Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem tudja valaki, hogy meddig hívatható elő egy tekercs film? Találtam egy nagyon régen, talán még sátorozás alkalmával készült képeket tartalmazó tekercset. Kb 10 évvel ezelőtt készültek a képek. Maga a film a saját fém dobozában van és ez még egy légmentesen zárható műanyag dobozba, fény, hő, hőingadozás nem érte. Elő lehet még csalogattatni? Még talán úgy is megérné ha látszana rajta valami egyáltalán. Most nincs nálam a tekercs, de valami speciális 36 kockás film, talán valamit jobban tudott a színekkel mint a normál.
Nincsen konkrét időpont mert nagyban függ a tárolás módjától, a film minőségétől és az előhívást végző egyéntől is. Mindenképpen mondjad neki, hogy régi tekercs, mert máshogyan kell kezelni őket. Simán lehet jó a végeredmény, megéri először csak indexet kérni, aztán ha valamelyiket olyannak ítéled azokat kidolgoztatni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Rossmannba tudom itt a közelben beadni, majd legfeljebb a borítékra ráírom hogy régi a film. Az nem lenne baj, ha pl. homályos a kép, kellene az összes. Köszi a választ, jövőhéten be is adom, mielőtt kifutok az időből, és nem csinálnak már majd ilyesmit
Jobban járnál, ha keresnél egy kézi laboratóriumot. Ha régen volt exponálva, a tárolás körülményeitől függetlenül halványodik a kép, amit kézi hívással még lehet korrigálni. Emlékeim szerint ilyenkor monokróm előhívással esetleg jobb eredményt lehet elérni, persze fekete-fehérben.
Hali. Holnap utazok Sátoraljaújhelyből Budapestre. A vonatom kb 3:40kor indul. A jegyet magyarigazolvánnyal vásárolnám, 90% kedvezménnyel. De szerintem ilyen hamar még nincs nyitva az állomás. A jegyet meg lehet venni a vonaton is? Ott is meg tudom venni a kedvezményes jegyet az igazolvánnyal?
Meg veheted a NET-en is.
Nem utaznék azért 100km-ert ma hogy megvegyem holnapra a jegyet...
OK! OK! Nem kalkuláltam be, hogy külhonban vagy.
Már vagy 3x hívok oda telefonon, nem veszi senki. Mindenesetre a vonaton nem lehet venni jegyet?
Szerintem nem, de ha megy a vonat, akkor előtte ki kell nyisson a pénztár.
Egy aranyos kishölggyel beszéltem. A belföldi pénztár 3óra 30-kor nyit.
Közvetlen a Sátoraljaújhelyi vasútállomást hívtad?
Nekem google első találata.
Mondjuk ott írja hogy Sátoraljaújhely, de végülis ugyanmindegy, már tudom amit akarok. Szóval a vonatom 3:40kor indul, akkor 3:30kor tuti nyitva van a pénztár, igaz?
Attól függ milyen vonat. Sima személyre, és amire nem kell helyjegy azt a jegykezelő is kiadja a vonaton(feltéve hogy olyan állomáson szállsz fel, ahol akkor még zárva van, vagy nincs jegykiadás). Sebes és IC vonatokra az elővételi helyjegy miatt csak a vonat indulása előtt veheted meg a jegyet.
A holnapi legelső vonat lenne az Pestre.
Szia!
Megnéztem a 'vonatod'. Sebesvonat, tehát helyjegy nem kell rá (külön szívás, hogy S.Újhelytől Szerencsig buszozni kell). Ezeken a vonatokon a kalauz (jegyvizsgáló) is kiadja a jegyet, amennyiben nincs (nyitva) pénztár a felszállási helyen. Én is így utazom, mikor Becehegyről jövök Pestre. A (gyors,-sebes) pótjegyet (is) a kaller adja ki. Nekem a többi már nem kell. Legyen nálad apró, az a biztos. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Mivel a pénztár picivel előbb nyit, mint ahogy a vonat indul, előbb ott próbálkozzál. Ha nem nyit időben, akkor szállj fel a vonatpótló buszra, a jegyvizsgáló ki fogja adni a jegyet. Ahogy granpa írta, apró legyen nálad, vagy legyen kiszámolva a jegy ára pontosan, mert nem minden esetben tudnak visszaadni, főleg nem reggel.
Mai bográcsozás emlékére. Jó étvágyat mindenkinek.
"Égetni való voltam ezért bevégeztem". Jó étvágyat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |