Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   109 / 123
(#) Massawa válasza siima hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Az LM324-s nincs megfelelöen leválasztva a tápról - rakj elé egy kb 100 Ohmos ellenállást meg 100 µF kondit.
(#) siima válasza Massawa hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

szia megtudnád akkor mndani hova tegyem az ellenállást ill. a kondit?

ddd.png

(#) Massawa válasza siima hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Jobb, ha konzultálsz a cikk szerzöjével A NYÁkot nagyon át kellene turni, ha be akarnád rakni az elötétellenállást.
(#) proli007 válasza siima hozzászólására (») Feb 17, 2015 /

Hello! Minden esetre nem tudom ki tervezte a nyákot, de így összkutyulni a váltó 24V-ot a hőelem mV-jával, az már művészet. Egyáltalán nem csodálkozok, hogy ilyeneket művel. Sőt részemről az lenne a csoda, ha nem tenné..
(#) Atys67 válasza proli007 hozzászólására (») Feb 17, 2015 /

Én gerjedésre gondoltam először,, de van itt más is
(#) Atys67 válasza siima hozzászólására (») Feb 17, 2015 /

Szerintem ne küzdj vele.. ha van kedved vasald le ezt a nyákot. Alkatrészekből ugyan az kell, átépíted. A 12-24Vos sorkapcsot átkötöd és egy szekunderről mehet ez is. Már - legalább - két példányban elkészült, és első rúgásra indul. Ha írsz Furkó forumtársnak, elküldi neked a rajzát is, én sajna nem találom.

Bővebben: Link
(#) Mircsof válasza Atys67 hozzászólására (») Feb 17, 2015 /

Ezen minden rajta van, még az alkatrészek értéke is. Nincs másra szükség.
(#) Atys67 válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 17, 2015 /

Igen igen.. csak a rajz miatt gondoltam hogy jobban áttekinthető
(#) furko válasza Atys67 hozzászólására (») Feb 17, 2015 /

Sziasztok!
Itt megvan:
Itt.
A hozzászólás linkjében meg a többi.
Kettő példány biztosan és stabilan működik.
(#) siima hozzászólása Feb 17, 2015 /

Köszönök szépen mindent!.
Sajnos nincs már nagyon időm az újat megcsinálni, megelékszem ezzel is....Ha úgy alakul váltok a másik nyákra biztosan,de míg működik ez,addig hagyom
(#) hotib válasza siima hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Én is a vzoole féle forrasztó állomást építettem, én is küzdöttem hasonló problémákkal, és itt leírtam a megoldást. Azóta is ezt használom, semmi gondom nincs vele.
Egy-két, a linkeltet megelőző hozzászólásomat is elolvasod, megérted, miért jutottam erre az eredményre.

Ettől függetlenül ha 2*12V trafóm lenne, inkább az előtted lévő hozzászólásban linkelt változatot építeném meg.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
(#) Mircsof válasza siima hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Idézet:
„A második komparátor - bemenete és a föld közé bekerült egy 1u / 35V, ezáltal kb. 1 másodperces ciklusokban kapcsol ki-be, mikor eléri a kívánt hőfokot. Nem idegbeteg”

Hotib ha minden igaz erre gondol. Ezt egyszerűen be lehet iktatni, az LM324N 10. láb a kondi + lábára a 11. lábon meg ott a GND.

Névtelen.jpg

(#) siima hozzászólása Feb 18, 2015 /

Megtudnád mutatni a nyákon hogy hova iktassam a kondit?
Illetve kell a 3w os ellenállás is?

Egyel visszább írtam, hogy az Lm324 10 és a 11. lába közé kell a kondi. 11. láb a mínusz, ne keverd össze, és ne zárj rövidre semmit. Javaslom forrasztási oldalon illeszd z áramkörhöz a kondít fektetve, ha elfér a dobozában.

Névtelen.jpg

Köszi! Akkor az ellenállás nem kell oda csak ez az 1u kondi?

A szobaforgó ellenállás más célt szolgál azt hiszem, de abba én nem folynék bele, mert ha jól értem annak beépítéséhez a nyákon is kell vezetősávot vágni, ez viszont egyszerűen beépíthető.

értem köszönöm! Remélem nem galibáz be a kondi és menni fog

Ha jól kötöd be akkor nem lesz rosszabb az biztos, nekem is így van egy majdnem teljesen ugyan ilyen kapcsolásban.
(#) hotib válasza siima hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Jól írod, 1µF kondi kell oda (vagyis ennyi elég) nem 100µF ; valami régi nyákból kaptam ki 1µF / 35V tantált, azt a sárga csepp formájút.
A 100 Ω / 3W ellenállást a 7808 elé sorba kötöttem be, úgy hogy felemeltem a mellékelt képen pirossal bekeretezett 1N4007 egyik lábát, oda beforrasztottam az ellenállás egyik lábát, utána az ellenállás és a dióda szabad lábait össze forrasztottam. Így mindkettő függőlegesen áll a nyákban.
Itt írtam róla, hogy az R10 (1k, szintén bekereteztem) ellenállást kicseréltem 150 Ω-ra, és azóta teljesen rendben üzemel, jól be lehetett állítani.

Mod: a fényképen a jobb felső sarokban (fehér körben) kicsit látszik a dióda és az ellenállás össze forrasztása.
(#) siima hozzászólása Feb 20, 2015 /

Kondi ellenállás ve probléma megoldódott köszi szépen mégegyszer mindenkinek!
már csak mondja meg valaki tinában hogyan rakjam le az LM324et? mert egyszer lerakom de ott csak 5 lába van...lerakom mégegyszer akkor is ugyanaz a számozás a lábaknál
(#) Ghoost válasza siima hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Az LM324 4db kompramatort tartalmaz
tehat a szimulatorban lesz egy lm324-A -lm324-B-lm324-C-lm324-D reszed
S a tap+ es tap- kapcsai.
ha az egyik reszhez bekotod a tapot akkor a tobbin inaktiva valik
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
(#) siima válasza Ghoost hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

megvan köszi
(#) siima hozzászólása Feb 21, 2015 /

ehhez a vzoole féle kapcsoláshoz nincs valami egyszerű kis kijelző nyákterv?
(#) Ghoost válasza siima hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Szia!
Idézet:
„..egyszerű kis kijelző ..”
S ez mit jelent olvasatodban?
Analog/mutatos/ avagy digitalis? 7szegmenses avagy pont-kijelzesu?
Amit egyikunk egyszeruen megvalosit, az egyszeru neki, de lehet más meg vért izzad mire elkesziti.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
(#) Massawa válasza siima hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Mit mutasson? Hogy hány ora van?
Szerezz egy panel voltméröt, és azt kösd a höelemhez, lehet, hogy azon kapsz valami adatot, ami összefüggésben van a hömérséklettel, de ez olyan megoldás, mint a gyorsétteremben a kés meg a villa.
(#) kitartás hozzászólása Feb 28, 2015 /

Üdv! Megcsináltam vzooli tervei alapján a készüléket, ami működik. Az ok ami miatt nekiestem, hogy a jó öreg puskás pákám be adta a kulcsot (fűtőbetét). Egy szintén öreg 230 as pákával forrasztgattam össze. Életem legrandább panelja lett. Ráadásul a beültetett kondik lábtávolsága sem passzolt. A vezetősávok is sok helyütt felváltak. Szóval gánya az egész, de működik. Mivel van még egy garnitúra alkatrészem, szeretném újraépíteni, most már rendesen. Ehhez szeretnék segítséget kérni lay nyákterv formájában, hogy a hülye kondikat faragás nélkül be tudjam ültetni (pár forrszemet könnyebb odébb tolni, mint újra rajzolni az egészet és a hibalehetőség is kevesebb).
(#) vzoole válasza kitartás hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Tessék.
(#) kitartás válasza vzoole hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Köszi szépen. Azt hiszem meg fogok küzdeni vele. A eagle egyszer volt a gépemen, akkor valami miatt nem tetszett. Azóta a sprintet koptatom, illetve a proteust pices dolgokhoz. Azt hiszem itt az ideje összehaverkodnom az eagle című progival (már fenn is van)
(#) Alkotó válasza kitartás hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Vagy átrajzolod SL-be, ami kb. 15 perc.
(#) kitartás válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Akkor valamit nagyon rosszul csinálok, mert kb fél nap vonalazgatás után sem lett az igazi. Lehet, hogy el vagyok (vagyunk) kényeztetve az általad és más szakik által közzétett nyáktervekkel?
Következő: »»   109 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem