Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1678 / 2532
(#) reloop válasza bigdaddy22 hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Az 59, 61- tranzisztorok valamelyike, vagy a meghajtóik zárlatosak, esetleg R31, 33 szakadt.
(#) bigdaddy22 válasza reloop hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Megnéztem. Találtam is egy zárlatos tranzisztor csak nem nagyon tudom beazonosítani. Elvileg szerintem meghajtó tranzisztor lehet. A kapcsolási rajzban nem találtam megnevezéseket a tranzisztorokra. Csináltam róla képeket a helyéről és magáról a tranzisztorról.
(#) reloop válasza bigdaddy22 hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Látod megy ez neked
Pozíciószám többet mondna, a hiba jellegéből következtetve BD140 a helyettesítő.
Diódavizsgálóval meg kéne nézni a párját, hogy stimmel-e az ECB lábkiosztás. (A bázis felől egy-egy diódát jelez a multiméter.)
(#) morzsa15 hozzászólása Márc 15, 2015 /

Sziasztok! Van egy tranzisztoros erősítőm olyan problémám lenne vele hogy ki ment benne a két fő tranzisztor kicseréltem és most hallkan szól semmi zárlat sincs benne vagy legalábbis nem találtam mi okozhatja a problémát?
(#) bboy123 hozzászólása Márc 15, 2015 /

Sziasztok!Nekem kellene 6.9uH értékű induktivitás. Hogyan csináljam meg a tekercset?
Annyi feltételem van, hogy a lábtávolság 10mm legyen, mert állótekercsnek alakítottam ki helyet a NYÁKon.
6.9uH-is induktivitáson kívül kellene még egy 3uH-s induktivitás, ez fekvőtekercs lenne, a lábtávolsága 35mm lenne.
(#) ferci válasza bboy123 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

A segédprogramoknál találsz induktivitás számoló progit, légmagosra... ilyen kicsire valszín jó az.
Kérdés, mivel méred meg, ill. hogyan.
(#) Longa György hozzászólása Márc 15, 2015 /

Sziasztok.Van nálam egy Behringer basszos kombó javításra.Az egyik vég FET ment tönkre benne.Most várom a csere darabot.Tanulmányoztam a rajzát, mert mi elött tönkre ment, sűrűn leoldott a védelem.Nem jöttem rá hogy miért.Ha tudom felteszem a rajzot.Ha valaki tud segítsen a problémámon.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
(#) reloop válasza bboy123 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Szia! Ezek a Quad 405-höz használt értékek, a témájában találsz megoldásokat.
(#) zotya1983 hozzászólása Márc 15, 2015 /

Sziasztok pár oldallal előrébb már tárgyaltuk baji elektronikás fetes erősítőt.Nos a következő a problémám vele állandó jelleggel kiégeti a negatív ágban a 10ohm ot, már mindent próbáltam de egyszerűen nem jutok vele elöbbre.
(#) voodoo válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Most akkor hogy is van az a dióda híd? Átkéne nézni nincs-e valami testzárlat a tranyók közt.
(#) zotya1983 válasza voodoo hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Természetesen ott vannak a kondenzátorok is meg minden ahogy kell. Testzárlat nincs sehol.
(#) Tiggey válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Képen az alsó tranyó hátán tranyó-nál van a csavar alatt szig. gyűrű?
(#) zotya1983 válasza Tiggey hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Igen van központosító gyűrű,és nem is húz át rajta.

Ha már mindent átnéztél, és semmi, akkor meg kéne próbálni levenni a bordáról a végtanyókat, és úgy indítani, de csak nagyon rövid ideig. Nem-e átüt a csillám valahol.
(#) blasz válasza Tiggey hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Szia ahhoz nem kell levenni csipogtasd ki a tranyókat a bordához,ha jó akkor nincs csipp.
(#) Tiggey válasza blasz hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Én már jártam úgy, hogy csak üzemi feszültségen ütött át, amit a műszer még a maga mérőfeszültségével szakadásnak mért.

A kimenetre 100 ohm on keresztül tett hangszóró szépen szól is tehát működik az erősítő,ahogy kiveszem a kimenetről a 100 ohmot már bekapcsoláskor kiégeti a negatív 10 ohmot, ezért meg sem kísérlem anélkül indítani.A segédtápot kikötöttem már ezt is próbáltam de ekkor is ennyi.Jó rendben leszerelem őket és átnézem, de többször is mértem és egyik végfet lába sincs a bordán,valamint a tip 127 esé sem mert az meg a ventillátorvezérlő (hőérzékelője) a bd 139 ek meg eleve nem vezetnek át,egyszerűen nem tudom mi lehet, talán még az hogy a toroid közel van a bemenethez de semmi zúgás búgás nincs zene közben és simán jel nélkül sem.

Szóval elegendő ha pl az egyik csillám egy részen mondjuk sérült vagy pl levált egy darabka róla és a műszer nem jelzi de kivezérléskor vagy terhelésre átüt ahogy nyitna?

Nem mazsoláztam vissza az előzményeidet. Ha már elindult, akkor nem szigetelés gond van, szét ne szedd! Azt hittem. csak most éleszted. Ugyebár a csillámok állandó tápfeszt szigetelnek, ezért ott nincs változás vezérlés hatására.

A nyugalmi áramhoz még nem is mertem nyúlni,igaz ez egy moddolt verzió itt nem 2 diódával megy a dolog mint azt eredetileg megadták a kapcsirajzán, hanem bd 139 tranzisztorral lehet állítani.Arra is gondoltam hogy esetleg a bd nem jól van bekötve,de ebben megerősítettek már hogy a lábkiosztások rendben vannak úgy.Ha pedíg nem így lenne akkor eleve nem is szólna,nem értem egyszerűen mi az amitől megbillenik a táp negatív irányba.

Fetes erősítőt csak egy típust építettem, de az egy bevált kapcsolás, nem kellett vele küzdeni moddolni faragni hogy jó legyen. Tápegységről kéne indítani áramkorláttal hogy ne csak egy pillanatig éljen, hanem lehessen méni vagy tapogatni, mi fűt.
(#) Kismazsika hozzászólása Márc 15, 2015 /

Sziasztok! Hogyan tudnám kideríteni, hogy egy adott végfok hány Ohm-on tud dolgozni ?
(#) zotya1983 válasza Kismazsika hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Például a végtranzisztorok típusából,annak mennyiségéből, és a tápfeszültségből.

Kimeneten 16mV fesz van,áramkorlát ott a 10 ohm elég az úgyis elég ha valami van,100 ohmmal a kimenetén nem fűtött semmit. Rendesen tápegységről indítom nem vagyok felszerelkezve labortáppal, a tápfeszem +-63 V DC. ha a soros égős megoldásra gondolsz na azt nem próbáltam még.
(#) Kismazsika válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Ha küldök képet a végfok belsejéről, te megtudod állapítani képek alapján ? Őszintén szólva nem értek hozzá
(#) zotya1983 válasza Kismazsika hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Hát tudni kellene mekkora tápfeszültségről beszélünk ez az első ami fenn a preambulumban is fel van tüntetve, de ha teszel fel ide képet belepillantunk több szem többet lát
(#) sonny007 hozzászólása Márc 15, 2015 /

Sziasztok!
Én az erősítőnek a kábeleit érdeklődném, hogy bemenethez és a kimenethez milyet és milyen vastagot ajánlatok?

2x15W-os STK4122II erősítő.

Köszönöm a válaszokat!
(#) Kismazsika válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Köszönöm szépen a segítőkészséged

De nem a 100 ohm-al akkarod terhelni. Izzót elé, terhelést mögé, és várni az eredményt.

Hát nagyon nem,rendben holnap kipróbálom.
Következő: »»   1678 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem