Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon szép lett, de én valahogy megfordítanám, hogy amikor nem használom inkább fölfelé fújjon.
Ez igazán szép munka, nagyon esztétikus, arányos lett az előlap,( a doboz maga meg szerintem egy ELKIS csővoltmérő volt ) Szó mi szó, jó volna a belsejét is látni.
Kérdés: a jysk-ben mit kell keresni, a pumpa címszó alatt?( esetleg ezt:Jysk pumpa
Jó lett. Én is most tervezek építeni egyet. Ha nem nagy titok, elárulod hogy körülbelül menniyből jött ki?
Ezt a pumpát tetted bele? Eddig az volt az egyetlen visszatartó ok, hogy nem találtam elérhető áru pumpát. Ezzel már kijöhet akár a gyári árának feléből is
Csak gratulálni tudok.
Nagyon szép munka, feliratozása is hibátlan!
Igen, ezt a pumpát tettem bele. Nem volt kis feladat befogatni, és a kétoldali kivezetést pozicionálni.
A pumpa 4.000,-Ft volt, a többi meg ebay és árfolyam függő, nem tudom pontosan, nem is nagyon érdekelt, mert engem a megvalósítás izgat elsősorban.
Köszönöm. Nem csővoltmérő volt, hanem valami telefon vonal vizsgáló kütyü. Volt benne egy 10V-os trafó, ami pont jól jött, így maradt is, és volt benne még 4 db TIL311, aminek darabját úgy 3-5 ezer forint között kínálják az ebay-en, meg egy panel IC-kkel. Lealkudtam 500-ról 400-ra, ami valószínűleg pofátlanság volt, de hát én is szívtam már párszor.
Tervezem, de némi finomításra még szükség lesz. Pl. kissé sok a 600W körüli fűtő teljesítmény, ezt majd csökkenteni kell, mert így van némi lengése a hőfokszabályzásnak. Nem vészes, de hamár akkormár..
Igazából akkor döntömmel el, építek egy ilyet, amikor írtad, hogy vettél a Jyskben matracpumpát. Akkor elmentem és én is vettem egyet, majd elkezdtem tervezgetni.
Én nagyon elhanyagoltam a dolgot. Ott van minden a dobozban azóta is.
Ja, nagyott lökött az ügyön amikor megláttam a dobozt a szegedi piacon. Rögtön láttam, hogy ezt igazából erre találták ki, de ha van még valami akkor inkább privátban, mert ki fognak offolni.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
Az én dobozom is matuzsálem korú. Egy régi maszek gyártmányú, csöves tápegység volt benne. Legalább 30 éve, egy fizikatanár csinálta egy Vörös Szikra magnóból kibontva. Szerencsére mindkettő hozzám került. A magnó várja a feltámadást.
Az Alfa 146-osomba készítettem egy órát (vagy 6 éve döglött az egyik szegmens a gyári órában, most elégeltem meg ) Hőmérő kijelzés is van , inkább csak szórakozásként. A belsejét nem fotóztam, 2 7805 stab, pic 16f886, ds3231 és 6 db ellenállás van benne a kijelzőn kívül.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
Szerintem a felirat borzalmas. Nekem egy "HOT AIR STATION" felér a hasbarúgással.
Jól ismerem a COREL Draw-ot, így nagy biztonsággal mondom, a betűkészletek többsége ismer minden magyar karaktert.
A világ pontosan attól szép és tarka, hogy nem vagyunk egyformák.
Szemet gyönyörködtet. Tökéletes. Csinos.
Engem meg pláne nem bánt az angol. Várom nagyon a cikket, egy ilyen nálam is jó szolgálatot tenne. Példásan szép munka, maximális elismerésem.
A Magyar nyelv nem fogalmaz ilyen tömören, ha úgy tetszik egyértelműen.
10-20% több karakterrel sem mindig hozza a lényeget. A hasbarúgás nekem a túlzott erölködés jelenti.
Szia!
Szerintem korrekt a készülék, de ezt korábbiakban is megszoktuk tőled. Az hogy magyar vagy angol a felirat, ízlés kérdése (én a magyart jobban preferálom). Ettől függetlenül példa értékű a kivitelezés.
Sziasztok! Nem gyakran írok ide, egyrészt azért, mert rengeteg dologba belevágok, és félreteszem, hogy majd megcsinálom, így nagyon elhúzódnak a dolgaim, de ma már úgy vagyok, hogy nekiállok egy-egy régebbi projektemnek, és azt befejezem. Másrészt nem teszek fel bármit, csak amire azt mondom, hogy "a mindenit, ez most tényleg jól sikerült".
Ilyen az LM8560-on alapuló órám is, amit most megosztok veletek, mert bár még nincs teljesen kész, de már nagyon közel jár hozzá. Mindössze a fa oldallapokat kell lelakkoznom, és felszerelnem, onnantól csak annyi lesz a dolgom vele, hogy keresek neki egy jó helyet a szobámban. Itt a galériám, azért egy képet feldobok ide is, mutatóban.
A helyére került az óra... Alfa 146 óra
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
Sokat javult az eredetihez képest a kinézete Végre egy óra...
Hogyan fogod az időt beállítani?
Figyeld a képek alatti szöveget. Az óra alsó lemezére kerültek a gombok, mert nem akartam elcsúnyítani a szép polírozott lemezt, még a hátuljára is sajnáltam felfúrni. Lövök egy képet, és feldobom, hogy hogyan van az alján. A két nyomógomb közti csavar a gombok nyákját tarja, kicsit feljebb jobb oldalt a két fényes csavar a trafót, felül a fekete meg a 230-as bekötés sorkapcsát tartja a helyén. a két nagy pedig az alaplemezt és a kór borítást hivatott egyben tartani.
Sooty, olyan kevés óra készült a fórumon mostanában, hogy muszáj volt egyet gyorsan csinálnom. (Amúgy annyi órám készülőben, és tervben van, hogy még a wc-be meg a pincébe is tehetek majd.) Minek ennyi, én sem tudom, de mind más egy kicsit, és ez tetszik benn. A Tied ötletes, és praktikus, én megőrülök óra nélkül a kocsiban, hálisten' nekünk mindkettőben van. Csak azt sajnálom, hogy az elektronikáról nincs kép.
Szép lett ez a doboz, de az alján még igazítani kéne egy kicsit. De ennek ellenére nagyon tetszik!
Köszi. A kijelző piggyback-ben van a pic tetején, az adott helyre kellett belefaragnom felhasználva az eredeti alappanelt is.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
Nem is tudom, ki segített a dobozolásban!
Az alja a fényképen valóban elég csálé, de ha nincs felfordítva, akkor nem látszik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |