Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a segítséget,így most már tudom milyen procit nézzek(vegyek).
Azért egy utólagos kérdés: ha nem rakom itt fel a kérdéseket és egyből beleszaladok egy vásárba ami úgy nézett volna ki hogy a foglalat stimmel bele is ment volna a proci a helyére de viszont a FSB 667 MHz, L2 2 MB helyett egy FSB 800 MHz L2 4 MB kerül bele mi történik? El sem indul a gép? vagy majd furaságokat produkált volna? Üdv!
Kell egy 300c-os hőmérő, egy aluminium hőterelő, a legjobb egy 3-as alu lemez, amiből kivágsz középen egy akkora ablakot, hogy a video bga pont megkapja a meleget. Én mondjuk úgy csináltam, hogy körberagasztottam ezzel az öntapadós aluminium szalaggal, amit a fűtésszerelők használnak, plusz nyák darabokkal körbepakoltam, a lényeg, hogy a bga chip látszott csak ki, az kap csak nagyobb hőt. De arra oda kell figyelni, hogy ne nyomja semmi, mert reflow közbe elmozdulhat. Ha ez megvan, akkor melegitettem hőléggel, ez a karakterisztika alapján : KARAKTERISZTIKA A hőmérő lógjon be a chip fölé, hogy lásd mekkora hőfokon vagy. Tyutyubon sok videót találsz reflow cimmel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
Ma is okosabb lettem.....meg szegényebb is egy alaplappal. A sztori röviden, hogy tegnap óta méregetek, keresem miért nem indul a gépezet, ha töltőn van. Egyszerűen nem tudtam rájönni, mignem véletlen megnyomtam a lapot, és elindult úgy, hogy be volt dugva a töltő....naneee. Egyből tudtam, hogy ez nem alkatrész hiba hanem forrasztás. Párszor még megpróbáltam, hogy detektáljam mégis merre lehet a kontakt baj. Gyanusan az IXP 450-es BGA felé vettem az irányt..... Nagyitóval úgy 2 órát vizsgálgattam hátha találok repedést de nem. minden hibátlan. Mignem megnyomtam lehelletfinoman a BGA chipet, és elindult a gép. Na dejó vagy. Nagyon óvatosan megpróbáltam egy reworkot, hátha. Ez most nem jött be. Majd próbálkoztam kicsit határozottabban, ez sem segitett. Tehát most ott vagyok, hogy minden mindegy alapon áll a dolog. 99%-ban biztosra veszem, hogy a bga alatt van a baj.
Sziasztok! Ki is néztem, úgy néz ki holnap meg is lesz a proci. Vagyis az Intel Core 2 Duo T7200-es.
Az eladó írta hogy mielőtt beleraknánk azt nem ártana egy BIOS frissítés. Ebben kérném a segítségeteket ha lehetséges. Mivel nézzem meg? Aida 64? Utána honnan tudnám letölteni a pontos típusát meg stb. Válaszokat előre is köszönöm! Üdv!
Elképzelhető, hogy kelleni fog frissítés, ha nincs benne a BIOS-ban a CPU kódja. Első körben megpróbálnám frissítés nélkül, hátha megy vele. Ha frissítés fog kelleni, akkor google-ben rá kell keresni a laptop gyártójára, onnan leszedni a legfrissebbet (semmiképpen mindenféle oldalakról letöltött bios finder, stb programot) Általában a BIOS egy tömörített fájlban van a szükséges programokkal, leírásokkal.
HP-nál ez elég egyszerű, win alól updateltem a bios-t, a gyártó honlapról letöltött segédprogival.
Szia! Advent 7209
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
Jó helyen keresem? Bővebben: Link
Nem nagyon van gyártói oldala, ez igy neccesebb. Az inteles oldalon gondolom csak az update file van, azt meg a bootnál kellene megetetni vele valamiről, de ebbe nincs tapasztalatom. Asztali gépnél nem volt gond mert ott ugye kisfloppyra felmásolta az ember és arról bootolva dos-os környezetbe szépen lefrissült, de itt ugye nincs 1.44-es meghajtó, win alól ez a file nem inditható.... igy érdekesebb lesz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Akkor ez bukó sajnos. Ha mázlid van akkor BIOS frissítés nélkül is fog menni, ha viszont nem akkor csak olyan procit tudsz beletenni ami a jelenlegi BIOS-sal is működik.
Ez az Advent gyártó egy neve sincs cég, összerakják a cuccot aztán utána semmi támogatás... Szinte esélytelen hogy szerezzél egy frissítést hozzá, max ilyen kínai oldalakon lehet találni, de kérdés, hogy ha azt felteszed mi történik. Próbáljátok meg bele tenni így a procit, hátha megy vele.
Köszönöm a választ! Ja hogy akkor ez nem úgy van hogy letőlteném a filet aztán csinálnék belőle boot cd-t? majt be boot-oltatnám? Na de még odáig sem jutottam hogy ilyen filet találjak.
Köszönöm a választ.Hát az lesz próba aztán kiderül. Itt két választás van? Vagy megy vagy nem? Olyan fordulhat elő hogy beindul vele aztán majd útólag jönnek ki hibák? fagyás ujraindul stb...?
Bármi megtörténhet...
Egyezz meg az eladóval, hogy ha megy vele, akkor adjon rá pár nap próbagarit, és ha valami gond van az úgy is gyorsan kiderül... Szerintem ez a legegyszerűbb.
Rendicsek-remélem így lesz! Üdv: és mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítségeket!
Próbál meg alámelegíteni egy kis 559-ASM folyasztót, hátha... Nekem bejött most egy É-híd, pedig nem csináltam előtte BGA-t.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Sziasztok!
Kaptam egy Toshiba satellite A300 típusú lapit,ami persze hibás! A segítségeteket kérném! Valószínűleg zárlatos az alaplapja,mert ha rádugom a töltőt,a feszültség elszáll (letilt a töltő)! Áramtalanítás után újra mérhető feszültség a töltőn! Hogyan tudom kimérni,hogy melyik alkatrész zárlatos?
Jól gondolod, alapesetben igy lenne, felrakod a fimware-t valamire és bebootolsz. Frissit és ennyi. De a dolog itt azért nem egyszerű mert nincs a gépednek rendes supportja, ezért nem találsz hozzá megfelelő file-t. Én óva intenélek kétes eredetű bios firmware-től, mert akár brickelheted is a lapot, az meg nem jó mert akár kuka is lehet, vagy bios chip csere.... és akkor megint nincs hozzá jó firmware.. Én megvárnám a procit hátha lehezeli. Kicsit sak matt érzésem van ezzel kapcsolatba.
Én vadásznék hozzá rajzot és ellenőrizném a töltés áramkört. Zárlatos diódát, fetet és kondenzátort keresnék.
Nem pont ilyen folyasztóm van, de megpróbáltam. Nem segitett. Végső tanácstalanságomban megpróbáltam egy hangyányit lenyomni reflow közben, hátha a repedés összeér és megforrasztódik, ezt nem kellett volna. Most nem csinál semmit. Minden mindegy alapon, gondoltam leveszem a BGA-t, aztán megpróbálkozok egy ujragolyóval. Hát érdekes észrevétellel lettem gazdagabb. Ugyanis ezt már valaki piszkálta előttem. Szakszerűtlen BGA levétel nyomait véltem felfedezni, ugyanis néhány forrpont hiányzik az alaplapról, talán 2-3db. Mintha feltépték volna a BGA-t Ez most zsákutca lett. De keresgéltem, és ha minden igaz érkezik egy szintén VGA bajos alaplap. Hátha sikerül megjavitani, azzal tovább élhetne a lapi.
Toshiba satellite A300-144 típushoz tudna valaki kapcsolási rajzot feltenni? Előre is köszönöm!
Sikerrel jártam. Egyből fel ismerte most az van benne,reméljük marad is Üdv!
Azon gondolkodom, hogy egy sötét képernyővel induló laptopról hogyan lehet megállapitani, hogy bios ügyileg bootol e és vga bajos, vagy nem is bootol ? Van erre tuti recept?
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Szia, Ha a gép egyébként elindul, csak kép nem látszik, attól még a "szokványos" életjeleket kell mutatnia. A proci elkezd melegedni, mert "dolgozik" a hdd led pislog, ha van rajta ép rendszer... A Bios csipogások is árulkodóak lehetnek, ha kiveszed az összes memóriát, a hiányát el kell "sírnia".
Ja, értem. Köszönöm. Holnap elvileg érkezik kettő hp6325-ös alaplap, a háromból egyet már csak össze tudok szögelni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |