Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Megnyugtatóan fedi a valóság a dokumentációt. A multiméter kezelésében jártas vagy? Ebben a hozzászólásban váltakozófeszültség mérést kértem, arra állítottad (~V) a műszeredet?
Én ugyanebbe a végfokba 2SA 1943- 2SC 5200 tettem (3-3) db-ot
Könnyebb a felfogatása és talán nem hamisítják. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Most már át nem alakítom, ennyi óra munka után. Úgy tűnik tudok szerezni ebbe is eredetit (TO-3). Aztán elválik mi lesz a továbbiakban.
Azért nem értem, ha élesztetted és benne volt az égő, nem szabad lett volna elszállni annyi végtranyónak, főleg, hogy van benne bizti és védelem is.
SMPS 50V szimmetrikus labortápról lett próbálva 100mA áramkorláttal. Ha jól megnézed a képet láthatod hogy gyufásfejnyi szilíciumlapka van a tranzisztoron , még búgott is ahogy a bemenethez értünk most ezek után csodálom is hogy egyáltalán elindult. Következő bekapcsolással már zárlatba indult. A meghajtóknak semmi baja azok eredetiek, retről rendeltem őket.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Szia! A kereskedő javarésze akceptálja az ilyen panaszokat. Egy telefont, vagy mail-t megér.
Hát akkor mindegy lett volna 0,1 A semmi egy ilyen végfoknak, sajnos akkor jól belefutottál ebbe a hamis példányokba.
Hát igen sajnos ebbe belefutottam. Apropó melyik ágon kellene a nyugalmi áramot nézni nem tudod véletletnül? Úgy emlékezem hogy amelyiken a hangszóróvédelem is van annak az ellenkező polaritásán hogy a mérésbe ne zavarjon bele az áramkör.
A 0,3 R/5W emitter ellenállások két kivezetésén kell mérni kb 5-15mV -ot, nekem kb 10mV mérhető mindkét végfok panelen.
Köszönöm szépen a válaszodat. Üdv.
Most nézem a képet, neked 0,27 R emmiter ellenállásáid vannak, de mindegy elég közel van az általam írt értékhez.
Az oldalon szereplő szerzői dokumentáció szerint rendeltem mindent abban ez az érték volt megadva.
Oké, azért nyugalmi áram beállításánál nagyon óvatosan járj el, a trimer potmétert mielőtt beépíted alaposan ellenőrizd le . A túl magas nyugalmi áram hőmegfutást eredményezhet , amely akár a végtranzisztor tönkremenetelét is okozhatja.
Sziasztok!
Van 1 HL mpa 1804 es végfokom és olyan problémám lenne, hogy a jobb oldali panel jobban melegszik mint a bal minimális terhelésnél is a baloldali hideg a jobb oldali annyira felmelegszik hogy a ventilátorok folyamatosan felzúgnak. Próbáltam úgy hogy megcseréltem a bemeneteket hátha valami gerjedés van az előjelbe és azmiatt de ugyan úgy a jobboldali melegszik. Próbáltam úgy is hogy a bemeneteket teljesen levettem róla és akkor sem tudja visszahűteni. A kimenetnél is minden rendbe van mind 2 oldalra ugyan olyan 8 ohmos hangfalak vannak rákötve. Mértük scoppal nem mutat eltérést a 2 panel ugyan úgy szol mind2 csak annyi, hogy a jobb oldali jobban melegszik és ez idegesít
Szia!
Igaz nem ismerem ezt az erősítőt viszont,ha elment(megnőtt) a nyugalmi áram,vagy a tranzisztorok alól kiszáradt a szigetelő paszta vagy a felfogatás nem a legtökéletesebb tud hasonlókat produkálni.Mivel van egy jól működő oldalad tudsz mihez viszonyítani.
Szia! Van rajta jópár 5W-os ellenállás, méregesd meg mekkora feszültség esik rajtuk az egyik és a másik oldalon. Tégy fel egy jó minőségű képet, esetleg linkelj be kapcsolási rajzot, hogy tanácsot tudjunk adni.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Trimmer
Helló! Esetleg mérd meg azon az oldalon a trimmer ohmikus ellenállását ahol nem melegszik annyira. Ha szükséges a másik oldal munkapontját is ehhez állítsd (tipp).
Szia! Ez így ebben a formában irtó veszélyes! A puszta melegedés tényén kívül eddig semmit nem tudunk.
Hello!
Inkább a nyugalmi áramot lenne jó megmérni, a potméter állása nem releváns, az a félvezetőktől (és a passzív alkatrészek eltéréseitől is) függ és egyáltalán nem biztos, hogy egyformán kell állnia a két végfok panelen. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Bocsánat, azt benéztem tényleg nem úgy mértem,viszont a többi mérés az pontos.
Ac1-Ac2 között 59v-ot mutat.
Mértem a 5w os ellenállásokon feszültséget nagyon minimális 1,3-2 mV ennek ilyennek kell lennie ? vagy valamit rosszul csináltam ? Bekapcsolási rajzot sajnos nem tudok linkelni nem találtam sehol. Nem tudom láttok e valamit a képeken. A tranzisztorok D-S lábainál 88V van csak a felsőket tudtam megmérni az alsókhoz nem férek hozzá. A felső tranzisztorok és ellenállások nem mutatnak eltérést a bal oldalihoz képest.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Ez így már korrekt.
A rajz és az erősítő panel feliratok között van némi eltérés, párnak már rájöttem a dekódolására, de koránt sem mindnek. A rajz szerinti +B1 és a -B1 pontokról, melyek közvetlen az általam is követhető AC1 és AC2 mellett vannak egy piros és egy kék vezeték megy két testes kondenzátorhoz. Ezen a két ponton kéne egyenfeszültséget (=V) mérni testhez képest. Testnek a G3-ra érkező zöld vezetéket valószínűsítem. Ez akkor biztos ha az előbbi kondenzátorokhoz kapcsolódik. ±40V körüli egyenfeszültséget várunk.
Úgy van ahogyan írtad. A +B1 és a -B1 egy-egy kondenzátorhoz megy,az értékek pedig:
-39.2, +39.2. Ha segít leírom a tűk sorrendjét és a vezetékek színét.
Ez tegnap valahogy nem jött össze Bővebben: Link
Most a szintén egyenfeszültség állásban, a G3-at használva testnek a ROUT és LOUT tüskéken mérj feszültséget.
Szia !
Kicsit kevés, de ha nincs torzítás akár jó is lehet.
Ha jobban melegszik, valószínűleg magasabb a nyugalmi árama annak az oldalnak, de mint később írtad 1-2 mV az nem sok, valami más gond is van, valami gerjedés lehet.
A végtranzisztorok source lábára kötött 5W-os ellenállás milyen értékű? A rajta eső feszültség természetesen mV nagyságrend. Az 1,3mV és a 2mV nagyon nem mindegy, ezzel arányos a borda alapmelegedése.
Többször is megnéztem:
G3-Lout:0.05 G3-Rout:0.14
Lehet hülyeséget beszélek,én egy INKEL véggel kinlódtam a féloldalas melegedéssel az 85vDc 2x,és kapott 2x70vDc trafót és teljesen eltünt a melegedése.Én sem értettem,a nyugalmi már 0.5mV lett beállitva és akkor is melegedett,De most jó, a nyugalmi pedig 3mV lett beállitva,és tökéletes.
De persze lehet ez csak egyéni probléma volt ezzel a véggel. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |