Szóval gánya az egész, de működik. Mivel van még egy garnitúra alkatrészem, szeretném újraépíteni, most már rendesen. Ehhez szeretnék segítséget kérni lay nyákterv formájában, hogy a hülye kondikat faragás nélkül be tudjam ültetni (pár forrszemet könnyebb odébb tolni, mint újra rajzolni az egészet és a hibalehetőség is kevesebb).
Köszi szépen. Azt hiszem meg fogok küzdeni vele. A eagle egyszer volt a gépemen, akkor valami miatt nem tetszett. Azóta a sprintet koptatom, illetve a proteust pices dolgokhoz. Azt hiszem itt az ideje összehaverkodnom az eagle című progival (már fenn is van)
Vagy átrajzolod SL-be, ami kb. 15 perc.
Akkor valamit nagyon rosszul csinálok, mert kb fél nap vonalazgatás után sem lett az igazi. Lehet, hogy el vagyok (vagyunk) kényeztetve az általad és más szakik által közzétett nyáktervekkel?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |