Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ezt értem, hogy azzal kommunikálok amelyik CS aktív. Egykártyás kezelést (loggert) már csináltam. Itt a MISO jel a kérdéses. Lehet hogy Kera_Will-nek van igaza, oda is tenni kell kapukat. Azért még kipróbálom úgy, hogy simán összekötöm a két MISO kimenetet. Talán nem zavarják egymást.
Adatlapot megnézted ( 3 állapotú a kimenet --> mehet, egyébként nem ! ) ?!
Oda írtam: „Ezért nem zavarják egymást!”! (Nem kel semmit kapuzni!)
És utána néztem: Initializes the SD library and card. SD.begin(cspin) << cspinx-el választhatsz kártyát! A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2015
Ez ok. Programozás szempontjából ez így rendben is van. Én csak arra gondoltam, hogy a két SD kártyának a MISO lába az kimenet. Két kimenetet lehet, hogy nem szerencsés összekötni. Akár tönkre is tehetik egymást, ha az a kártya ami nincs használatban beáll mondjuk 0 szintre. (vagy 1-re.)
Ez csak akkor fordulhat elő, ha olvasáskor mindét kártyát 1*re címzed meg!
De ez nem valószínű. Legalább is reméljük gondoltak erre a fejlesztők? (Még nem halottam ilyen címzés hibáról!)
Ha TRI-STATE akkor meg tényleg nem kell semmi bemeneti selector kapuzás.
Utánaolvastam. A Slave-nek Tri State kimenete van. Kiválasztás nélkül nagyimpedanciás a kimenete. Akkor ezek szerint működni fog.
![]()
Heló mindenkinek.
A múltkori kérdésemre Link még mindig nem találtam válasz. Hátha tudna valaki segíteni csatolom a kódot.
Gondolom ,nem tud mit kezdeni ezzel a rengeteg számmal. Semmiféle változót nem rendeltél hozzájuk. Amúgy egy jó kis segítség a hibaüzenet előtt ott a hibás sor sorszáma.
Lehet azt kellene belinkelni ahonnét kimentetted. page 42, page 43 nem igazán tűnik értelmezhető kódnak.
Annyi látszik belőle, egy elvi megoldás, a kódot+ egyéb dolgokat 10$-ért megkapod működő képesen.
Vagy ha a hibaüzenetre gondolsz akkor az itt van:
"sketch_may02a:16: error: expected unqualified-id before numeric constant sketch_may02a:15: error: expected unqualified-id before numeric constant
Nem tudom, hogy mi nem volt világos, vagy mihez vársz még ötleteket.
1. Ez egy tananyag vagy legalábbis útmutató. Elolvasod, megérted, ennek alapján készítesz egy saját projektet és írsz hozzá programot. 2. Az úgynevezett kód a lista alapján nem lefordítható (kicsit dolgozni kell rajta). Valószínűleg nem is Arduino kód, hanem mezei AVR C program(részlet), ami azt mutatja be, hogyan lehet a szinusztábla alapján vezérelni a PWM kimenetet. 3. A kidolgozott projekt 10 dollárért megvásárolható. Ingyen nem adják.
Ha a közkedvelt „pure Sine Wave Inverter” téma érdekel?
Ők nem annyira titkolóznak: TI:800VA pure Sine Wave Inverter Igaz nem Arduino hanem ARM TMS320F280270PT MCU vezérli. Talán segítettem?
Vagy:
Arduino beta
Heló.
A válaszokat mindenkinek köszönöm.
Amolyan eszmefuttataskent kerdezem,
Szerintetek az MPU6050 gyroscope eleg erzekeny / pontos egy helikopter modellnek ? A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2015
Kiváló, Nekem az van az Arduino-hoz kötve, MultiWii szoftverrel. Quadcoptert vezérel (de tud heit is) aztán áll mint a cövek.
Na ez mar eggyertelmu valasz. Kosz.
Sziasztok,
ezt a kódot szertném betölteni egy ATtiny45-be
itt van egy érdekes leírás, hogyan lehet betölteni a Blink programot az ATtiny45-be Program an ATtiny with Arduino az ellenörzés/fordítás működik. DE a fenti kóddal már prblémák vannak, már az IRremote.h könyvtárral problémázik. Tehát ezt a kódot hogyan lehetne betölteni ATtiny45-be ?
Szerintem te 1 gyűszűbe akarsz betölteni 1 hordó bort!?
![]()
csupán 2kb -ot foglal, hasonló megoldás
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
Helló! Nem tudom, feltűnt-e, de a 11-es(receiver) és 12-es(led1) lába csak az arduinonak van.
a fenti kód ARDUINO UNO -n volt tesztelve, ATtinyhez természetesen például így lehet módosítani:
Arduino Pin 11 ---> ATtiny Pin 5 Arduino Pin 12 ---> ATtiny Pin 0 de nem ez a lényeg. kapu48 How to use the IR library with an attiny
Még mindig az a gond, hogy egyik linkelt példában sincs kijavítva a lábkiosztás.
És te magad sem javítottad ki, a bemásolt példában sem!?
Sajnos a hozzászólásomat már nem tudom módosítani. Valóban nem ártana odaírni, hogy ez a kód Arduinohoz való, és UNO -n volt tesztelve.
A lényeg, hogy nem azon a két kis lábon van a hangsúly. A kérdés pedig világos és konkrét volt....ezt a kódot hogyan lehetne betölteni ATtiny45-be ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |