Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   32 / 86
(#) shadeaudio hozzászólása Márc 11, 2015 /

Sziasztok remélem jó helyre írok.Olyan fura gondom lenne,hogy otthoni zenélgetés során mondhatni rendszeresen jelentkezö jelenség,hogy gyengén sercegö hang kíséretében mintha elveszne a stereo kicsit zavaros majd visszajön a stereo hangzás.Profi lemezjátszókrol és tükröl van szó(Bocsi az ékezetekért nem magyarországrol írok).Nemrég kaptam vissza szervizböl és ott annyit mondtak hogy el volt okszidálódva az érintkezöm a karon,mást nem javítottak mert "nem találtak" más hibát.A hiba viszont még mindig jelentkezik.
Aki tud segítsen pls!!
Köszi
Üdv
Roland
(#) mate81881 válasza CT-3 hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Kérlek segítsetek ezekkel kapcsolatban. Áruk rendben van illetve melyik típus lenne a jó? Megbízhatóság?
http://olx.hu/hirdetes/audio-technika-2005-original-lemezjatszo-han...J.html
http://olx.hu/hirdetes/lemezjatszo-hangszedo-magneseses-dinamikus-a...r.html

Illetve létezik az hogy ezt megeszem a pick up miatt vagy ez kompletten jobb lehet mint az én unitrám? http://olx.hu/hirdetes/videoton-gsp-309-hifi-lemezjatszo-uj-tuvel-I...l.html
(#) Massawa válasza shadeaudio hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

Jo helyen keresgélték a hibát, de az ilyen jelenség kiszürése nem egyszereü, s valoszinü, higy szervizben sohasem fogják tudni megtalálni, de közben rá mehet a gatyád is.
Ezt neked kell lépésröl otthon megtalálni.
A legegyszerübb a pick-up cseréje.
A további lépések lehetnek a kábelek cseréi és csatlakozok ellenörzése. (A DIN csatik is hajlamosak voltak ilyen bajokra).
Nem irod milyen rendszeren hallgatod a zenét, de egészen RIAA korrektort követö (erösitö) fokozatig mindenhol elöfordulhat ilyen jelenség beleértve a mechanikus jelkapcsolokat ( ha még van ilyen a jel utjában). Vannak sajnos igen rosszul megtervezett erösitök, ahol igen alacsony szintü jelek kerülnek mechanikus kapcsolokra amiknek az átka, hogy idövel ilyen jelenséget okoznak.
Mást a leirásod alapján nem igen lehet mondani.
(#) CT-3 válasza shadeaudio hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Szia,a hangfalak jók?Jó az erösitö?Próbáld ki egy másik erösitövel,meg hangfallal.
Tünyomás rendesen be van állitva? Ha túl gyenge,az is okozhat ilyen hangzást,mert nem ér normálisan a lemezhez.
Meg amit Massawa kolléga mondott.
(#) CT-3 válasza radiomano hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Csak van egy normális nem kopott lemezed is
Ha nincs akkor ha tudsz kérj valakitöl egyet kölcsön.Ha a tü rendben van bár használt,egy jó
állapotú lemezzel csodásan kell szólnia.Az alap ebben az esetben egy jó állapotú lemez.
Van nekem is ilyen lemezjátszóm,még eredeti gyári hagszedö van benne és csodásan szól.
A tü futásteljesitményét sajna nem lehet megállapitani ha ép.Ahogy a kolléga is irta,nagyitóval megállapitható,hogy hegye egyáltalán létezik-e. Vagy nagyon finoman érj hozzá az ujjad begyével,érezhetöen hegyesnek kell lennie.DE nagyon óvatosan,finoman.
(#) CT-3 válasza mate81881 hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Szia!
Az elsö belinkelt cucc jó a gépedhez.A Tiéd 2 kis csavarral van rögzitve a tartóhoz,ahogy látom ezen a fejen is megvan a tartócsavar helye,de én a helyedben kérnék még fotót,hogy hol van a felfüggesztés a meglepetések elkerülése végett.Ha stimmel és tényleg vadi új,akkor kis alku után megvehetö,azért kérj garanciát.
A második link nem jó a Tiédhez!Ez csak egy tü egy eredeti originál,Akai Ap-100C lemezjátszó tü,
fej nélkül.Igazi kincs annak akinek ilyen kell.
A harmadik link:Videoton lemezjátszó,szerintem felejtsd el,mert ez nem az a Videoton,hanem egy Koreában gyártott cucc amit a Videoton anyavállalata hozott forgalomba.Amúgy nem egy rossz gép,Akai hangszedöje van,létezik ilyen Akai lemezjátszó is ugyanezzel a hangszedövel,hát a tipus most nem jut az eszembe,nekem is volt,ha jól emlékszem ebben a hagszedö egyedi volt,vagyis nem cserélhetö semmire.Szerintem tartsd meg az Unitrát,jó a kinézete,stroboszkóp is van,egy letisztult retró kis gép.Egy jó hangszedövel,na meg egy jó erösitövel,ami persze lehet ezer éves,söt kell,hogy legyen mert ehhez a géphez ez illik,jól fog szólni.
Bocs,ha "bölére sikerült" csak segiteni akartam.
(#) mate81881 válasza CT-3 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Mi az hogy bő lére!? Ezek éltetnek és segítenek tanítanak! Nagyon köszönöm neked, akkor be próbálom ezt a szedőt. A tű hegyén nagyítóval milyen alakzatot kell látni? Hegyes vagy trapéz esetleg kerekded?
(#) CT-3 válasza mate81881 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Köszi!
A tüket többféle alakzatra is csiszolták,melyik cég milyet használt.Ezt mondja a leirás róluk.
Ha megnézed egy jó nagyitóval,hegyesnek kell látnod a végét.Az,hogy milyen alakzatra van csiszolva,szerintem csak a Hubble teleszkóppal lenne látható.Viccet félretéve,kb olyannak kell látnod,persze kicsiben,mintha egy kötötüt néznél.Vagy egy varrótüt.Szépen tühegyesre vékonyodik.DE,ha ez a hangszedö valóban új,akkor ne nézd,használd
Egy jó állapotú karcmentes lemezzel szépen kell szólnia.
Egy tanács a részemröl,nyilván az ára miatt megvennéd,de ha nem bizol a cuccban,akkor vegyél egy vadi újat,8.000ft környékén van,arra meg van garancia.Használt cuccban mindig van rizikó,ha az eladó korrekt,akkor minden megbeszélhetö.
(#) CT-3 válasza CT-3 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Utánanéztem a neten,az Audio technika At 91 Bl-t vedd meg,a legolcsóbb,de jó!
8.4ooFt-ba kerül.Neten megtalálod,nekem egy Dual lemezjátszómban van,teljesen korrekt.
(#) mate81881 hozzászólása Márc 17, 2015 /

Hali! Megnéztem el is hoztam 6e ért és kaptam elérhetőséget meg 3nap visszacserét. Nagyítóval megnéztem nagyon szépen hegyesedik és szépen is szól igazából meg vagyok vele elégedve, rendes volt az eladó és tényleg látszik hogy még nem volt befogva shellbe. Miért mondtad hogy a másikat vegyem? Még vissza vihetem ha elárulod. Made in japan van rá írva és teljesen karcmentes.
(#) CT-3 válasza mate81881 hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Teljesen jó amit vettél,a másik lehetöséget azért irtam,ha nem biznál a használt cuccokban.
A lényeg,hogy klasszul szól a géped most.
(#) mkmkmk hozzászólása Márc 18, 2015 /

Sziasztok!

Nagypapam regi gramofonjat szeretnenk megjavittatni, de nem tudjuk hol vallalnak ilyet. Van esely ra egyaltalan, hogy ujra szepen szoljon a regi masina? Tudnatok esetleg tippeket adni? Budapest (ill. Buda kornyeke) erdekelne.
Koszonom!
(#) zolika60 válasza mkmkmk hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Egy kérdést, csak egy helyre, ahogy a Szabályzat s írja. Itt már írtam, de más is megtalálja.
(#) Megabo hozzászólása Márc 29, 2015 /

Sziasztok,

Dual 506-osom elkezdte hamisan lejátszani a lemezeket. Olyan érzésem van, mintha lassabban forogna a tányér és nyújtaná a zenét . Mi lehet a gond? Tudtok ajánlani valakit Bp-en aki meg tudná nézni?

Előre is köszi.
(#) elektrorudi válasza Megabo hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Szia,
Mivel ez egy szíjhajtásos lemezjátszó, rendszeres karbantartást igényel. A legvalószínűbb hiba, hogy a szíj elöregedett, megnyúlt, megkeményedett. Csere. Lehet még, hogy a csapágy fékezi a tányért, de ez már nagyon durva lenne. Szerintem ezeket a problémákat te is megtudod oldani: lemeztányér leemel, a szíjtárcsák futófelületét alkohollal letisztítod, az űj szíjat felrakod. A csapágyból a régi kenőanyagot (fültisztítóval) kitakarítod, 1-2 csepp műszerolajjal újrakened és kész. Persze lehet ennél "tudományosabban" is, de ennél a vintage lemezjátszónál szerintem ennyi elég.
(#) Megabo válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Köszi a tippet, megprobálom. Még abban esetleg tudnál segíteni, hogy ehhez a típushoz milyen szíj kell?
(#) elektrorudi válasza Megabo hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Szíj Ennek alapján, 176mm átmérőjű kell. Hogy honnét lehet beszerezni, az egy másik topic témája lehet.
(#) CHZ válasza Megabo hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Itt még kapható is..
(#) Megabo válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Koszi szepen a segítséget.
(#) Megabo válasza CHZ hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Már meg is rendeltem. Köszi szépen
(#) mate81881 hozzászólása Máj 22, 2015 /

Sziasztok!
Már többször segítettetek a témában amit nagyon köszönök, ezért most is hozzátok fordulok.
Kaptam egy Tesla nzc 150 est egy vállalhatatlan hangszedővel, ami vel kapcsolatban érdeklődnék hogy mit kell róla tudni. Elképzelhető hogy ez nem mozgó mágneses és nem is stereo illetve nem gyémánt tűs?
Laikusként gondolom mert az audiotechnikától és a shure szedőmtől is nagyon messze van. Van egy le selejtezett unitra szedőm ami talán jobbnak tűnik, de össze lehet vele házasítani szerintetek? A géppel az lenne a célom hogy az eleve rossz lemezeimet teljesen elhasználjam pl karcos sercegő edda hbb. Van hozzá ilyen nagyon retro lyukacsos műanyag dobozos hangszóró kb20x35x10 cm-es vaddisznó és gondoltam adok a minőségnek kint a műhelyben. A lakásban persze működik egy finom szett, de ebből is szeretnék valamit kihozni. És a végére még egy kérdés, hogy a képen látható erősítővel ha lehetséges hogyan kellene össze kötnöm? A lejátszó is erősítős de csak minimálisan...
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
(#) pittti válasza mate81881 hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

Idézet:
„Elképzelhető hogy ez nem mozgó mágneses és nem is stereo illetve nem gyémánt tűs?”

VK4302-es. Ez kerámialapkás hangszedő. Azonos elven működik mint a kristály, de kicsit kisebb a tűnyomás, és valamivel jobb a hangminősége. Nagyszintű jelet ad ki, tehát az erősítőn vagy a nagyszintű phono bemenetet (nem valószínű hogy találsz rajta), vagy a vonalbemenetet kell használnod. A szabvány phono bemenet nem jó, túlvezérelnéd vele mert alacsonyabb jelszinthez való.

Egyébként a pickup sztereo. (bal - jobb, a középső a közös föld)
Forgalmazták zafír és gyémánt tűvel is, szerencse dolga hogy a tiéd milyen.
(#) pittti válasza pittti hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

Meglepő, de annyira bevált konstrukció hogy kisebb módosításokkal a mai napig gyártják. Csak hát az árából egy olcsóbb dinamikus hangszedőt lehet kapni. (Link)
(#) mate81881 hozzászólása Máj 23, 2015 /

Rendben értem, köszönöm, és akkor ha az unitrát átrakom akkor abba új tű és olyan mint egy jobb lejátszó? Nem lesz attól doboz hangja?
(#) pittti válasza mate81881 hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

Nem valószínű hogy át tudod rakni (mechanikusan és elektonikailag is teljesen más kivitel), azonkívül a konstrukció sem dinamikus hangszedőhöz készült.
Azt a lemezjátszót azzal a pickuppal kell használni, amivel gyártották.

A nagyobb tűnyomásnak is van „előnye” - az öreg, erősen karcos lemezeknél nehezebben ugrik meg a tű. Ahová pedig szánod, oda a hangminősége bőven megfelelő.
(#) crumble hozzászólása Máj 23, 2015 /

Sziasztok!

Küzdök egy Sanyo TP388-as lemezjátszó javításával, ebben szeretném segítségeteket kérni.
Előrebocsátanám, hogy sokmindenhez értek, de az elektronikához nem igazán.
Szóval amennyire meg tudtam állapítani a gépezet túlfeszültséget kapott, az olvadóbiztosító szakadt volt, találtam egy púpos kondenzátort és az IC is gyanús volt, ezeket cseréltem.
Ezek után annyi javulást értem el, hogy ha segítettem elindulni neki akkor a motor forgatta a tányért, bár a kelleténél lassabban (a mechanikus részeket tisztítottam, kentem, könnyen forog).
Igazándiból, mivel sok ötletem nem volt, ezért kipróbáltam másik motorral is, a jelenség azonos.
Aztán méricskéltem multiméterrel (úgy csináltam mintha tudnám mit keresek). És az lett gyanús, hogy a transzformátor csak 9V-ot ad le, miközben a gyári specifikáció szerint 12V-os a gépezet, ha igaz.
Namost az eddigi favágó módszert követve arra gondoltam, hogy kicseréltem a transzformátort is, utána is néztem nagy vonalakban, hogy mivel a kütyü fogyasztása ~2W, ezért egy 230V/12V transzformátorra lenne szükségem, ami minimum 2VA teljesítményt tud.
Például egy ilyen:
http://www.hestore.hu/prod_10028810.html?pic_id=12893

Részemről én egyfelől meglepődtem, hogy milyen drága egy ilyen, ezért szeretnék biztosra menni ha már beruházok. Helyes az elgondolás? Találok megfelelőt olcsóbban?
Másfelől pedig tényleg semmi fogalmam nincs arról, hogy van-e hatással a hangminőségre az, hogy milyen típusú transzformátort választok.
Bármilyen segítő kommentet szívesen vennék.

Köszi, crumble
(#) Pioneer válasza crumble hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

Nagy valószínűséggel az új transzformátorod is csak 9V-ot fog leadni. Szerintem az elektronikában lesz még probléma. A kelleténél nagyobb áramot vesz fel és emiatt túlterheli a transzformátort.
Meg kellene mérni az elektronika áramfelvételét és megkeresni a hibás alkatrészt.
(#) crumble válasza Pioneer hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

Milyen módon mérhetném az áramfelvételt?
(#) ferci válasza crumble hozzászólására (») Máj 23, 2015 / 1

Talán azt kellene kitalálnod, az egyenfesz mennyi kell, hogy legyen pufferben... ahol púpos elkó volt és IC is van, ne a trafó 9 voltját méregesd először, mert abból bőven lehet 12 volt DC is.
Próbáld végigkövetni: graetz-elkó, stb. és úgy mérj feszt.. Netán ha van egy-két stab IC, ott is nézz körül, rendben vannak-e.
Ha pedig csak a 9 V AC van a trafón, kiakasztod az egyik tekercsvéget és közbeteszed a multit AC 10-20 amper állásban, bekapcs és látod a felvett áramot.. Egyszerűbb, mint fóliát átvágni az elkó után és itt is láthatod, ha sok lenne a felvett áram ( feltéve, ha tudod, mi a sok..).
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
(#) csda91 hozzászólása Máj 25, 2015 /

Sziasztok! Kaptam egy Philips f1422/00 lejátszót és olyan problémám van vele, hogy a lemezjátszó sebessége, így a hallgatott zenében lévő "hangok magassága" is ingadozik, néha egy pillanatra lassabb, néha gyorsabb. Hangzásban kb. negyed max. fél hangnyit ingadozik. Ez a jelenség egy zeneszám alatt kb. 3-4x hallható és 1-2 másodpercig hallható. Próbáltam különböző lemezeken és mindegyiknél ugyanezt tapasztaltam. Lenne valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiba oka?Köszönöm előre is a hozzászólásokat!
Következő: »»   32 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem