Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom melyik a hivatalos, de én a búrát raknám alulra. Ha a tömítés nem zár teljesen, akkor be tud ázni, és a víz éppen a foglalat felé menne. Valószínűleg rácsorogna utána a falra a vezeték nyíláson át, nem gyűlne össze, de azért jobbnak látnám búrával lefelé szerelni.
Ha hagyományos izzót vagy halogénbetétest használsz inkább ajánlom a felfelé búrás elhelyezést. Ha a gyártó úgy méretezte, hogy felfelé búrával legyen, és mégis lefelé búrával teszed, akkor kakivá fog égni a foglalat, mert a benne keletkező forró levegő felfelé áramlik.
Igen valóban itt is felül van az búra (és nálam van és én raktam fel így)
Tehát jelenleg 2:1 arányban vezet a "felül a búra". Ugyanakkor így pont oda nem világít, ahová kellene...
Most láttam a nagy barkácsárúház katalógusában, hogy kétféle szerelésű kivitelben is forgalmaznak kültéri falikarokat.
Lehet megforgatom őket üvegbúrával lefelé, és kapnak E27 LED "izzót". Akkor odavilágít ahová kell, és nem ég szét...
Fordítsd meg nyugodtan, ez tipikusan a hülye konstrukció, amit felfelé állóra tervezett valami 'nagytudású designer'. Nem lesz semmi baja ha lefele néz (világít). Persze régen ezek porcelán betétesek voltak, így nem okozott gondot a meleg. Így se nagyon fog.
A búrának felfelé kell állni, hogy az izzó ne melegítse a foglalatot.
Ott nem melegíti az izzó annyira, ahol nincs búra, tehát nyitott és így nem annyira melegszik a foglalat. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
Ha porcelán foglalata van akkor mindegy hogyan szereled, persze nem 500w-os izzóval.
Ha burával felfelé akkor az aljára fúrjál 1-2 2mm-es lyukat ha esetleg a tömítés mellet beszivárog az eső ki tudjon folyni. Ha gyárilag van a talpon lyuk akkor csak burával felfelé szerelhető.
Leveszed az alját, amit fel kell csavarozni a falra. Ezen egy világos feliratot találsz melyik a teteje.Ez után ha nincs szerencséd bárhogyan rá lehet tenni a lámpát.
Egyébként ha nem ázik be, szerintem bárhogy felszerelheted.
Nálunk is van ilyen lámpa, burával felfele, és cirka 10év alatt nem tudott beázni. Ugyan így, a ház oldalán. De mint írták, ha valami gagyi műanyag foglalat van, akkor az kis idő múlva megadja magát a hő miatt. Ez viszont más lámpánál tapasztaltam. De amint írtad, veszel bele valami ledes égőt, akkor simán teheted, ahogy jó.
Vagy akár a foglalatot is kilehet cserélni porcelánra ha nem túl macerás, mennyezeti "ufo" lámpákban ha műanyag van én mindig cserélem porcelánra és nincs vele baj, vagy a másik verzió a Led technológia, elég széleskörű a választék már.
Sziasztok! Valaki tudna nekem mellékelni egy rajzot, egy hangfrekvenciás vevőkészülék bekötéséről egyfázisú fogyasztásmérővel amit az áramszolgáltató elfogad ?
Szia!
Azt nem az áramszolgáltatónak kell felszerelnie?
De igen, csak kíváncsi vagyok rá, mert sokan vitatkoznak rajta hogy a vezérlőnek a kismegszakító előttről vagy után adjanak fázist, de a többi részét sejtem hogy hogyan is van, a vevőnek kell működtető fesz. Fázis, Nulla. A Mérőnek adunk egy Betáp Fázist, Nullát, az elmenő Fázist a vevő Reléjére a Reléről pedig a lakáselosztóba egy kismegszakítóra ami a bojleré lesz, a mérő elmenő nullája a bojler nullája. Ha esetleg te máshogyan tudod akkor megköszönöm ha segítesz
Mi az a hangfrekvenciás vevőkészülék? Bár a további hozzászólásokból gondolom, hogy a kapcsolt áram vevője ami a lakásban lévő nagyfogyasztók bekapcsolására adja a parancsot és a központból veszi a kapcsoló jelet. Bár mi felénk ezt HDO-nak hívják(bár ezt a magyar szakirodalomban ne keressem, hiszen ezt is felvidéki szaknyelvjárás lesz szerintem akár csak a stekker, stb).
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Kismegszakító-->vevő-->mérő-->lakáselosztó.
Olyan készülék aminek az áramszolgáltató küld "jelet" hogy mikor kapcsoljon ki és be. A régi kapcsoló órákat váltják ki ezzel az eszközzel.
Lerajzoltam gyorsan ahogy gondoltam, bocsi a paintért
Én is így rajzoltam volna le!
Nekem egy kicsit fura így mert suliban úgy tanították hogy a mérő van elsőnek utána a vevő.
Na akkor jóra gondoltam. Nálunk HDO a becses neve.
Több típus van már használatban.
Bővebben: Link.
Az első mindig a túláramvédelem, minden más utána jön.
Köszi Csak azért kérdeztem rá itt is mert más fórum oldalon vitatkoztak hogy a vevő működtetését kismegszakító előttről vagy utánról adják meg, de ha előttről adnánk neki akkor a vevő nincs védve, külön kismegszakító kellene neki pl.: 2A-es de azt az áramszolgáltató nem rak bele nem tudom miért.
Érdekes. Most direkt megnéztem a mérésszekrényünket, egy B5-ös kismegszakító van felszerelve a kapcsolt áram vezérlőjének részére (talán akkora, de le van kopva a felirat, nem olvasható rendesen). De ólomzárral le van zárva. Amúgy talán azért nem tesz fel a szolgáltató, mert ha a felhasználó ezt az automatát lekapcsolja akkor elvileg egyfolytában ,,éjjeli áram" van (legalább is én így tudom). Persze a hiba lehetőségét fenntartom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Mágneskapcsolóval meglehet oldani azt hogy ha a vezérlést lekapcsolod akkor ne legyen egyfolytában "éjjeli" áram Na de ha így eddig jó volt akkor ezután is jó lesz
Szerinted egy új egy vagy három fázisú mérőhelynél ha a fogadóba fővezetéki sorkapcsot raknék (hlak) NFA a csatlakozó légvezeték akkor azt elfogadják, vagy mindenképp ragaszkodni kell a késes biztosíték aljzathoz és a rövidre záró késekhez ?
Ezt konkrétan nem tudom, mert amikor én villamosítottam házat, akkor jött a DÉMÁSZ akkreditált szerelője és ő alakította ki a mérőhelyet. Talajra épített mérőhely.
Értem. Csak kíváncsi voltam
Nem régiben találkoztam egy Lakás Elosztóval, eléggé extrém, mi a véleményetek ?
A Csehszlovák és ma már szlovákiai szokások (szabályok) másak az itteniekhez képest, ezért azt a helyzetet itt ne vegyük alapul..
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |