Fórum témák
» Több friss téma |
Kikötöm közben és meglátjuk. Csak az, hgy az nem kattan egyáltalán és mégis megáll
Kiiktattam, megcseréltem, már minden permutációban kipróbáltam őket és semmi. Most visszatértünk az eredeti állapotba, hogy vízbeengedés után 1másodpercre indul a keverő szivattyú, majd megáll és a már ismert hibakódot mutatja.
Komolyan nem tudom, hogy mi lehet vele.
Hát Így távolról nekem sincs ötletem.Talán még fűtőbetétnél lévőt lenne érdemes bolygatni de így tényleg nem tudok többet segíteni.Légsűrítőket pucold ki ha eddig nem tetted meg.
Azt fogom még, hogy szétszedem az egész alját. Hátha van benn a járatokban valami, de többet már tényleg én sem tudok.
Köszi a segítséget. Jelzem, hogy mire jutottam.
Sziasztok!! van nékem egy mosogatógépem mégpedig egy candy 6320, a hiba jelenség a következő: feltölti magát vizel és se kép se hang van mint befőtt a polcon ha kikapcsolom és bekapcsolom akkor ismét nyom magába vizet és ennyi. Ez a jelen, az elmúlt pár hét folyamán ha elvégezte a mosogatást akkor villogott az adott program led lámpája ( amire beállítottam ) és szaggatottan sípolt amíg le nem kapcsoltam volt olyan hogy reseteltem ás akkor bevette a sebességet és működött. Ezek a tünetek kérem aki tud az segítsen!!!
Sziasztok!
A múlt héten írtam egy Electrolux ESI6201Lox gép hibájáról. Azóta volt nála szerelő, és az volt a tippje, hogy a szórókarok, melyek két fél darabból vannak gyárilag össze heggesztve/olvasztva, azok váltak el itt ott egymástól, a repedésen a szivattyú kinyomja a vizet, így kerül a túlfolyóba, plusz a karok valószínűleg emiatt nem is forognak. Műanyagos javította mindkét szórókart, visszatettem a helyükre, majd az első indításnál szépen ahogyan kell végigfutott a program. Örültem hogy a hiba kijavítva. Sajnos nem tartott sokáig. Ismét elakad a programban és nem fejezi be a mosogatást. Úgyhogy ebből mégis szakszervíz lesz legalább egy diagnosztika erejéig.
Ez egy baromság...Jól néznénk ki ha ez 1 éves gépben kettényílnak az egyébként szétszedhetetlenül összehegesztett szórókarok. Első körben keress egy olyan szerelőt aki tényleg ért is hozzá.
Márkaszerviz lesz. Van a városunkban.
Azt nem tudom jól gondolom-e, hogy mivel egy szivattyú van a gépben, az kétféle feladatot lát el:keringeti a szórókarok felé a vizet, majd a végén kiürít, ezt csak úgy tudja megtenni, hogy van benne egy mágnes szelep ami kiválasztja a víz útját.
Nem elvileg 2 szivattyú van benne.Egy leeresztő és egy keringető.De lehet hogy újabb típus...de nem hinném....
Sziasztok!
Van egy whirlpool adp5966-os panelem ami beázott és zárlatos lett a táp környékén a trafónál. egy fényképre lenne szükségem a nyák felől ahol az enyém szétégett . ha valakinek lenne,vagy lerajzolná hova mit kössek azt megköszönném.
Sziasztok!
Vasárnap írtam, hogy megadta magát a candy mosogatógépem mivel nem kaptam reagálást a vagy nem találom ( fától az erdőt ) veszteni való sem nem volt szét borítottam a keringetőt. Gondoltam hátha van benne valami ami elszállhat pl. egy kondi..... sajna nem volt szerencsém mert a tekercs leszedése és a szivattyú ház szétbontása után egy tengelyen lévő mágnesre bukkantam hiba sem a tengelyen sem a mágnesen nem volt ( repedés törés fém szilánk ) viszont a csúszó persely vagy csapágy és a tengelyre rögzített szervények igen csak oválisra koptak és valószínű hogy ez okozta a problémát befeszült a tengely és megállt a technika. Megoldás a problémára egy eszterga és le esztergáltam a problémás alkatrészeket ( bár a hozzávaló anyagot nehezebb volt beszerezni ) és működik a gépezet
Gratulálok hozzá. Szeretem az ilyen kreatív megoldásokat.
Sziasztok, a beteg: TEKA DW744S mosogatógép.
Tünet, nem fűti a vizet. Ezen kívül teljesen jól lefutnak a programok, semmi hibajelzés, csak az tűnt fel hogy nem olyan tiszták az edények mint szoktak és nem is szárazak. Szétszedtem, megnéztem hogy a vezérlőtől kapja a delejt hogy fűthet, a fűtőbetét normális ellenállásértéket mutat, viszont a fűtőbetét és a vezérlő között vagy egy valami(képek). Ami nem tudom hogy mi, azt se tudom hogy mire való de szerintem az a ludas. Van valakinek esetleg rajza ehhez a géphez? Elképzelése hogy mi a tököm lehet ez? Lehet-e javítani? ill hogy lehet ellenőrizni hogy működik-e? Lehet-e ilyent venni? A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Szia!Az egy nyomáskapcsoló.Szerepe hogy csak akkor tudjon fűteni a gép ha megy a keringető szivattyú is.Rajzot ne is keress mert nem lesz hozzá.
Köszönöm a választ. Lehet ezt javítani vagy csere? Hol lehet ilyent venni?
szét kell szedni és meg kell nézni lehet hogy csak összeégett/Eldugult.
A téma címe: Candy Futura CDF 312 AX mosogatógép hiba kapcsán segitséget kérnék, mi lehet a hiba oka? A program elidul a szivatyú is működik ,de amikor megszív ,egy kattanás után csak halk búgó hangot hallani.
A keringető szivattyú motorkondiját ellenőrizd illetve hogy szabadon tud e a tengelye forogni.
Szétszedtem összeraktam. volt benne kis szmötyi azt kitakarítottam, most működik ha szájjal megfújóm.
Viszont az eredeti bilincset le kellet vágnom. Most a helyére tettem egy sima csőbilincset, de ahogy néztem ereszt mellette akárhogyan is tépem meg a csavart csavarhúzóval. Van erre valami praktika hogy kell alkalmazni egy ilyent? Esetleg tekerjem körbe teflonszalaggal?
Nem nem kell semmivel betekerni.Csak tedd vissza úgy ahogy volt és tegyél rá egy aba bilincset.
Úgy tettem de csöpög, de ezek szerint akkor annak működni kell! Próbálkozom tovább!
Nem lehet hogy az illesztésnél(tehát nem a csőcsatlakozásnál)csöpög?
Két bilincsel már nem csöpög
DE valószínű hogy benéztem mert ugyan úgy nem fűt. Mérőműszer helyett kontrollampát használva most azt találtam hogy a vezérlőpanelon a relé nem húz be holott megkapja a 12 voltot. A 12 voltot azt műszerrel néztem, remélem hogy terhelésre nem tűnik el
Akkor vedd ki a relét és nézd meg hogyha megtáplálod akkor jó e .Ha nem akkor csere.
Sziasztok!
Ma volt a márkaszerviz a mosogatógépünknél (Electrolux ESI6201Lox). Elmeséltem nekik az előzményeket (eláraszt, nem fut le a program, hol itt, hol ott akad el a programban, szórókarok esetleges hibája kiküszöbölve) Mondtam, hogy elég változatos hibajelenségeket produkál. Cserélték a szintszabályozó nyomáskapcsolót, plusz építettek bele a gyár által az újakba már beépített műanyag alkatrészt, amely megakadályozza, hogy a nyomáskapcsolóba szennyeződés könnyen jusson be megkímélve azt a lerakódásoktól. Elmondták, hogy szinte milliméter pontossággal képes a szintet beállítani, de ha lerakódás keletkezik rajta a mosogató vízben lévő szennyeződésektől, akkor a kapcsolását ez késlelteti, és a legkülönb féle hibajelenségeket képes produkálni. A csere óta a gép rendben van. Első indításnál a csere után újrakalibrált. Mondják, hogy heti legalább egyszer el kell indítani azon a programon amelynél a legmagasabb hőmérsékleten mosogat, ez segít meggátolni a lerakódásokat, és a higiénia szempontjából is kívánatos. Elmondták még azt is, hogy a gép programja nem EPROM-ba égetett, hanem írható és "öntanuló" szoftver. A gép szervíz csatlakozóval rendelkezik melyen keresztül írni/olvasni lehet. Hozzátették, hogy ez a mai korban már a legtöbb gyártónál így megy. A gyártó ha a garanciális meghibásodások száma az eladásokhoz viszonyítva eléri a 3%-ot, akkor felülvizsgálja a hibás alkatrészt, vagy az adott hiba okát, majd változtat a sorozat gyártáson, és megszünteti az adott hibát. Ez viszont nem minden gyártóra jellemző (pl. Whirlpool ) Üdv.: Péter
Hi !
A szétszedhetetlen szórókarok ??? Hááát az enyémben ( Beko ) nem hegesztett műanyagból vannak. Valami ragasztóval illesztve, ami bizony 8 hónap alatt szétnyílt. Az alsó, a felső pár hónapra rá úgy karácsony szent napján, csak boldogabbak az ünnepek Most megint szétnyílt az alsó, a felső "kinyomta " a tömítést. A kettő potom tizenezerből kijön, ha én csinálom. Szervizben több mint 20, meg a szállítás. A kart kb 8 féle ragasztóval próbáltam, 4-5 perc alatt szétnyomta. Mivel kenjem be, mielőtt felaprítom ?
Semmivel ne kend be.Műanyaghegesztővel kell összehegesztetni.
Relé csere, megnézzük a finder relé mennyivel lesz jobb a song chuan-nal.
Most már újra teljes értékű a masina
Sziasztok! Újra a Candy ced110 géppel kapcsolatban kérnék helpet. A vezérlést elvittem a szervízbe ( messze van, a gépet nem tudom odavinni) a szerelő letesztelte, minden jó benne. Szerinte a képen mellékelt átfolyásérzékelő a rossz. Kérdésem, hogy szét lehet-e valahogy szedni, mert úgy látom, hogy perforálva van a müa.ház, vagy így kompletten vennem kell egy másikat? Amúgy a szakadásvizsgálóval nézve csipog, tehát átad. Köszönettel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |