Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszönöm az útbaigazítást, nem kapcsoltam, hogy ez link.
Tehát a hibát orvosolhatja a PTC ellenállás cseréje.
Üdv!
Bocsi hogy csak most irok , fejlemény van az elta NR EL-28TL3tXS TV -vel Készenlét már van , bekapcsoláskor csak egy pattanás hallatszik a hangszóróból minha indulni akarna de utánna semmi csak ciriprel ugyan ugy a trafó kb: 10 másodpercig de van amikor egyfolytában. a sortranyót néztem rendben van , a kondik nem puposak,repedtek ránézésre mozgatásukra is ugyan ez van.Szerinted mi okozhatja?? Beko Elektronik S99.190-07 lappal van szerelve chassis 14.2 tudnál valami kiindulópontott vagy ötletett mit nézzek meg Hálás köszönetem szép napot .
Nagy eséllyel igen.
Azt nézd még meg, hogy a sortranzisztor kollektora és a test (emitter) közt meg van-e a sortápfeszültség.
Most, vettem észre, hogy a TV-írtam. Ez a hiba egy monitoron jelentkezik, akkor is ez irányba keressem a hibát. (a rajzán nem találok ilyen PTC ellenállást)
Ha képcsöves, akkor lenni kell lemágnesezési funkciónak, amit általában menüből is be lehet kapcsolni. LCD-nél nincs ilyen probléma.
Köszönöm, ez LCD Monitor, LG L222WS-SN a típusa. Így esetleg valami ötlet, hogy mi lehet a gond? Minden szín megvan rajta, csak a fekete ez ilyen piros a képen.
Ráadásul a fekete helyett van piros? Valamilyen feldolgozó IC lesz rossz. Számítógép képével is ilyen?
Sziasztok szép estét nektek! Egy olyan problémám van hogy került hozzám egy Orion CRT tv. Típusa T2125 STX-SILVER. A nagyfesznél fel van púposodva a kondi 22uf 160 voltos. Ezt kitudom cserélni 11uf 400 voltos kondira ilyen van itthon. Vagy holnap vegyek olyat ami kell? Bekapcsol a tv de nincs ez miatt kép hang az van. A képcsőpanelen van egy álló ic szagos de a kondi miatt az nem ment ki ugye? Elégnagy hülytő panele van amihez csavarozva van. Kondi csere és ha nem jön a kép akkor ic csere is? Mi a véleményetek a halott kondi nem tette tönkre az ic-t? Köszönet nektek!
Szia!
Vegyél egy 22 vagy 47 µF-os, 200V-os kondit, másfélét ne építs be. Ha kicserélted, akkor számolj be az eredményekről!
Hali. 11AK30 TVbe már cseréltem nemrég sorvégtranyót. BU808DFI van benne, de a nyák megbarnult körülette, tehát valószínűleg főtt benne a tranyó, majd bezárlatolt. Rossz minőségű lenne a tranyó?
Megcsináltad a BU808 cserével együtt járó csatoló-elkó cserét?
Köszönöm a gyors választ Kadarist! Akkor holnap kondi vétel illetve csere aztán ima az ic miatt. Nyugtalanít hogy büdös az ic ha kiment akkor jobb lenne egy másik képcsőpanel. Mint sem ic-t cserélni az nagyon körülményes! Majd elválik holnap írok mi újság. Jó éjt mindenkinek!
Érdekes dologra lettem figyelmes. Van egy használt, Tvből kivett BU808DFI tranyóm, amit még a gyártó tett a TVbe. Meg van itthon vagy 10 darab mostani gyártmányú ST BU808DFI.
Mindegyik új mostani gyártmányú tranyón a bázis - emmiter közti ellenállás olyan 70R. A használt tranyó ellenállása pedig oylan 300R. Gondolom beleteszem a használtat, az tuti eredeti. Most oyaln 20 perc után is laza 30fokos a hűtő. Lehet hogy ennyi csak a baja, hogy eredeti kell bele, az utángyárotttal meg fűtene?
A ma kapható 808-ak nagy része hamis, úgyhogy ha nincs régi, használt, megbízható tranzisztorod, akkor valamelyik helyettesítő-megoldást kell hasznáni. Erről a helyettesítésről már többször szó esett a topikban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Igen igen, hallottam már felőle. Akkor ha akad itthon tuti eredeti, akkor az maradhat benne, nem ég ki megint 1-2 hónap múlva?
Cseréld ki azt a kondit egy nagyobb feszültségtűrésűre és utána nyugodtan aludhatsz.
Még egyszer: ha nem cserélted, akkor cseréld ki és nem árt egy nagyobb testű példányt beépíteni, ami 63-100V-os legyen.
A számítógépen is ezt produkálja, minden szín meg van, csak a feketét cseréli ilyen pirosasra.
Előzmény: Nem indult, két kondi volt pukkadva a Mainboard panelon, a nagy és mellette egy kicsi, csere után életre kelt, más minden rendben lévőnek látszik. Ezek szerint a VGA panel lesz a hibás.
Oké.
Egy másik gond. Régi TV, magától kontrasztos, sötétebb lett. Screen potit feljebb állítottam, most már jó. Ez volt a megoldása, vagy ez csak ,,felületes,, megoldás? (mert hát gondolom nem azért sötétedett el a kép, mert belül eltekerődött..)
Nem ismerem a készülék előéletét, ezért lehet, hogy eltekergették más ok miatt és úgy maradt.
Most én se tudom a típusát, de régi 95ös szlovák TV. Olyan hibája volt, hogy néha-néha totál elment a kép. Forrasztási hiba volt, megégett a trafónál a forrasztás, kontakthiba volt. Újraforrasztottam. Most vagy fél év után anyni a hibája, hogy sötét kép van rajta. De a tv menü beállításai nem változtak, tehát kivülről nincs elhangolva. Szétszedtem, (ők bitos nem szedték szét állítgatni) és feljebb csavartam a G2, azért kérdem, hogy jól-e tettem.
Mivel jobb lett a kép, ezért elfogadható a cselekedeted.
Üdv !
Megnéztem a tranyót, sőt tettem bele egy ujat BU508DF volt benne de a hiba ugyan az marad készenlét van sürűn pislog a led pirosan és ciripel szerinted mi okoz még ilyet ???netán valamelyik kondi cseszekedne??köszönöm
Igen Megmértem ugy ahogy irtad 1 est irt ki a műszer gondoltam hogy szakadt ezét tettem bele egy újat a készenléti led meg sürűn ki be pislog
Értem, csak te nem feszültséget mértél, hanem ellenállást. Attól, hogy jó tranzisztort tettél be, még lehet zárlat a sortáp vonalán.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |