Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni:
Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel.
Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek.
Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Ja!
![]() És nem veszélyes ugye?
Veszélyes, ha te meg nem szigetelő akármin állsz és úgy tapizod a vasat...
Ne ezzel kísérletezz.
Értem! A papucs az jó szigetelőnek nem?
(egyébként a hiperszil az ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Van direkt erre a célra kifejlesztett védőbakancs, de az se azért, hogy feszültség alatt lévő berendezést tapogass.
Keress a neten doksit ezzel kapcsolatban, mert ez már nem trafó kédés. Azt is megtalálod biztos, milyen trafót hogyan kell vizsgálni átütési feszültségre, stb... A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Tudom, csak ha véletlen belenyúlok...
Vagy ha bekerül egy fém dobozba, és elfelejtem rákötni a földet ![]() (Tehát, ha véletlen megfogom papucsban, akkor nem lesz bajom?)
![]() ... használj spéci kesztyűt is, gumipadlót, stb......
Igyekszem!
![]() De földelve be tehetem egy fém dobozba ugye? ![]() (mert ott elég macerás lenne az elszigetelés)
Már leírtam... olvasd el az érintésvédelemmel kapcsolatos doksikat... google..
![]() A fémdoboz meg a levegőben lenne, ugye? ![]()
Mindjárt át is olvasom!
Idézet: Persze! „A fémdoboz meg a levegőben lenne, ugye?” ![]() Köszi a válaszokat! ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Én egy izzóval sorosan áramot mérnék a védőföld felé mindkét 230V-os dugvilla állásban...
Ma már nem szórakozok vele. holnap majd nekilátok.
Köszi a választ! ![]()
Mi lehet a baj? Bekapcsolom tarafót 220 bemenetén egyből ki megy a biztosíték.
Lehet, durván menetzárlatos, már ha eddíg működött. tegyél sorba a primerrel egy 60 - 100 W -os izzót, lecsapni nem fogja, viszont ha folyamatosan világít az izzó, akkor tuti zárlatos, vagy nem a 230 -as tekercsre adtad a hálózatot.
Igen eddig működött.
Sziasztok, van egy trafom technics Su610 ből szarmazik. A trafoja priner oldalon 3 csatlakoyasi lehetőség van, sorbakotottem izzoval. A három csatlakozobol kettő közelebb van egymáshoz, egy pedig távolabb , volt egy kicsi nyák raforrasztva, és a primer tekercs a kettő közelebbi lehetett. De mikor ide rakom a 230 v ot, amikor nincs feszültség a szekunder oldalon, ha a tavolabbi csatlakozohoz és a kozepsohoz közöm a 230 v ot, akkor az izzo világít, és van feszültség a kimeneten. ezek alapján a trafo jó , vagy sem? Az izzo 25 wattos u
Valószínűleg egy hőbiztosító van a harmadik lábon - ami szakadt. Ezt kerülöd ki, és szerencséd van, hogy így szerelték - remélhetően a trafó hibátlan. Üzemeltesd valami izzós terheléssel pár órát és kiderül...
Szerintetek az meg oldás lenne menet zárlatos trafót egy napra lakkba helyezném?
Az annyit érne,mint tehén hátán a nyereg.
Akkor újra kell tekercselni? Hogy tudom úgy szét szedni hogy ne törjön szét a vasmag?
Milyen a vasmag? E-I?
Igy nézki UU vasmag!
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
Ezen nincs tekercselés, így nehéz értelmezni a menetzárlatot.
Az nem az én trafóm vasmag olyan mint a képen van!
Ez egy un. hyperszil trafó,a legkönnyebben szétszedhető! Visszatekercseled a zárlatig,kivágod a sérült részt,szigeteled,majd visszacsévéled! Akár minden sort lekenhetsz gyorsan száradó trafólakkal.
Honnan tudom hogy melyik a zárlatos?
Látszik,megvan égve,le van pattogva a zománclakk,de ha van huzalod legtisztább áttekerni.
Ha szét szedem lehet hogy áttekercselem úgy hogy 2x36Volt legyen meg ne 2A hanem 4A legyen. Quad 405 erősítőhöz kellene.
Ki kell számolni el-e fér a vastagabb huzal,de messze ez a trafótípus a legjobb erre a célra(mármint könnyű variálni vele).
Tudnál nekem segíteni a számolásban hogy ennél a tekercsnél hogyan kell számolni?
38 / magkeresztmetszet (cm2) * 230 a primer
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |