Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Levettem az optika hátulját, de úgy látom az egyik kis tekercs elfüstölt, úgyhogy, - ez szerintem eldobós.? (kép)
Egyébként is megállt a tudományom, hogy hogyan folytassam tovább, de valószínű feladom.
A tekercs valószínű a blendét mozgatja. Kiszeded, letekered, megszámolod a menetet. Keresel másik drótot, újratekered, visszaszerel. Képet készíteni lehet tud nélküle is. Két dolog szokott lenni, az egyik a blende a másik a mechanikus zár. Ez utóbbit muszáj tudnia mozgatni. Felülről feketének mutat a képen, de nem látni, hogy csak meg van jelölve feketével, vagy le is égett. Ki kell mérni.
Bezoomolod az optikát (nagylátószög felé, W) így húzódik össze, túlcsavarod, és befele kihúzhatók a tubusok, kábelekre vigyázz.
Nagyon hálás vagyok a segítségért, de
Idézet: meg sem mozdul, úgy meg van szorulva.„Bezoomolod az optikát (nagylátószög felé, W) így húzódik össze” Nem megjelölve van a tekercs, szerintem az meg van égve. Kitolt kamerával leejtették, és annyira félre billent/megszorult a lencse, hogy meg sem moccan. Látszik a képen is. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
Tehát rakja össze, és próbáljam vissza zoomolni? Legalábbis annyira, hogy a csatlakozókat visszarakjam.?
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
Nem, így ahogy van, kell visszatekerni. Ott a fogaskerék a bal szélén 100_4060, az mozgassa a zoomot. Vagy a tubus csavarásával, vagy azt forgatva vissza lehet húzni. Előtte amit bírsz kiszedsz, nagyítóval megnézed mi hova fekszik, és vissza kell ugratni az objektív elejét a helyére, mert valószínű anélkül nem fog menni.
A képen látható helyzetig el jutottam. Kezdem valamennyire átlátni a mechanikát. Látom, hogy a külső, kisebbik gyűrű hol van ki pattanva. Fél oldala teljesen kívül van. Sokkal könnyebb lenne a helyzet, ha a szalagkábeleken lógó cullangokat le lehetne választani. Ezt így képtelenség visszarakni. A fogaskoszorút hiába próbálom megmozdítani, meg sem moccan. Attól félek, tönkre teszem a fogakat.
Balról a blende modul, annak a szalagkábele van toldva az objektív tubusán kívül, 250-260 fokos cinezővel kis gyantával szét jön szépen. Megkezded a tubuson levő kábelt bontani balról, majd lent és mész jobbra. Fent látok még egy csavart, azt vedd ki, (számolj egy 3 fogaskerékre, lefényképezed vissza fogod tudni rakni) le kell hogy tudd venni, a zoommotort és a szenzorlapot az optikáról.
A blendemodult kicsavaroztad, de kibontani nem tudod, ha zavaró, akkor a szalagkábel másik végét is cinezd le. Elméletileg a tubus szétjön beszerelt blendével, de mivel neked a tubussal gond van, nem gond, hogy kivetted, jobban látod, hozzáférsz. Leejtették, gondolom benyomódott az optika, ki kellene ütni azt a felét. Rövid farúd, kis kalapács, valaki segít megfogni, és próbáld visszaütni a helyére. Ha a tubust csavarod, a fogak nem törnek le. A gond, hogy a gyűrűk, 1.5-2mmes peckekkel akaszkodnak a megvezetősínhez (amin csúszik ki-be), meg a hasonlókkal a forgó gyűrűhöz amiben a vájatok tolják ki-be a tubusokat. Neked valószínű kiugrott a forgógyűrűből. Ha a 3 pecekből egy benne van, és megcsavarod letörik. Nem látom a képen, nem most szedtem szét hasonlót, meg kell találni, hol vannak a kiment pöckök, és merre kell mozdítani ott a tubust, hogy a helyére menjen. Az ütést szép szóval nem lehet visszatenni. Muszáj lesz valamilyen behatást alkalmazni.
Ha sehogy sem akar összejönni mert előfordulhat és megér a tulajnak három és fél jó magyar valutát meg is lehet venni és cserélni
Íme! De ez csak háttér információ Idézet: Ez pontosan így van ahogy leírtad, és látom is. Próbáltam már utána járni villanyipi ötletének is, de ettől függetlenül tovább próbálkozom. Köszönöm a jóindulatú tanácsot, majd referálok mire jutottam. A tulaj végül is kukába akarta dobni, sokat nem veszítek ha nem jön össze. Hátha. „A gond, hogy a gyűrűk, 1.5-2mmes peckekkel akaszkodnak a megvezetősínhez (amin csúszik ki-be), meg a hasonlókkal a forgó gyűrűhöz amiben a vájatok tolják ki-be a tubusokat. Neked valószínű kiugrott a forgógyűrűből. Ha a 3 pecekből egy benne van, és megcsavarod letörik.”
Hali!
Köszönöm az ötletet. Az én optikámra ez van rá írva: AF3x optical zoom 6.3-18.9mm 1:3 - 5.9 Az ebay képen 3 - 18.9 van írva, tovább nem tudom leolvasni. Ez azért jó lenne nekem?
Az enyém OLIMPOS FE - 20
Nem jó. Pontosan kell stimmelni bele a másik optikának. A fizikai gyújtótáv, fényerő, valamint az ekvivalens gyújtótávnak is. Ez mind végül is nem lényeges, de mechanikailag be kell, hogy menjen, és azonos jelekkel kell, hogy dolgozzon.
Ezt találtam. Ami látványos különbség, hogy azonos helyen lévő zoom motor mellett fejtetőn van az olympos felirat. Ez még nem zárja ki, hogy bele is menne. Mielőtt rendelsz jól hasonlítsd össze a kiszerelttel, és ha több típushoz is hirdeti, nézd meg a tiedhez is jó-e, valamint rá is lehet kérdezni. Netten rendelt fényképezőgép alkatrészekről nem sok jót hallottam, és nekem se teljesen pozitív a tapasztalatom. Egy-két mmes eltérés is tud gond lenni. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Mindkettőtöknek írom valóban kissé lutri mert manapság van fotósop is meg hiába gondolja az eladó hogy jó a típusokban lehet eltérés még ha bele is fér, ez ilyen 80%-os javítási esély sőt cseréltem már pontos típust is 2 ugyanolyan fényképezőt házasítottam össze egyiket bekapcsolták a tokjában másikba egyedileg akartak töltő elektronikát gyártani és kijött a füst de hiába azonos típus volt a zoom nem akart működni csak homály volt a kép helyett, de sok esetben müködött a dolog olyan mint a tipp mix
Hali!
Igaz hogy teljesen reménytelenül, de folytatom a témát. Kaptam egy másik ilyesmi fényképezőgépet, aminek a lencséjére totál ugyan az van írva, mint az enyémre. Természetesen, mint ahogy a képen is látszik, teljesen más a belseje. Az egyik kis tekercs ki is van belőle szakadva. A kifordult lencséjűt, amivel kezdtük a témát, csak töréssel tudom/tudtam kifordítani a helyéről. Amit kaptam, abból át tudom e rakni a lencsét/gyűrűt/gyűrűket.? Annak hátrafelé, visszafelé/befelé szét kell jönnie?
Közben megtörtént a csere.
Nem tudom, hogy a képen látható kis fülecske hová való?
Egy csavar alá lehetett befogva, hogy biztosítsa a burkolat fémes összezárását. E nélkül még működni fog.
Győztem!
Tökéletesen működik. Első digitális fényképezőgép javításom. De a kis fül kimaradt.
Sziasztok!
Van egy Olympus FL-36 vakum, amivel "csak" annyi a probléma, hogy nem villan. Merre induljak el a hibakeresésben? A gép automatikusan felismeri és a motort is hallom, hogy mozgatja magában, a TTL mód teljesen jól működik, csak villanni nem hajlandó. Esetleg a cső lenne a ludas? Azt hogyan tudnám kipróbálni?
Nézd meg a kondija feltölt-e mielőtt vakunál van sípoló hangja? Esetleg a vaku két kivezetését szakadás vizsgálóval vagy ellenállás mérővel ha nem mérsz ellenállást lehet szakadt a vaku.
A sípoló hang az megvan. Nemsokára megint szétkapom és megmérem a cső kivezetéseit.
Sziasztok! Canon Coolpix S2500 gépnek az a hibája,hogy be sem kapcsol,a töltést sem veszi fel,és pc-re dugva sem produkál semmilyen élet jelet. A típusra rákeresve elég sokat találtam hasonló hibával. Ez valami népbetegség ennél a típusnál? Valaki találkozott már ilyen géppel,és a hibajelenséggel?
Köszi előre is!!
Sziasztok
Valami baj lett a fényképező gépemmel! Bent is kint is olyan fehér színű a kép! Lefényképeztem gépel és telefonnal is látható a különbség! Mi lehet a baja? Előre is köszönöm!
Rekesz(blende) kábel szakadás, nem tudja becsukni. Nem hallani a kattanást az objektív elejénél. Feltételezve olcsó kompakt gépet.
Szia. Az én problémámra is lenne ötleted?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |