Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm. Sikerült megtalálnom azt az 1db. nem bekötött lábat.
Sziasztok ! az volna a kérdésem hogyan lehet úgy tervezni panelt , hogy egyes alkatrészek a helyükön maradjanak és autómatikusan letervezze a panelt ahogy a program akarja. Előre is köszi !
1, Elrendezed az alkatrészeket
2, Auto route / All 3, Végigböngészed a leendő huzalozásaid jellemzőit (kék betűs almenük) Amit feltétlen érdemes (Net Layers) . Itt beállíthatod a huzalozandó rétegeket vagy le is tilthatod ha pl. csak egy rétegű huzalozást szeretnél. Aztán Routing Widths (huzalvastagság) 4, Kiválasztod a statégiát Default 2 Layer Board. 5, Route All gomb 6, Tisztítási stratégia Cleanup + Route All gomb 7, Kereszteződések megszüntetése + Route All gomb A 6,7-est megismételheted. 8, Ha már kézzel előzőleg behuzaloztál néhány lábat akkor az auto huzalozás előtt ezeket le kell rögzíteni. Lock All Pre-routes. 9, Ha már nagyon eleged van abból hogy az auto huzalozás nem képes normális munkát végezni és előről akarod kezdeni akkor : Tools / Un-route/ All Idézet: „9, Ha már nagyon eleged van abból hogy az auto huzalozás nem képes normális munkát végezni és előről akarod kezdeni akkor : Tools / Un-route/ All” Ez nagyon jó . Sajnos a végleges formáig, ezt a pontot, tényleg sokszor igénybe kell venni.
Valaki tudna küldeni nekem egy linket ahonnan le lehet tölteni a programot?
http://www.elektroda.net/download/category17-60.html
Hali! Itt csak az alap progik vannak fenn,a törést külön kell leszedned hozzá.
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Keresek egy IC-t SCH-ba (U2008).Átnéztem az összes gyártó kínálatát,de nem találtam.Elvileg az Atmel és a Temic gyártja,temic nincs is,atmel kínálata között nem találtam. Mit tegyek?
Hát ha valóban nincs ilyen IC sehol sem, akkor saját megadnak kell legyártani az alkatrész sematikus ábráját kivezetésekkel, mindennel együtt...
Hali Norberto!
Kérném a segítséged,mert nem megy az alkatrésztervezés.Megrajzoltam az ic-t,lábakat elneveztem,adtam neki footprintet is,de az sch-ban mégse akar kötödni a többi alkatrészhez.Bár az is gyanus nekem,hogy az elnevezések (a gyáriakhoz képest) kívül helyezkednek el. Ha lehet kérhetnék részletes leírást? Amúgy hogy áll a kézikönyved? Idézet: „Megrajzoltam az ic-t,lábakat elneveztem,adtam neki footprintet is,de az sch-ban mégse akar kötödni a többi alkatrészhez.Bár az is gyanus nekem,hogy az elnevezések (a gyáriakhoz képest) kívül helyezkednek el.” Nagyon helyes, hogy próbálkoztál. Amúgy a hibát az okozza, hogy fordítani kell 180 fokot a kivezetéseken a jelenlegihez képest. Azután rendesen működni fog!
...egy kis olvasni való
Valakinek nincsen olyan crackje amivel a vistán mükszik vagy bármi ami használható?
format c: kizárva...
Sziasztok!
Sgítség kéne. A régi protelekben, ha tabuláturt nyomtunk pcb huzalozás közben, réteget váltott, valamint lerakott egy viát. Az újban, pedig előjön egy párbeszédpanel, és ez nagyban lessítja a munkát. Tudja valaki, hogy ki lehet-e azt a párbeszédpanelt valahogy kapcsolni?
Elnézést a nem kezdőktől.
Egy tip a kézi huzalozás megkönnyítésére: A PCB kézi huzalozásánál ha a Ctrl-t lenyomva a bal egér gombal az adott forrpontra kattintasz, akkor csak azok a forrpontok maradnak világosak, amelyeket össze kell kötni. Ehhez az adott rétegre kell lépni. Ez esetben a bottom layer.
Sziasztok!
A National honlapján lévő WEBECH progival készíttetem egy LED driver tervet, amit a végén Altium formátumban le lehetett tölteni (a schematic-ot). Installáltam Altiumot, de már a tököm tele van, hogy képtelen vagyok belőle PCB-t csinálni. Csatoltam a cuccot, nem tenné meg valaki, hogy rápakolja egy PCB az alkatrészeket? Ha a véglegest nem is készíti el senki de legalább legyenek fent a pcb-n. (ja, smd rajz kellene)
Hale!
Megnéztem a rajzod, de ez így gáz! Nincsenek footprintek hozzárendelve az alkatrészekhez, anélkül pedig nem fog menni... A Protel azért egy kicsit bonyolultabb annál, hogy csak megnyitsz egy razot és hip-hop kész a PCB Esetleg nézegesd meg a minta projecteket a protel könyvtárában, abból okulhatsz... HZ
Sziasztok!
Most keztem el megismerkedni a Protel 99-essel és úgyahogy mindenre rájöttem csak volna egy olyan problémám amit nem tudok megoldani!Olyat csinál a program hogy beteszem a Netlistet PCB-be, nem talál benne hibát beállitok mindent és rámegyek a Auto Route-ra, majd ezután viszakérdez és ha az OK-ra kattanok akkor nem csinál tovább semmit ha meg a Route all akkor meg nem csinál semmit hanem megáll a program és az Win kiírja hogy "nem válaszol". Előre is köszi!
Mennyi ideig vártál az aoutoroute indítása után? Az autoroute lehet elég processzorigényes művelet, lehet hogy csak ideiglenesen nem válaszol a program.
Nagyon sokáig.Szeintem ha hagynám akkor az amig a gép megy.És ebben az időben bárhová kattintok kiírja hogy nem válaszol.
Üdv minden HE Protelesnek!
Van-e valakinek Protel99SE-hez magyar nyelvű használati útmutatója? Régóta megvan egy ilyen programom és most szükségem lenne a "segítségére", de az angol csak kicsit megy ..... végső megoldásként még az angol is segítene, csak legyen eléggé "szájbarágós" hangnemű. Előre is köszi mindenkinek a segítséget! Üdv, Imi
Az ilyen hibáknál No ERC direktívát kell helyezni a wire -re. A help is ezt javasolja a hiba elhárítására ( vagy ignoreálod a hibát, de az nem a legjobb ), ez leginkább a passzív alkatrészeknél fordul elő, és az olyan IC lábaknál, amik nincsenek használva, vagy ami nincs "meghajtva". Remélem nem írtam nagy hülyeséget, én ezt vettem ki a pdf-ből. Lehet azóta megoldották a problémát, ez esetben elnézést, csak leírom, hátha valaki nem akar annyit szenvedni vele, mint én is.
Sziasztok!
Valaki használja az Altium Designert rajtam kívül? Lenne egy problémám, ami azzal kapcsolatos, hogy többszörös netnevet detektál fordításkor, abban az esetben ha multisheet-es modellt használok. Lépésről lépésre követem (úgy vélem) a referenciadesignban megrajzolt módozatot (pl. a Multichannel mixer), de sehogy sem akarja a netneveket összehozni, pedig már elég sok variációt kipróbáltam, ha már a referencia szerint nem megy. Ha valakinek lenne ilyesmi tapasztalata az nagyon jó lenne Üdv, LewisB
Igaz Protel99 használok de talán megegyezik a footprintnév. 64 lábas TQFP tokot szeretnék berakni és a footprintek között találtam QFP64/64-1/64-2/../64-5
Az adatlap szerint 10mmx10mm a tok ez 393.7mil, de ilyen szélességűt nem találok. Mit csinálok szarul? Köszönöm!
sziasztok
altium 2006 ban, mikor már nyomtatni szeretném fóliára a nyák tervet, azt hogy kell? gerberfileokká alakítottam és onnan menne is na de a gerber fileoknál akárhogy kapcsolgaotm a layereket, a furatokat nem veszi ki a top layerről és a bottomról se szóval pl van egy pad amibe 4mm es furat lenne na az full piros az egész, így ciki lenne fúrni a panelt, aki ért hozzá pls segítsen nagyon fontos!!!
Gerber fájlokra csak akkor van szükséged, ha hivatalos helyen akarod legyártatni a NYÁK-odat, ahol gépek dolgoznak... otthoni körülmények között semmi szükség nincs Gerber fájlokra. Egyszerűen az Altium alól nyomtatsz 1:1 méretarányban. Nyomtatási beállításoknál szépen be lehet állítani, hogy mik, milyen rétegek látszódjanak és hol/hogyan.
PDF-be az ingyenes PDF Creatorral tudod nyomtatni és így archiválni. Minél nagyobb felbontást válassz.
pdf be kinyomtattam, akárhogy állítom toplayernél a huzalozás fekete a lyukak szürkék,
bottomnál a huzalozás szürke lyukak halvány szürke... valaki légyszi mutassa meg h mitkell beállítani már próbáltam a default prints nél állítani de nemtaláltam beállítást valaki segítse pls sürgős!! azt szeretném h top on csak a huzalozás legyen fekete minden más fehér és a lyukak is fehér bottomnál ugyanígy
Néhány kép beszédes lehet. Okozhat az is problémát ha az alkatrész rétegei nem megfelelően vannak definiálva. Ebben az esetben kettős kattintással behívod az alkatrész tulajdonság ablakát és a Lock Primitives melől kiveszed a pipát. (nyomj OK-t) Ezután az alkatrész szerkeszthetővé válik. Ezzel óvatosan bánj. (kép6)
Az alkatrészen minden szerkeszthetővé válik, amíg ismét nem zárolod. Mindent kettős kattintással tudsz elérni v. jobb egérgomb properties Kép1-Kép5 mutatja a PDF nyomtatás menetét. |
Bejelentkezés
Hirdetés |