Fórum témák
» Több friss téma |
Az viszont tapasztalat, hogy az olcsó 300Ft-os elektronika elszállt, amikor egy rossz csövet (szakadt volt a szál benne) tettem bele.
oké, ki fogom próbálni, csak még a csövek nem jöttek meg
Hali mindenkinek!
Gondoltam megosztom veletek UV-LED-es fotózásom eredményét. Hátha érdekel valakit. Én 46Ft /db áron vettem 5mm-es laposfejű UV-LED-eket és szerintem tökéletesen lehet vele levilágítani a fotolakkos panelt. A LED-ekhez csupán egy-egy ellenállást kell sorba kötni. 12V-ra kötve pl. 470ohm tökéletes, ahhoz,hogy meglegyen a 20mA. A hullámhossza 400nm, a teljesítménye 68-100mW. A levilágítási idő kb. 15 perc, de lehet, hogy kevesebb is elég. Ezt még ki kell tapasztalnom! A képeken látható a végeredmény! Ha valakinek van kérdése, szívesen válaszolok!
Mégegy kép a LED-ekről. Kb. 2cm-enként van egy LED a próbapanelen. A megvilágítást kb. 5 cm-ről használtam. A LED-ek sugárzási szöge 140 fok. Valószínüleg több helyet is lehet hagyni a LED-ek közt, bár ezt még nem próbáltam.
Egész jó lett! Bár jobb oldalt látok egy kis alávilágításos hibát, de az elhanyagolható! Szép munka!
A leviálágítóról is kapunk képet? Hány db leddel próbáltad? 68-100mW-al nem biztos hogy olyan jó lesz kevesebb idő alatt... A Napnak kell nyáron, délben 3-5perc...
Köszi!
Tényleg van egy pici hiba, de nem szakadt meg! 10db LED van a panelon, amivel világítottam! Egyébként ez volt a negyedik próbálkozásom a fotózással! Talán elnézhető. Még próbálom tökéletesíteni a műveletet. A levilágító az, amit belinkeltem képet a ledekről. Egy kisebb fadoboz tetejére van rakva, a dobozban pedig a panel van 5cm-re a LED-ektől.
Hali!
Idézet: „Ha valakinek van kérdése, szívesen válaszolok!” Nekem lenne: Hol vetted, és mi a LED-ek típusa? Grat!
Igen.
Hmm... ez a kis vacak 68mW-ot tudna....
Az igaz hogy oda van írva... de akkor sem hiszem el....
A LED-ek típusa: OSSV53E1A
Egyébként a TME-től vettem. www.tme.hu Ez a cég Lengyelországban van. A honlapjukon kiválasztod amit akarsz és 1500HUF szállítási költség ellenében a GLS 2-3 nap múlva meghozza. Nekem nagyon bejön. Már 2x rendeltem tőluk és még nem csalódtam!
A LED nyitóirányú feszültsége 3,4V.
Névleges árama: 20mA Ja, és nem melegszik, bár gondolom ezt sejtettétek!
Ez tetszik!
Köszi az infót! _JANI_ neked is! Nem gondoltam, hogy ilyen jó áron kapni...
Tényleg hihetetlen, de IGAZ!
Azért rendeltem, mert olcsó volt, gondoltam sokat nem veszíthetek, ha kipróbálom. Nem bántam meg!!!
Jah, igy már igen... azt hittem az optikai teljesítményre értik, mert ott volt feltüntetve.....
:awink: Ez telibetalált... [off]Lásd a ... linket! Azthiszem kicsit többre is képes lehet: Min 68mW - Max 100mW, Lum. int. (mcd)...
Csak ezek oda írták az optikai teljesítményhez.... Az én 1W-os Cree ledem 210-250 mW(Vakít is rendesen, nem játék...) optikai teljesítménnyel rendelkezik. Ezért nem hiszem, hogy az a 65mW az optikai teljesítmény...
Meglehet. Még nincs viszonyítási alapom!
Ezzel a leddel még nem ismerkedtem össze! :no: De hamarosan remélem sikerül !
68 mW/sr.
Nem teljesítményt adtak meg, hanem térszögre vonatkoztatott teljesítményt. Ez megtévesztő lehet, egy kis pár mW-os lézerdióda megfelelő optikával elérhet több W/sr értéket is, mivel egy nagyon kicsi térszögbe sugározza a teljesítményét.
ITT hol látod, hogy mW/sr... mert nem tüntették fel az biztos, s így nagyon csalóka...
Nemárt egy kis emlékeztető a LED-ekről! :nezze:
A ki mit épített -ben a 290 oldalon van a cree ledes
asztalom. 2 db led a nyákkészítés kérdésekben a227 oldalon egy elkészült nyák . Ismerkedj meg vele.
Hali!
Gondoltam felrakom a következő fotózásom eredményét. Most 15 helyett csak 10 percig világítottam meg a panelt. A fóliát pedig egy üveglappal szorítottam a nyák-ra,ami egy műszerből lett kiszedve. Szóval nem tudom milyen üveg pontosan. A kép felső részén egy gyufás doboz látható a méretek érzékeltetésére. A panelon egy 80 lábú TQFP tokozású IC és egy 8 lábú DIP tokozású IC helye látható. A 80 lábúnál két láb összeér, mert rosszul állítottam be a huzalozást az Ultiboard-ban. Szóval nem maratási hiba. Positiv 20-at használtam, ha még nem mondtam volna! A TQFP-nél a lábak középpontjának távolsága egymástól 0,5mm, a lábak szélessége pedig 0,3mm.
Csak 1 szó - szép !
És egy kérdés : mivel világítasz?
[off]Egy két link sokat segítene a keresésben! Egy kicsit már kezdek fáradni így 23:40-fele... :buck:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |