Fórum témák
» Több friss téma |
Pont ezért írtam
Idézet: Természetesen örülnék neki de .... „szerintem nem rossz ha tudja teljesíteni.” A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
Az a legnagyobb baj, hogy sokan egy hobbi géppel mikron pontosra szeretnének dolgozni!
Nálam már többen is jártak, hogy egy olyan gép kellene ami mikron pontos. Ilyenkor már nem lobbiról beszélünk!
Az utóbbi nyákot amit cnc vel rajzoltam én is a cnc vel fúrtam ki, az excellon fúrófájlt is átírtam G kódra.
Az eagle nek van g kód ulp -je keress rá egyszerűbb lesz az életed.
Miért is jó az?
Ez az ami mar a vezetősávok között?
Mivel alakítottad az exelont g-koddá?
Pythonban írtam egy egyszerű scriptet, csak az alap van benne, ami szükséges lehet az a szerszámcsere, paraméterezhetőség. Nagyon alapszintű 2 órás python ismeretség után írtam meg, jó lenne ha valaki faragna belőle egy rendeset de alapnak jó, py vagy pyw kiterjesztése:
input filenév: C:/TDRILL.txt output filenév: C:/TDRILL.tap
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Azt hittem valami kiforrott dologról van szó. Én a Mach1Lic -et használom, de nagyon körülményes. Ezzel létre lehet hozni a tap file-t, de mindent szerszámonként kell generálni. Aztán ezeket a file-okat illesztem össze egy egésszé. bele kell írni a szerszámcseréhez a leállás z +30mm . A szerszámcsere után induljon el. Pfff.
Elvileg tud több szerszámmal is számolni, de nem működött soha.
5 perces munka beleírni a szerszámcserét, csak még nincs gyakorlatom a cnc gépekben ezért nem írtam hozzá, lehet nem kiforrott de működik és 1 másodperc alatt kész az új fájl.
A g kód ulp meg automatikusan beleírja a tervezett szerszámokat egy kattintás és kész a fúrófájl szerszámcserével és a két oldali gravírfájl + a kontúrmaró fájl ...
Majd azt is kipróbálom, olyan hangváltó stílusú panelekhez jó lesz.
Tudnátok egy ebay-es linket megadni 1/8" szárú olcsó gravírtűre?
Az Eagle által generált excellon fájlt direktben megeszi a CNCUSB controller és szerszámcseréstől elvégzi a NYÁK fúrást.
Szépen kimegy a megadott hejre az új fúróért. Semmi konvertálás meg akármi.
Azért az nem felejtsük el, hogy a cnc hatékony sorozatgyártásra van kitalálva. Megírsz egy programot, esetleg egy fél nap alatt és legyártasz vele egy 10000 darabos szériát. Ha bemész egy cnc műhelybe, hogy gyártsanak neked valamiből 10 darabot, vagy elhajtanak vagy olyan árat kérnek, hogy padlót fogsz. Nálunk helyben vagy egy cég akinek van két 3 tengelyes marója. Az egyiken 2 éve folyamatosan ugyan azt a darabot csinálják. Így éri meg...
A banggood-on annyi van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.
Felesleges feltalálni a meleg vizet. Van már erre nyílt forráskódú projekt (nem csak az excellonra jó persze, gerber-> g-code is tökéletesen működik).
FlatCAM
A topik címe: CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól.
Ha van géped akkor biztosan tudod, hogy a legtöbb cuccból csak néhányat készítesz. Most pl a nyákfúrófile készítésről volt szó. Itt a "Hobbi"elektronikán nem szoktunk sorozatban gyártani. Eddig megoldottam mindent amire szükségem volt a gépemmel kapcsolatosan. Nyitott vagyok mások módszereire, mert biztos vannak jobbak is.
Én pl. a Mach3-at (LazyCam) használom demó módban (ekkor nincs az 500 lépéses határ). Így a leellenőrzött g kód fájlt viszem át a CNC-s gépre.
Sziasztok!
Erről az összeállításról szeretném kikérni a véleményeteket. Sok helyen látom a Longs termékeket, de nem tudom, hogy minőségre milyenek lehetnek. Ezenkívül az is érdekelne, hogy milyenek az 542-es driverek, ha használ valaki hasonlót. Megéri megvenni, vagy inkább TB6600-asokat használjak? Köszi előre is a segítséget.
Az 542-es meghajtók nagyon jók. Én is ezeket használom, Linuxal. Nagyon elégedett vagyok vele. (2M542) A TB6600 hamarabb felfő, mint az 542. Sőt. Az 542 üzemi körülmények között nem fog felfőni soha. A TB6600 4A-hez közelítve először lépést téveszt, majd tilt.
A kapcsolóüzemű táp helyett inkább a hagyományos toroidos tápot használd. A vezérlők jobban szeretik. Összegezve ajánlom az 542-es meghajtókat. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2015
A vezérlő is alul méretezett a motorhoz képest, a táp meg végképp...
A vezérlő nincs alul méretezve szerintem. Mivel impulzus üzemről van szó, bőven jó ezekhez a motorokhoz. Ezt gondolom a tápról is.
Én is 2 éve használom a 2m542-es meghajtót, nagyon megbízható! Vedd meg nyugodtan!
A maximális motor nyomaték kihasználáshoz ezeket 60V-ról kellene járatni, akár impulzus, akár nem. Ezt nem tudja sem a vezérlő, sem a táp.
Abszolút igazad van, a feszültséget illetően teljesen így van. Ezzel maximálisan egyet értek. Én az áramot vettem alapul.
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek.
Akkor egyet beszélünk tulajdonképpen, csak mégsem!
Készítettem már egy rövid videót a CNC gépről. Ezzel űzöm a hobbit.
CNC gép A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2015
Nem csalódtam. Sem a bemutatás minőségében, sem a bemutatott eszköz minőségében sem. (le a kalappal szmájli)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |