Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   218 / 375
(#) Koncsar hozzászólása Márc 10, 2015 /

Kész termék.
Bővebben: Link
(#) Koncsar hozzászólása Márc 11, 2015 /

Megszületett az S betű is. Sajnos a hibámból ki kellett vennem a satuból az első egyharmadán az anyagot. Így a befejezés nem lett elfogadható.
Pár fotó
(#) kaqkk válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Be előztél ....
(#) Koncsar válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Szia! Dehogy előztelek. A képeket a netről tőltöttem le.

Ne szerénykedj ... Örülök a sikerednek , remélem nemsoká én is tudok már valami ilyet "letölteni a netről"
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015

Találtam még egy képet, de ez a vasról szól.
(#) tomipap válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

En is akarok egy ilyen gepet Az enyem is alakul otthon teszek fel kepeket. Atcsapagyaztam az egesz gepemet es uj kabeleket is kapott. Uj linearis csapagyak es a gagyi agyonvert csapagyak helyere is talalatam itthon jo minosegu 608ZZ csapagyakat. A kabelezes fontos volt mert neha bezavart a vilagitas vagy a foorso ki bekapcsolasa ami nagyon nem egszseges. Kapott arnyekolt ölflex kabeleket az egesz kis masina.
(#) Koncsar válasza tomipap hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Várom a képeket.
(#) l48 válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Most már felgyorsulnak az események. Szerintem nagyon pozitivak az eredmények.
Gratulálok!
(#) Koncsar válasza l48 hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Köszönöm Gyula!
(#) Koncsar hozzászólása Márc 11, 2015 / 1

Valaki megtudja mondani, hogy melyik horony lett marószárral és melyik lett köszörült fúrószárral készítve?
A két felső horonyból. sajnos kis méretű marószáram nem volt, egy kedves ismerősömtől kaptam egy 5mm -t. Sajnos azt az x dik játékomnál eltörtem. Kénytelen voltam a játék kedvéért csinálnom valamit.

Ha jól köszörülted a fúrót akkor csináltál egy kétélű marót tehát mindkét horony maróval készült Szerintem, de én a jobb oldalira tippelek ott kisebb a sarkok kerekítési sugara

Baloldali fúrószár a másik a maró.

PFFF tévedtem
(#) emmzolee válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

Gratulálok a gépedhez! Megérte a rengeteg munkát ami az építéssel járt.
(#) Koncsar válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

Sajnos még nincs kész. Vezérlés dobozolása, munkadarab rögzítésének módja. Marószerszám hűtése stb. Nevezhetjük félig késznek.
Köszönöm.
(#) Koncsar válasza tomipap hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

Szia!
Várom az ígért képeket már második napja. Én fába nem tudtam olyan szépeket csinálni mint te. A fordulatok megválasztásával gondjaim vannak.Most félreteszem a jelenlegi marómotoromat és megpróbálom felközpontosítani a jól bevált mosómasa motoromat.
Az EAN esztergámon már teljesített.
A csúnyaságával nem kell törődni, mert már átalakítottam.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015

IMAG1277.jpg

(#) Koncsar hozzászólása Márc 13, 2015 /

Próbálkozásaim.
(#) tomipap válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 13, 2015 / 1

Jolvanna Ezer volt a dolog. Az igert kepek

De nem valogattam most semmit hanem beszortam minden kepet, igy van benne egy csomo regebbi is. Es talan vannak benne bakik is Raadasul itt meg nem volt Alu-hoz olyan marom aminek a vege nem "Fischschwanz" halfarok vagy mi. Elnezest nem tudom magyarul a nevet mert az egesz forgacsolasi dologgal en mar nemetorszagban kezdtem megismerkedni. Es a szaknyelv nagy reszet is nemetul kezdem kiismerni java reszt.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
(#) Koncsar válasza tomipap hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Szia! Sikerültek a csapágycserék?
(#) tomipap válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Igen sikerultek. Az osszes 608ZZ es az osszes LM16UU es LM20UU cserelve. A POM trapezorso anyak elofeszitesenek is kicsit utanallitottam igy 15-20 ora uzem utan. Mar ugy velem, hogy bejaratodtak rendesen. Az a zsir amit vettem egesz csendesse tette a mechanikat. 2000-2500/ kozott szepen dolgozik. Kemenyfaba (cseresznye) 1200/-el szepen dolgozik 14.000rpm-el es oraval merve egy relativ bonyolult forma marasa es 2 ora munka utan is 0,01mm elteressel ter vissza nullpontba. Ezzel en mar teljesen elegedett vagyok. Az arnyekolt kabelek miatt a varazslatos hibaim is eltuntek. Johet a kovetkezo projekt es egy uj gep mar nagyon lebeg a szemeim elott. Azt nem banom, hogy ennek ilyen kicsi a munkaterulete mert azt legalabb minimalis hibaval kepes alkalmazni.
(#) Koncsar válasza tomipap hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Ezek jó hírek.
(#) Koncsar hozzászólása Márc 22, 2015 /

Elkezdtem a motormeghajtókat egy csoportba rendezni, majd még a 4. tengelyhez várok még egy darabot.
Képecskék
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) vanzerr válasza tomipap hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia!
Az LMxxx csapágyakat milyenre cserélted?
(#) tomipap válasza vanzerr hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia,

Innen vásároltam. Nem túl olcsó az 1 eurós kínaihoz képest (nem is drága) de minden szempontból jobban fest.
(#) vanzerr válasza tomipap hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Köszi! Milyen különbséget vettél rajta észre? Az SKF csapágyak ebbe a típusba milyenek lehetnek?
(#) Koncsar válasza vanzerr hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia! Szerintem jó a Koyo csapágy is. Nekem beváltak. Szerelésnél ne üsd meg a golyókat. Érted, hogy mire gondoltam.
(#) vanzerr válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia! A Koyo-kat hol vetted? Mennyiért "vesztegetik" őket? Az SKF egy kicsit horror árú...
(#) Koncsar válasza vanzerr hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

A Koyo-t amit utóljára vettem a fortunámhoz 47x20x1x mm az volt egy 1000 Ft. Roll plussz csapágybolt. Budaörs. De ennyiért kapsz szerintem bárhol.
Következő: »»   218 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem