Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer

Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 47
(#) bbatka válasza Csibi hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Köszönöm. Sikerült megtalálnom azt az 1db. nem bekötött lábat.
(#) hátor hozzászólása Feb 11, 2008 /

Sziasztok ! az volna a kérdésem hogyan lehet úgy tervezni panelt , hogy egyes alkatrészek a helyükön maradjanak és autómatikusan letervezze a panelt ahogy a program akarja. Előre is köszi !
(#) bbatka válasza hátor hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

1, Elrendezed az alkatrészeket
2, Auto route / All
3, Végigböngészed a leendő huzalozásaid jellemzőit (kék betűs almenük)
Amit feltétlen érdemes (Net Layers) . Itt beállíthatod a huzalozandó rétegeket vagy le is tilthatod ha pl. csak egy rétegű huzalozást szeretnél. Aztán Routing Widths (huzalvastagság)
4, Kiválasztod a statégiát Default 2 Layer Board.
5, Route All gomb
6, Tisztítási stratégia Cleanup + Route All gomb
7, Kereszteződések megszüntetése + Route All gomb
A 6,7-est megismételheted.
8, Ha már kézzel előzőleg behuzaloztál néhány lábat akkor az auto huzalozás előtt ezeket le kell rögzíteni. Lock All Pre-routes.
9, Ha már nagyon eleged van abból hogy az auto huzalozás nem képes normális munkát végezni és előről akarod kezdeni akkor : Tools / Un-route/ All
(#) Csibi válasza bbatka hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

Idézet:
„9, Ha már nagyon eleged van abból hogy az auto huzalozás nem képes normális munkát végezni és előről akarod kezdeni akkor : Tools / Un-route/ All”

Ez nagyon jó .
Sajnos a végleges formáig, ezt a pontot, tényleg sokszor igénybe kell venni.
(#) bigyo14 hozzászólása Feb 19, 2008 /

Valaki tudna küldeni nekem egy linket ahonnan le lehet tölteni a programot?
(#) Peticilin hozzászólása Feb 24, 2008 /

http://www.elektroda.net/download/category17-60.html

Hali! Itt csak az alap progik vannak fenn,a törést külön kell leszedned hozzá.
(#) Peticilin hozzászólása Feb 29, 2008 /

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget. Keresek egy IC-t SCH-ba (U2008).Átnéztem az összes gyártó kínálatát,de nem találtam.Elvileg az Atmel és a Temic gyártja,temic nincs is,atmel kínálata között nem találtam. Mit tegyek?
(#) Norberto válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Hát ha valóban nincs ilyen IC sehol sem, akkor saját megadnak kell legyártani az alkatrész sematikus ábráját kivezetésekkel, mindennel együtt...
(#) Peticilin hozzászólása Feb 29, 2008 /

Köszönöm a segedelmet. Remélem menni fog.
(#) Peticilin hozzászólása Márc 1, 2008 /

Hali Norberto!

Kérném a segítséged,mert nem megy az alkatrésztervezés.Megrajzoltam az ic-t,lábakat elneveztem,adtam neki footprintet is,de az sch-ban mégse akar kötödni a többi alkatrészhez.Bár az is gyanus nekem,hogy az elnevezések (a gyáriakhoz képest) kívül helyezkednek el. Ha lehet kérhetnék részletes leírást?
Amúgy hogy áll a kézikönyved?
(#) Norberto válasza Peticilin hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Idézet:
„Megrajzoltam az ic-t,lábakat elneveztem,adtam neki footprintet is,de az sch-ban mégse akar kötödni a többi alkatrészhez.Bár az is gyanus nekem,hogy az elnevezések (a gyáriakhoz képest) kívül helyezkednek el.”

Nagyon helyes, hogy próbálkoztál. Amúgy a hibát az okozza, hogy fordítani kell 180 fokot a kivezetéseken a jelenlegihez képest. Azután rendesen működni fog!
(#) aflmor válasza bigyo14 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

...egy kis olvasni való
(#) Xenen Mo hozzászólása Márc 4, 2008 /

Valakinek nincsen olyan crackje amivel a vistán mükszik vagy bármi ami használható?
format c: kizárva...
(#) gepesz13 hozzászólása Márc 13, 2008 /

Sziasztok!
Sgítség kéne. A régi protelekben, ha tabuláturt nyomtunk pcb huzalozás közben, réteget váltott, valamint lerakott egy viát. Az újban, pedig előjön egy párbeszédpanel, és ez nagyban lessítja a munkát. Tudja valaki, hogy ki lehet-e azt a párbeszédpanelt valahogy kapcsolni?
(#) bbatka hozzászólása Márc 23, 2008 /

Elnézést a nem kezdőktől.

Egy tip a kézi huzalozás megkönnyítésére:

A PCB kézi huzalozásánál ha a Ctrl-t lenyomva a bal egér gombal az adott forrpontra kattintasz, akkor csak azok a forrpontok maradnak világosak, amelyeket össze kell kötni. Ehhez az adott rétegre kell lépni. Ez esetben a bottom layer.

(#) Lozsa hozzászólása Ápr 12, 2008 /

Sziasztok!

A National honlapján lévő WEBECH progival készíttetem egy LED driver tervet, amit a végén Altium formátumban le lehetett tölteni (a schematic-ot).
Installáltam Altiumot, de már a tököm tele van, hogy képtelen vagyok belőle PCB-t csinálni.
Csatoltam a cuccot, nem tenné meg valaki, hogy rápakolja egy PCB az alkatrészeket?

Ha a véglegest nem is készíti el senki de legalább legyenek fent a pcb-n. (ja, smd rajz kellene)
(#) HZ válasza Lozsa hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Hale!

Megnéztem a rajzod, de ez így gáz! Nincsenek footprintek hozzárendelve az alkatrészekhez, anélkül pedig nem fog menni...

A Protel azért egy kicsit bonyolultabb annál, hogy csak megnyitsz egy razot és hip-hop kész a PCB

Esetleg nézegesd meg a minta projecteket a protel könyvtárában, abból okulhatsz...

HZ
(#) ádám02 hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Sziasztok!
Most keztem el megismerkedni a Protel 99-essel és úgyahogy mindenre rájöttem csak volna egy olyan problémám amit nem tudok megoldani!Olyat csinál a program hogy beteszem a Netlistet PCB-be, nem talál benne hibát beállitok mindent és rámegyek a Auto Route-ra, majd ezután viszakérdez és ha az OK-ra kattanok akkor nem csinál tovább semmit ha meg a Route all akkor meg nem csinál semmit hanem megáll a program és az Win kiírja hogy "nem válaszol". Előre is köszi!
(#) mephi01 válasza ádám02 hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

Mennyi ideig vártál az aoutoroute indítása után? Az autoroute lehet elég processzorigényes művelet, lehet hogy csak ideiglenesen nem válaszol a program.
(#) ádám02 hozzászólása Ápr 23, 2008 /

Nagyon sokáig.Szeintem ha hagynám akkor az amig a gép megy.És ebben az időben bárhová kattintok kiírja hogy nem válaszol.
(#) Imi69 hozzászólása Ápr 29, 2008 /

Üdv minden HE Protelesnek!

Van-e valakinek Protel99SE-hez magyar nyelvű használati útmutatója?
Régóta megvan egy ilyen programom és most szükségem lenne a "segítségére", de az angol csak kicsit megy ..... végső megoldásként még az angol is segítene, csak legyen eléggé "szájbarágós" hangnemű.

Előre is köszi mindenkinek a segítséget!

Üdv, Imi
(#) kisszee válasza Pavel hozzászólására (») Máj 3, 2008 /

Az ilyen hibáknál No ERC direktívát kell helyezni a wire -re. A help is ezt javasolja a hiba elhárítására ( vagy ignoreálod a hibát, de az nem a legjobb ), ez leginkább a passzív alkatrészeknél fordul elő, és az olyan IC lábaknál, amik nincsenek használva, vagy ami nincs "meghajtva". Remélem nem írtam nagy hülyeséget, én ezt vettem ki a pdf-ből. Lehet azóta megoldották a problémát, ez esetben elnézést, csak leírom, hátha valaki nem akar annyit szenvedni vele, mint én is.
(#) LewisB hozzászólása Máj 28, 2008 /

Sziasztok!

Valaki használja az Altium Designert rajtam kívül? Lenne egy problémám, ami azzal kapcsolatos, hogy többszörös netnevet detektál fordításkor, abban az esetben ha multisheet-es modellt használok. Lépésről lépésre követem (úgy vélem) a referenciadesignban megrajzolt módozatot (pl. a Multichannel mixer), de sehogy sem akarja a netneveket összehozni, pedig már elég sok variációt kipróbáltam, ha már a referencia szerint nem megy. Ha valakinek lenne ilyesmi tapasztalata az nagyon jó lenne

Üdv, LewisB
(#) Xenen Mo hozzászólása Máj 31, 2008 /

Igaz Protel99 használok de talán megegyezik a footprintnév. 64 lábas TQFP tokot szeretnék berakni és a footprintek között találtam QFP64/64-1/64-2/../64-5
Az adatlap szerint 10mmx10mm a tok ez 393.7mil, de ilyen szélességűt nem találok. Mit csinálok szarul? Köszönöm!
(#) sztiksz hozzászólása Aug 9, 2008 /

sziasztok

altium 2006 ban, mikor már nyomtatni szeretném fóliára a nyák tervet, azt hogy kell?

gerberfileokká alakítottam és onnan menne is na de a gerber fileoknál akárhogy kapcsolgaotm a layereket, a furatokat nem veszi ki a top layerről és a bottomról se szóval pl van egy pad amibe 4mm es furat lenne na az full piros az egész, így ciki lenne fúrni a panelt, aki ért hozzá pls segítsen nagyon fontos!!!
(#) Norberto válasza sztiksz hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Gerber fájlokra csak akkor van szükséged, ha hivatalos helyen akarod legyártatni a NYÁK-odat, ahol gépek dolgoznak... otthoni körülmények között semmi szükség nincs Gerber fájlokra. Egyszerűen az Altium alól nyomtatsz 1:1 méretarányban. Nyomtatási beállításoknál szépen be lehet állítani, hogy mik, milyen rétegek látszódjanak és hol/hogyan.
(#) bbatka válasza sztiksz hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

PDF-be az ingyenes PDF Creatorral tudod nyomtatni és így archiválni. Minél nagyobb felbontást válassz.
(#) sztiksz válasza bbatka hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

pdf be kinyomtattam, akárhogy állítom toplayernél a huzalozás fekete a lyukak szürkék,

bottomnál a huzalozás szürke lyukak halvány szürke...

valaki légyszi mutassa meg h mitkell beállítani már próbáltam a default prints nél állítani de nemtaláltam beállítást

valaki segítse pls sürgős!!

azt szeretném h top on csak a huzalozás legyen fekete minden más fehér és a lyukak is fehér

bottomnál ugyanígy

(#) bbatka válasza sztiksz hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Néhány kép beszédes lehet. Okozhat az is problémát ha az alkatrész rétegei nem megfelelően vannak definiálva. Ebben az esetben kettős kattintással behívod az alkatrész tulajdonság ablakát és a Lock Primitives melől kiveszed a pipát. (nyomj OK-t) Ezután az alkatrész szerkeszthetővé válik. Ezzel óvatosan bánj. (kép6)
Az alkatrészen minden szerkeszthetővé válik, amíg ismét nem zárolod. Mindent kettős kattintással tudsz elérni v. jobb egérgomb properties

Kép1-Kép5 mutatja a PDF nyomtatás menetét.

(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

És még a kép6

kép6.gif

Következő: »»   8 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem