Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Sziasztok. KD mester honlapját nem lehet elérni, én is Annihilator -ra lettem volna érdeklődés iránt,
a conductor után .
Szia!
Mivel valahogy erről az erősítőről még nem láttam semmi hozzászólást így rászántam magam hogy elkezdek egyet összerakni.Ha elkészül leírom a tapasztalatom,bár azt nem tudom mikor lesz.De a panel már kimaratva... ![]()
Hello! Én még csak tervezgetem .Várom a beszámolódat.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015
Szia! Van hozzá valahol kész nyákterv is,ha kell átküldöm.Persze csak ha nem a full saját pcb terv a cél.Tegnap már elkezdtem ültetgetni az alkatrészeket,haladgatok vele...
Hello! El küldheted. az enyém még nem végleges.
Szia!
Itt van a nyákterv,de ez még a KD Mester féle,én is ezt építem. A fotó az épülőben lévőről készült,plussz egy védelem mellé....
Hello! Köszi , a védelem az ismerős én az alkotó féle változatot építem hozzá plusz egy hővédelem persze ez is alkotó-tól. Conductorral le is tudom tesztelni .
A tapasztalatodra kíváncsi vagyok ? Mikor tudod ki próbálni? A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2015
Szia!A védelem amit ehhez építek szintén Alkotó nyáktervei,bár a rajz nem tőle van,csak a mod.Eredetileg nem ezt akartam,de kipróbálom.Az én conductoromnál a koppanásgátló még az egyik azt hiszem B5 erősítőhöz tervezett rajzokból való.A hő figyelést kihagytam,mivel egy 8 cm-es aktív ventillátoros hűtést kapott,egy régi pc tápból bontott "hőelemmel".Azt hogy mikor kell életre sajnos most bizonytalan mert jelenleg gipszben van a lábam,így nem tudok elmenni megvenni a hiányzó alkatrészeket.Lehet te fogod tartani nekem a beszámolót...
![]()
Hello! Vedd le a gipszet és fuss, probléma megoldva ,viccelek.
![]() Most 2 végerősít építek . Annihilator lesz a harmadik az alkatrészek megrendelése folyamatban. Mivel csak minden 3 héten van hosszú hétvgém ezért julius-ban építem meg .
Hello!Meg csináltam eagle-vel a tijedről nem baj ugye.
Hali!Nekem nem gond,mert nem az enyém.
![]()
Üdv a Fórumtársaknak!
Újra építésbe fogtam. Egy ilyen erősítőm van már, a kapcsolási rajz szerinti 9540-540 FET párossal. Most IRFP9240-240 párossal raktam össze egyet. A hiba jelenség ugyanaz mindkét panelen, nyugalmi áram nagyon alacsony és nem is állítható, ill. a kimeneten kb. fél táp van, a pozitív ágon kicsit beesik a feszültség, zárlatot nem látok. Műveleti erősítő NE5534 Köszönöm a segítséget!
Hello! Én is ezt építettem meg és hibátlanul müködik. Az ellenállsokat cseréld le ne ( 0.25w) tegyélbe, a táp ágnál 1.5k ellenállás 2W legyen. Nekem ezzel a táppal megy a táp 2x24 v.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
Fontos a hütőborda fetek kapcsolata irf540 hőre alergiás .
Remélem segítségem hasznát veszed .
Köszönön zolek!
Irfp9240-240 párost használok, de egyenlőre nem indul.
Hello! Hogy haladsz , nálam megtörtént a próba , nyugalmi áram 48mA , állítani nem tudtam a 10ohm-os ellenállás az színváltásba kezdet.
Hello! Ne add fel, nézd meg ezt a videót nem a legjobb felvétel , a hang sem élethü, de a valóságban
bizony megálja a hejét. https://youtu.be/FVmGKBRMnbU
Üdv Mindenkinek!
Egy délutános utánajárás eredményeképpen eljutottam oda, hogy szeretnék egy fet-es erősítőt megépíteni. Tulajdonképpen nem a nagy teljesítmény miatt hanem a hangminősége miatt választanám a fet-es típust. Ami pillanatnyilag rendelkezésemre áll az egy alumíniumházas dupla szekunder tekercses 400w-os toroid transzformátor, ehhez tartozó táp áramkörök, tehát ebből szeretnék kiindulni. A korábbi hozzászólások közül kinéztem ezt a 270w-os változatot, viszont mindent nem tudtam elolvasni, tehát azt szeretném megkérdezni hogy létezik-e +-60v körüli feszre tervezett sztereó fet-es kapcsolás ami ennél biztonságosabb, jobbnak tekinthető?(rövidzár, hő, gerjedés, hangszóró védelem stb) Valamint a kapcsolásban szereplő, a fotón is látható kondik(Remix C219 és 0,3 3k63- feliratúak) milyen típusúak?(hogyan kérjem a boltban? ![]() Köszönöm a segítő hozzászólásokat!
Szóval ezt a végfokot pont az ár/teljesítmény aránya miatt érdemes építeni és nem a minősége miatt, mert az nem nagy szám. Vannak kifejezetten audió célra gyártott fetek (mert az IRF-IRFP-k kapcsolóüzemre készültek), pl. a 2SK135-2SJ50 és hasonlók, azokkal valamivel szebb hangú végfokot lehet építeni.
De ha a hangminőség miatt akarsz végfokot építeni akkor a feteket felejtsd el, tranyókkal jobbat lehet csinálni. A VF2 egyébként IRFP-kkel egészen +/-90V-os tápfeszig megépíthető biztonságosan, találsz rajzot és nyáktervet is a téma képei között amit én tettem fel, abban 4 pár FET van oldalanként, áramkorláttal, és a mai napig működik. Viszont IR logós fetek kellenek bele, mert a többi gyártó termékének elég nagy szórása van, ami azt fogja eredményezni hogy csak magasra állított nyugalmi árammal fog rendesen működni. A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2015
Szia!Akkor te már előrébb vagy mint én.Nem nagyok haladok vele.Szinte már minden meg van a beüzemeléshez,de össze vezetékelni nem nagyon van kedvem.
![]() Találtam egyébként egy fotót egy megépítettről,még kd mester tette itt fel valamelyik oldalon.Ami feltűnt rajta,hogy azon elég sok alkatrész fordítva van,mint a beültetési rajzán. Lehet az lehet a gond,és azért vált füsté a 10 ohmos?Még nem volt időm összehasonlítani,az első ránézés tapasztalata volt ez.
Szia!Zolek hozzászólását osztom én is.Ne add fel,mert hihetetlen hogy ez a kis jószág mit tud ekkora méretben és ilyen áron.Én több példányban is megépítettem már,az egyikkel pl egy Reflex R150 párt hajtanak már 2 éve,és jó pár bulit túlélt már.Esetleg a forrasztási oldalról tudnál éles fotót feltenni?Hátha közelebb vinne a megoldáshoz...
Én pl mostanában szeretem alkalmazni helyettesítésként is.A képeken egy technics SU VZ220 erősítő STK IC jét váltottam ki vele,ugyanis a gyárinak elég borsos az ára....
Szia!Én minden féleképp ajánlom a kipróbálását.60v ra esetleg a fentebb említett annihilator is lehet egy alternatíva,bár valamiért ezt nem nagyon építgetik.Jelenleg is készül egy saját példány,bár nem nagyon haladok vele.Illetve Zolek is elkészült a sajátjával.Jó lenne több ember aki ezzel is foglalkozik,hogy több tapasztalat legyen...
![]() ![]()
Helló!
Sikerült elindíteni az annihilátort, 40V-al próbáltam a hangja egész jó, nyugalmi áram 80mA 8ohm hangszóróval próbáltam. Nem minden alkatrész a megadottak de azért megpróbálom azokkal az alkatrészekkel mostmár
Szia!
A hiba már meg van, működik. A gond a kis trafó, csak 20 volt, ezzel el sem indul, egy másik nagyobb trafóval már igen (32 volt). A szakértő fórumtársakhoz lenne kérdésem. Mit kellene változtatni, hogy kisebb feszültséggel is működjön? Köszönöm!
Csökkentsd az R9, 10, 11, 19 ellenállásokat a 2/3-ukra! A nyugalmi áramot (a minimumtól kezdve!) újra kell állítanod.
Köszönöm reloop, jövök már néhány sörrel neked!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |