Fórum témák
» Több friss téma |
Azt tudom ,de a tér és az elpàrologtató érzékelőire gondoltam.
ÜdvElőször amit kaqkk mondott, utána csinálj neki csepegtető és kifolyó fűtést (korábban leírtam másik gépnél (ez is 32névvel illetett mint Ságvári E)) utána kondizd ki a vezérlőpanelt (hátul lenn a komp felett),,más elektromos baja ritkán van. Ha nem javul meg gázhiányos is lehet...
Joe
A kondenzátorokat ilyenkor ki kell cserélni?Az elektronikához nem igazán értek.Körülbelül milyen költségekkel jár ez?
A kondik 50-100 Ft tétel darabja 4-5 db van benne a többi a műszerész díja +kiszállás meg a satöbbi. de hátul a kompresszor felett van meleg helyen ezért hamar kimegy belőlük az elektrolit és a szűretlen táptól!jelektől bebolondul a kisprofesszor, ezért 5-6 év után kondik cseréje ajánlott.
Pont 6 éves hűtőről van szó.Meg kell néznem akkor a kompresszor felett,hogy hol van mert nem is kerestem.Esetlegesen egy kép nincs róla,hogy mekkora panelról van szó?és a fenti panelban amin a hőfokot lehet állítani annak nem lehet valamilyen baja?
Bocs, most néztem az adatlapod Euróban kéne mondani, de a kondenzátorok cseréje 30-60 perc, bármely szervizes kolléga megcsinálja ha elviszed neki. Ez utólag is megtehető ha 2 hét után újra lefagy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Semmi gond.Értem a forintot is.Az érzékelő nem csinálhat ilyen problémát ha valamelyik elromlik?milyen ellenállást kéne mérnem rajta?3 darab van benne.
A leolvasztásért a az a 4 vezetékes fehér kocka felel a többi a beállítandó hőmérsékletért. Ha a tetején is van panel abban is cseréld a kondikat de a főpanel fontosabb két helyen szokott lenni hátulról, balra lenn, de nincs róla képed?
Holnap küldök róla képet.És a hőbiztosíték attól,hogy nem szakadt még lehet rossz?Az olvasztás minden kikapcsolás után elindul vagy valamilyen intervallumban kapcsol?
Igen. és a gép vár még egy kicsit hogy kiszáradjon. Ha ez nincs meg akkor ami marad jé odafagy, és megint, és megint...
Heló..Nem találtam panelt a kompresszor körül.A fényképek a panelról ami a hűtő tetején van és a hőfok állításról és a kompresszorról csatolva vannak..Köszi a segitséget
Ez az amiből kevesebb volt a kezemben Nem látom a kopresszor vezetéke hova megy. mindenesetre a leolvasztást azz az elem indítja amit kaqukk is említett. a felső panelt érdemes átnézetni a kondik miatt. A jég a leolvasztása előtt milyen volt?Kemény vagy kásás, lazább? (ha láttad) Hőfokot tudsz mérni üzem közben? A fagyasztó -20 a normál rész 6 °C körül dolgozik, ha hidegebb gázhiányra utal.
A kompresszor vezetéke látható a szűrő mögött(fekete).A jeget nemláttam,mert kikapcsolták mindig.A fokok úgyvoltak ahogy irtad,bár elég lassan érte el.
Akkor az elpáron levő termokapcsolót cserélném, idővel elcsúszhat a kapcsolási pont. Az átalakítást rutinból érdemes csinálni tálca, és beömlő fűtés is lesz. A kompresszorba befolyó lé szelepét takarítsd meg (ecet, citromsav) mert néha beáll a vízkőtől (tapintásra ropog). A kifolyócsövet is végig ellenőrizd le átjárható-e?(1-1,5 dl viz kifolyik-e akadálytalanul a komp tetejére?) Ennyi jutott most eszembe-
Megpróbálom a kondikat kicserélni és utána meglátjuk mi lesz továbbra.A termokapcsolót hol tudok beszerezni ilyen típusú hűtőre?
Nálunk Ariston, de mindben ugyanaz van a belsejében lévő adattábla fotója alapján már a kereskedők is ismerhetik. Hűtőalkatrész szaküzlet. az elvágott vezetékeket összeforrasztás után zsugorcsővel érdemes szigetelni(pára és vízmentesen zár).
A zsugor cső az természetes.Nagyon köszönöm a segitsegedet.
Sziasztok! Gyors segítségre lenne szükségem. Elromlott a kombihűtőnk(Whirlpool arc 5550), és mivel már nem mai db(13 éves), újat vennénk, olyan 100 e Ft környékén, hasonló paraméterekkel (187 cm magas, NoFrost, kombihűtő). A szerelőnk azt mondta, hogy mindenképpen NoFrostost vegyünk. Kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek az Indesitekről? Két típus jönne szóba, az egyik a BIAA 13F,a másik a BIAA 13 P F. Méretre, árra ezek felelnének meg. Esetleg más típust ajánlanátok NoFrosttal? Esetleg Samsung (Samsung RB29HSR2DWW) vagy Gorenje (Gorenje RK6192EC) vagy más? A Samsungra azt mondták, hogy jók, csak kevés és drága hozzá az alkatrész! Kérlek írjatok! Segítségeteket előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szabolcs
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy Samsung rl24fcsw kombi hűtőm. 1 kompresszoros. A tünet, hogy a hűtö részben a levegő 20 fok. A fagyasztó részben pedig -5 fok. Mi lehet a probléma? Ma volt a szerelő és feltöltötte R600a hűtőközeggel. De ugyan olyan rossz mint eddig. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Korábban írtam már egy Indesit Baan 13 hűtőm problémájáról ami gyakorlatilag ugyanaz mint molnarjozsi felhasználóé. Nekem is leolvasztás után 2-3 hétig működik aztán lefagy az alsó levegőcsatorna. Na ez most jött el de van egy új dolog amit még nem tapasztaltam hátha erre tud valaki ötlete hogy mitől lehet.---A képen a külső jegesedés--- Amúgy a hőbiztosíték ideiglenesen kiiktatva összeforrasztva a két sárga meg a kék vezeték. A leolvasztó fűtőszál működik mert a 2-3 hétig a csepegtetőtálcában van víz(aztán persze elpárolog) A kék,sárga vezetékes kis dobozkában gyantába öntve csak két db 72c hőbiztosíték van. Üdv: Zoli
Szia! Ha a kondenzátor alá öntesz egy kis vizet kifolyik a kompresszor tetejére ? Akifolyószelepe össze szokott kövesedni.
Szia!
Közben megint le kell olvasztani mert 11 fok van felül,bejelöltem a képen ha arra a kifolyóra gondolsz akkor szétszedés után rögtön beleöntöttem két dl vizet és simán lefolyt. Most olvad aztán tanácstalan vagyok.....
Az ott a képen nem a kondenzátor hanem az elpárologtató!!, És azért jeges a szívócső az előző képen mert az elpár. el van fagyva. Ha leolvasztod a szívócső jegesedése megszűnik, amíg jól működik...
Sziasztok! Miért van mínusz 40 fok a hűtő fagyasztó részében? Múlt évben volt cserélve a kompresszor. Van rá fél év gari, szólni is fogunk a szerelőnek, csak gondoltam rákérdezek nálatok is.
Szia!
Idézet: „Miért van mínusz 40 fok a hűtő fagyasztó részében?” Mert vagy elromlott, vagy nem! De ez biztos.
Szia!
Mérés nélkül (tipp) fogy a gáz... ergo: szerelő-tulaj páros eldönti mi legyen vele.
Betettünk egy átlagos hőmérőt, és ennyit mutatott.
Nem irreális ha kevés a gáz. Az R 605 tud annyit. Ahogy fogy az anyag a kompresszor egyre alacsonyabb nyomást produkál szívó oldalon, és alacsonyabb nyomás alacsonyabb párolgási hőmérséklet. ezért kell a készülékbe az adattábláján szereplő hűtőközeg mennyiséget betölteni. A következő lépcső amikor elfogy, levegőt is szívhat be a rendszer olyankor már melegszik. Tehát szivárog lyukas a rendszer. Nem nagyon, de szökik a gáz.
Megoldás: Meg kell keresni, megszüntetni, újratölteni. (Szakember által) |
Bejelentkezés
Hirdetés |