Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor valószínűleg 60 programot tud. Meg kellene próbálni rákötni izzót(kat) a kimenetre, mit csinál.
Mértem,nincs fesz a kimeneten,de lehet nem kapja meg a 230v ot.Nincs betáp kábele se bekötve,a trafójának adtam feszt úgy indult el a kijelző.
Akkor tán' be kellene kötni.
Köszi.
Nekem is ez jött ki. Akkor kipróbálom.
Hát szétszedtem de nem találok bekötési pontokat,de lehet a hátulján van a megoldás de nem tudom értelmezni.
Pedig ott van!,fogsz egy 230 as graetzet és azzal bekötöd a sorkapcsok két belső csatijára! A 9 es,és a 8 as mellettire!
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Erre gondoltam én is,de előtte kivettem a hátsó paneleket a bordásat,vizet kapott és átnézem előtte.De azt nem tudom kell e mennie a fő panelnek nélküle,a ledeknek kell e mutatniuk.
Nagyon hiányzik egy rajz hozzá,van egy halom mérési pont,de nem tudom mit hol mennyit kell mérnem.
Most látom,van ennek belső tápja a vezérléhez! A hátsó csatik a 8x8 as kijelzőkre megy,azt neked kéne megépíteni hátán lévő kapcsolás szerint. Az elöl lévő ledeken ellenőrizheted mit írsz ki. Ahogy nézem,okvetlen 100 wattos égőket kapcsolt,legalábbis úgy jelöli,se kisebb,se nagyobb. Oda kell a minimum 60 A graetz-híd,és arról mennek az izzók. Régi,energiazabáló technika,de szerintem átépíthető ledesre!
Ahogy nézem a hátán levő nem tudom mi lehet tranzisztor triak bármi rövid zárban vannak az eddigi mérés szerint.Az előlapi ledeket nem tudom életre kelteni,hogy bármi is világitson villogjon. Fejhallgató kimenet van a bemenetre kötve.
Hol jelöli, hogy 100W izzó?
A jelölés szerint 1A dióda kell a 100W alatti izzókhoz, afölött 3A dióda kell...
A jpg 2- képen,ott vannak az arányító nyilacskák,és nem ír mást csak 100 W ot. De ha építesz egy 8x8 as led mátrixot,és annak külön tápot,majd bekötöd a 2 es kép szerint,még működhet is,akár!
Nézd meg a Matrix 2.jpg képet.
Pont a 100W-t nem jelöli, az mindkét oldalra belefér. De ha 3A diódákat raknak bele, attól még a 40W is működik, legfeljebb 64*10 forinttal többe kerül.
Az a lényeg hogy ezt csak 8x8 as izzó bekötéssel tudom használni?Mondjuk 1-3 izzóval nem fog müködni?
Igazad lehet,rosszul értelmeztem az ábrát! Akkor elmegy ez pár wattos izzókkal is.
Sztem működne,hisz' azért vannak külön biztizve az izzók(lásd:foghíjas fényújság)
Akkor megkel tudnom mik vannak a bordán,milyen tipusú alkatrészek,mert mint irtam mind rövidzárban van,de a ledsor nem tudom miért nem megy.Maga a ledpanel az jó lepróbáltam a ledeket külön külön,nem kap vezérlést valamiért ezért kéne rajz.
De összefoglalva kell egy 230v Graetz azon keresztül megy a hátsó bordás panelra a nagyfesz,és ha az ott levő alkatrészek rendben akkor elvileg mennie kell. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Hát én ehhez már kevés vagyok,IC már magas nekem,és már öreg is vagyok hozzá,majd csak ír valaki,aki már látott ilyet!
Nincs mit!,azért figyelem ám,mert látom rajt a zene gombot,csak azt nem látom hogy rá kell kötni vmi lejátszót,netán PC t?
A hátulján van egy RCA bemeneti csati.
BTA12700 triakok vannak rajta,ebből kellene 16db A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Kiment az összes?.kiforrasztva ellenőrizted?
Egyet kivettem és a müszerem kondenzátort is rá,igy valószinű halottak
Megpróbálom az alaplapot megmenteni aztán lesz ami lesz,ha nem sikerül repül.
A triakokra még jel is megy csak gyenge lehet ezért nem megy a ledsor sem,van benne egy darlington audió tranyó lehet az ment haza,de az nagy meló kiszedni,most pihen kicsit,agyilag pihennem kell
|
Bejelentkezés
Hirdetés |