Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LM1036 sztereo hangszínszabályzó áramkör
Témaindító: Krajcsooo, idő: Máj 29, 2006
Témakörök:
helló.
Én is szívtam ezzel a gonddal és a megoldás az lett, hogy IC csere és után ment is ahogy kellet. Urbános verzióm van abban benne van az említett NE5532 -es előerősítő rész, de ki is lehet kerülni benne, én egyébként úgy használom jelenleg és jól működik, egy STK véget szépen kihajt. Adatokat nem tudok neked írni mennyit erősít az NE de a kezdeti nehézségeket letudva tetszik a hangja a így ahogy van. Esetleg google-t tudom ajánlani az NE5532 -vel kapcsolatban.
És az erősitő az lehet akármenyni Wattos nem?
Nade nincs valakinek egy értelmes nyákrajz hozzá?
Hali!
Én PCB oldalán található NYÁK-ot ajánlanám (melléklet) Az erősítő akárhány wattos lehet, de nagyjából egyezzen meg a kivezérléséhez szükséges feszültséggel ennek a kimeneti fesz.-e.
Hell!
Tudom, hogy ez csak a natúr LM1036 - előfok nélkül, nekem így is megy. Kihajtok vele egy 60W-os végfokot (1V eff érzékenység). jdani! Az NE5532 az egy kettős műveleti erősítő IC amit urbánék egybeépítettek ezzel az előfokkal, hogy érzékenyebb legyen. (Na ez a panel viszont nincs meg)
Magyarul, Ha ez a valami nincs meg az lm1036-oshoz, akkor mi lesz vele? mi lesz a különbség?
Helló Jdani! Szerintem csak jobb lehet hát fentebb van kép az én előfokomról ha nekem igy megy akkor neked is kéne mennie.Nah hello.
nyákod nincs róla? Nade mégis mi ez? egy erősitő hozzá vagy mi?
Helló Jdani! Urbánnál tudol venni külön kész panelt.
Más! Szerintem inkább csinálj hozzá panelt saját magad.Nem nehéz.Csak progi kell hozzá.PL.: EWB10. Mert az Urbános panel megtévesztő.Nah helló.
óóúú! külföldön olyan nincs! Na akor te is vetted a nyákot? Ugylátom igen. na akor logikus, hogy nem fogod mutogatni a nyákot! De még mindig nem kaptam választ, hogy mi is ez a Ne5532-s valami elé
Akitől vettem nem titkolja honnan van a nyákrajz.Csak megsúgom.De ne mond el senkinek.Ő csak hasznot húz belölle.
Nahát! Van egy nyákterv, amibe nincs benne ez a NE5532-es cucc. És akkor mi van? Rosszab lesz a hangzás, vayg halkabb lesz vagy mi? Már miótta ezt kérdem, de választ sose kapok rá. Pedig biztos tudjátok.
Szerintem nem lesz rosszabb a hangzása, inkább arra szolgál hogy a gyengébb bemenő jeleket felerősítse, de ez csak az én véleményem.
Hello Adorjan!Bocsika de itt az NE5532 forditva üzemel legalábbis nálam mert ha az LM1036 bemenetére közvetlen adom a jelet akkor a kimenetén torz jel jelenik meg.Ezt mivel magyarázod?? Lehetőleg a jel változása nélkül csökkenti a bemenő jel nagyságát hogy annak szintje megfelelő legyen az LM1036 számára.Nah helló.
Ha csak a bemenő jel nagysága lenne rossz, akkor azt egy feszültségosztóval helyre lehetett volna dobni. Viszont így a te esetedben valószínűleg az impedanciaviszonyokat "billenti" (a te számodra) optimális helyzetbe az a NE5532
Helló. Készitettem hozzá, egy saját nyáktervet. Mármint a PCB oldaláról leszedt terv szerint. A piros vezetékek, a GND-k. Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki le-e ellenőrizné, hogy jó-e. Lehetséges ez?
Helló jDani! Ha a bekötési rajzot figyelembe vetted és a katalúgus adataiban szereplő dolgokat figyelembe vetted akkor miért vagy bizonytalan abban amit csináltál??
hát nem is tudom.
Nade mégs,ha véletlenül ejtettem volna valahol egy hibát...
ejtettél
GND több helyen keresztezi a többi sávot, amit nem kellene pl loudness kapcsolón is szépen keresztűl vitted stb... üdv
jaj! igaz! Azt elfelejtettem mondani, hogy a vezeték, ami pirossan van, az vagy össze lesz kábelozva a nyák tetején, vagy csak szépen át lesznek hidalva a nyák tetején. Szóval a Rézoldali részen lesznek a kék vezetékek, és a másikoldali részen lesznek a pirossal jelölt vezetékek.
hátha úgyvan, ahogy mondod, akkor biztosjó... nem néztem át, csak szóltam, hogy keresztezi..
Hi
Szerintem jó a nyák, de ha kicsit még nézegetnéd akkor nem is kellene a GND-t külön vezetékkeél kötözgetni. Egy két alkatrész alatt átbújtatod és nem kell drótozni. Ja és ha a GND végpontját nem viszed át a loudness alatt hanem előtte lesz a vége akkor se lenne semmi gond. Talán kicsit távolabb lenne a pozitív tápvégtől.
naja, de ha van felesleges vezetéke és azzal akkarja ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |