Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni:
Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel.
Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek.
Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Ja!
És nem veszélyes ugye?
Veszélyes, ha te meg nem szigetelő akármin állsz és úgy tapizod a vasat...
Ne ezzel kísérletezz.
Értem! A papucs az jó szigetelőnek nem?
(egyébként a hiperszil az amiről tárgyaltunk Újratekercseltem, de még nincs rajta a végleges szekunder.) A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Van direkt erre a célra kifejlesztett védőbakancs, de az se azért, hogy feszültség alatt lévő berendezést tapogass.
Keress a neten doksit ezzel kapcsolatban, mert ez már nem trafó kédés. Azt is megtalálod biztos, milyen trafót hogyan kell vizsgálni átütési feszültségre, stb... A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Tudom, csak ha véletlen belenyúlok...
Vagy ha bekerül egy fém dobozba, és elfelejtem rákötni a földet (Tehát, ha véletlen megfogom papucsban, akkor nem lesz bajom?)
- ne nyúlj bele véletlenül, mert megrázó élményben lehet részed minimum...
... használj spéci kesztyűt is, gumipadlót, stb......
Igyekszem!
De földelve be tehetem egy fém dobozba ugye? (mert ott elég macerás lenne az elszigetelés)
Már leírtam... olvasd el az érintésvédelemmel kapcsolatos doksikat... google..
A fémdoboz meg a levegőben lenne, ugye?
Mindjárt át is olvasom!
Idézet: Persze! „A fémdoboz meg a levegőben lenne, ugye?” Köszi a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Én egy izzóval sorosan áramot mérnék a védőföld felé mindkét 230V-os dugvilla állásban...
Ma már nem szórakozok vele. holnap majd nekilátok.
Köszi a választ!
Mi lehet a baj? Bekapcsolom tarafót 220 bemenetén egyből ki megy a biztosíték.
Lehet, durván menetzárlatos, már ha eddíg működött. tegyél sorba a primerrel egy 60 - 100 W -os izzót, lecsapni nem fogja, viszont ha folyamatosan világít az izzó, akkor tuti zárlatos, vagy nem a 230 -as tekercsre adtad a hálózatot.
Igen eddig működött.
Sziasztok, van egy trafom technics Su610 ből szarmazik. A trafoja priner oldalon 3 csatlakoyasi lehetőség van, sorbakotottem izzoval. A három csatlakozobol kettő közelebb van egymáshoz, egy pedig távolabb , volt egy kicsi nyák raforrasztva, és a primer tekercs a kettő közelebbi lehetett. De mikor ide rakom a 230 v ot, amikor nincs feszültség a szekunder oldalon, ha a tavolabbi csatlakozohoz és a kozepsohoz közöm a 230 v ot, akkor az izzo világít, és van feszültség a kimeneten. ezek alapján a trafo jó , vagy sem? Az izzo 25 wattos u
Valószínűleg egy hőbiztosító van a harmadik lábon - ami szakadt. Ezt kerülöd ki, és szerencséd van, hogy így szerelték - remélhetően a trafó hibátlan. Üzemeltesd valami izzós terheléssel pár órát és kiderül...
Szerintetek az meg oldás lenne menet zárlatos trafót egy napra lakkba helyezném?
Az annyit érne,mint tehén hátán a nyereg.
Akkor újra kell tekercselni? Hogy tudom úgy szét szedni hogy ne törjön szét a vasmag?
Milyen a vasmag? E-I?
Igy nézki UU vasmag!
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
Ezen nincs tekercselés, így nehéz értelmezni a menetzárlatot.
Az nem az én trafóm vasmag olyan mint a képen van!
Ez egy un. hyperszil trafó,a legkönnyebben szétszedhető! Visszatekercseled a zárlatig,kivágod a sérült részt,szigeteled,majd visszacsévéled! Akár minden sort lekenhetsz gyorsan száradó trafólakkal.
Honnan tudom hogy melyik a zárlatos?
Látszik,megvan égve,le van pattogva a zománclakk,de ha van huzalod legtisztább áttekerni.
Ha szét szedem lehet hogy áttekercselem úgy hogy 2x36Volt legyen meg ne 2A hanem 4A legyen. Quad 405 erősítőhöz kellene.
Ki kell számolni el-e fér a vastagabb huzal,de messze ez a trafótípus a legjobb erre a célra(mármint könnyű variálni vele).
Tudnál nekem segíteni a számolásban hogy ennél a tekercsnél hogyan kell számolni?
38 / magkeresztmetszet (cm2) * 230 a primer
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |