Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó

Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   38 / 50
(#) barthaistvan2005 válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 11, 2015 /

FDR-26-S

A CLEAR gombra is az világít.
(#) Johnycorp válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Jún 11, 2015 /

Szuper.
A relé ebben az érzékelőben NO vagyis alaphelyzetben nyitott.
Az érzékelő fedelét úgy lehet levenni, ha a hátul található két csavarját kicsavarjátok.
Majd a fedél lejön. Az ott látható JUMPER-t kell átrakni a másik pozícióba.
Az érzékelőt lehet összerakni és mehet a helyére.
A zónának jónak kell lennie.

FDR-26-S manual

Ok, 8-as nem világít, viszont 3 hosszú sípolás ismétlődik és az ARM szaporán villog.

Azért csinálja, mert riasztásban van. A master kóddal (gyári: 1234 vagy 123456) kikapcsolható

No, eddig minden rendben van, a sziréna riasztás esetén sivalkodik. Minden érzékelőt kipróbáltunk, riastztanak. A GSM hívót is bekötöttem, azonban az nem indítja el egynlőre a hívást riasztás esetén. Mit ellenőrizzek?

Szuper.
Örülök, hogy működik, akkor a központ programozásán túl vagytok. Ez nagyon jó!

A GSM hívó esetében azt kell megnézni, hogy a relé meghúz-e riasztáskor. Valamint hogy a kontaktus (amely a GSM hívó bemenetére megy) bont-e a relé meghúzásakor.

Valamint kap-e a GSM hívó tápfeszültséget?

A benne lévő SIM kártya felhívható, kicsörög?

Tápfeszültség rendben és fel is hívható. Lehet a relével lesz gond, majd leellenőrizzük. Mára ennyi, esti műszakra cseréltem a nappalit, mennem kell dolgozni, holnaptól meg a család csinált nekem programot a hétvégére

Vagy a relé vagy maga a GSM hívó bemenete a ludas.
De ez már a kisebb gond. Eddig ügyesen csináltátok! Gratula.
Megoldjuk majd ezt is.

Most akár bekapcsolva is otthagyható a riasztó. Tegye a dolgát!
(#) Fész válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 11, 2015 /

Nem akarok belevauvau,nem néztem meg miféle GSM-hívó ez,de az is egy módszer,hogy a BELL+- -a közé egy egymorzés relé(diódával),és annak NO kapcsai a mobilhívó trigger és gnd bemenetére és kész.Előtte egy sima átkötéssel pedig maga a hívó ellenőrizhető.
(#) Johnycorp válasza Fész hozzászólására (») Jún 11, 2015 /

Nézd meg az általam készített segédletet. Egy-két oldallal előrébb van. Paradox_SP4000_wiring_1_1 néven.
Én is természetesen a BELL kimenetre kötött relét ajánlottam. Ez kapcsolja a GSM hívó bemenetét.
A bemenet egy fizikai zóna (6). Ugyanis a GSM hívó egy önálló kínai rádiós központ vezetékes zónákkal. A használt fizikai zónája elvileg 24 órásra van programozva.
Természetesen itt a relé COM és NC kapcsi kellenek.

Majd ahogy lesz idejük, remélem sikerül hamar ráakadni a probléma okára.
Kicsit nehezebb, hogy messzire vannak. Ezért próbáltam mindenféle segédletet összedobni nekik.
(#) kismukk válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Szia,

hát, splitter az NINCS! Legalább is nem úgy,ahogy hagyományosan gondolnánk...
Centiről-centire megnéztem a rendszert és ez van:
a bejövő telefonvonalra csatlakozik a telefon (előtte semmi), és csatlakozik a riasztó (előtte semmi).
A telefonvonalra van erősítve egy kábel-hosszabbítás, azon egy fali konnektor, ugyanolyan,ami a telefonnál is. Ebből a kis konnektorból jön ki egy külön, 4 ágú vezeték a Speedport felé: a sárga és fekete ág fut be a Speedport Phone 1 csatlakozójába, a piros és zöld megy a DSL csatlakozóba.

A Speedport leírása szerint a házba jövő telefonvonalat kellene bedugni a DSL csatlakozóba (ez tölti be a splitter funkcióját), majd a telefont a Phone 1-be, a settopot a LAN csatlakozóba. És hozzáteszi: "A lakásba beérkező telefonvonalon nem lehet semmi egyéb berendezés, párhuzamosítás vagy elosztás."
Mégis, ahogy feltérképeztem, minden párhuzamosan van, a szerelő a 2 ágúból 4 ágú összekötő kábellel oldotta meg.

A lényeg viszont ugyanaz: ha a Speedportot áramtalanítom, sem a riasztó, sem a telefon nem kommunikál.
(#) Johnycorp válasza kismukk hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Szia!

Akkor megvan a rendszertérkép!

A bejövő vonal mégiscsak belemegy a telefonkábel piros+zöld erén és a fali aljzaton keresztül a Speedportba.

A Speedport Phone 1 csatijából a fekete+sárga vezeték a fali aljaztba megy vissza. Innen megy ugyanazon kábelen (de ugyebár a másik két éren) át a telefonhoz és riasztóhoz.

Próbáld ki:
A Speedportból húzd ki a Phone1 csatlakozót. Mivel a DSL és LAN csatlakozó a helyén marad (és természetesen a Speedport kap tápellátást is!) működni fog az internet, DE nem lesz telefonvonalad!

Ugyanis a Speedport kell, hogy előállítsa az analóg készülékek 8telefon, riasztó) számára a megfelelő vonali feszültséget és egyebeket a bejövő digitális (valamely ADSL+ módozat) vonalból.
(#) levaitamas hozzászólása Jún 13, 2015 /

Sziasztok!
Kültéri szirénát (pl. Signal PS128/7) mekkora biztosítékkal illik biztosítani?
(#) Johnycorp válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Szia.
2,5A a gyakorlatban jó szokott lenni. Max 3,15A. Kábelre figyelj.
Erősen ajánlott a 2x0,5+4x0,22mm2 riasztókábel használata!
(#) levaitamas válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Köszi, általában BELL + -ra szoktam kötmi, de ez a csodás SP4000 nem nagyon ad más lehetőséget. (Inkább 5500)
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2015
(#) Johnycorp válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Magam részéről sem vagyok oda az SP4000-ért.
Az SP5500 az alap nálam (2db PGM, kétirányú transmitterek lehetősége, ATZ-vel + 2 zóna, egyebek...) attól csak felfelé megyek.
(#) levaitamas válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Ebben nagyon egyetértünk!
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2015
(#) kismukk válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Szia!

Köszönöm a rendszer értelmezését! Úgy van, ha kihúzom a phone1-t,nincs telefon...
A lényeg, a Speedportot nem lehet áramtalanítani, mert a riasztó nem tud jelet küldeni. Sajnos...
A biztonsági előírásokban az áll, hogy biztosítani kell a Speedport megfelelő szellőzését túlmelegedés és tűzveszély miatt. Ezért szeretném áramtalanítani, ha nem vagyunk a helyszínen, de ezt ugyebár nem lehet.

A megoldás talán GSM felszerelése? Persze, ahhoz is tápegység kell, amit szintén nem lehet áramtalanítani... Szóval, nincs abszolút jó megoldás?
(#) Johnycorp válasza kismukk hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Szia!

Igen, két lehetőséged van.
1: Speedport feszültség alatt marad. A megfelelő szellőzés azt jelenti, hogy nem szabad letakarni és rárakni semmit.
2: GSM átjelzés. A GSM táplálható a riasztóközpontból. Így a szünetmentes tápellátása megoldott. De SIM kártya és aktív előfizetés szükséges. Távfelügyeletre való átjelzés stabil működését tesztelni kell.

Persze az alapvető az (ami gondolom, hogy így van), hogy a riasztóközpont áramtalanítás esetén is kap 230V-os tápellátást.
(#) kismukk válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Szia,

1: igen, értem.
2: a GSM költség-megfontolás lesz, előzetes tájékozódásom szerint valamivel drágább mint a jelenlegi telefon vonalas. De, biztosabb kapcsolatot jelenthet, mintha valaki elvágná a telefonvezetéket...

A riasztó a hálózatról kap áramot és van benne akkumulátor is, áramkimaradás esetére.
(#) barthaistvan2005 válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Szia!

Köszi az elismerést, de ennek a nagyrésze a tied!
Szóval a relé jó, kioperáltuk a helyéről, kipróbáltuk és behúz-működik, visszatéve meg már nem, tudom furcsa, de ez van (nem tudom a típusát, mert lekopott róla minden felirat). Pityu mielőtt elhúzott nyaralni szerzett egy másikat, aminek csatolom az adatlapját, majdcsak lesz rá időm a napokban és ezzel is kipróbálom. Eletronikában Pityu az "ész"(kombájn), szerinte ez is jó, de azért megkérdezlek téged is, hogy tényleg jó lesz-e.

Üdv: Joci

relé.jpg

(#) Johnycorp válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Szia.

A csatolt képen lévő relé is jó lesz. 12V DC a feszültsége. Viszont ebből a családból csak a G2RL-1E vagy G2RL-14-E a megfelelő, mivel nektek bontó (NC) érintkező kell.

A relê 1 és 8 lába tekercs. Ide 12V-ot kapcsolva, meg kell húzzon. Ezt az AUX+ és AUX- kótve próbálhatod ki. Végleges helye a BELL+ és BELL- lesz. Itt riasztáskor fog meghúzni.

A GSM önállóan is tesztelhető. A doksiban leírt bemenetét (ahova a relé bobtó érintkezője menne) nyitva és zárva, riasztania kell. Ezt tzeszteld le!

Keress nyugodtan, ha kérdés van. Hétvégén túljutottam a operációs rendszerek és elektrinika zh- is

Üdv.
Karcsi
(#) barthaistvan2005 válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 19, 2015 /

Szia!

Gratulálok a sikeres vizsgádhoz!
(#) Johnycorp válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Jún 19, 2015 /

Szia!

Köszönöm.
Elég küzdelmes félév volt a mostani. Nehéz tantárgyak voltak.

Írj, ha lesz előrelépés a riasztóval.
(#) barthaistvan2005 válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 26, 2015 /

Szia!

Kiküldetésben voltam, ma jöttem haza, holnaptól meg végre egy teljes hét szabadság a családdal!
Utána tudok foglalkozni a GSM hívóval, eddig minden rendben működik a riasztórendszerrel, még most sem tudom eléggé megköszönni a segítségedet!

(#) Johnycorp válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Jún 26, 2015 /

Szia!

Semmi gond, ahogy időd lesz elővesszük a GSm hívó beüzemelését.

Örülök, hogy távolról - és a Mórickarajzaimat felhasználva - sikerült beüzemelni a rendszert.

Üdv.

Karcsi
(#) barthaistvan2005 válasza Johnycorp hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Szia!

Itt vagyok újra! Jót nyaraltunk végre, de sajnos vége lett A munka is azonnal elkezdődött, szóval az élet megyen tovább. A "mórickarajzaid" amúgy igazán profi telepítési útmutatók ám, legyél rájuk büszke! Most kifogtam megint a nappalos műszakokat, szóval a GSM hivó egyenlőre pihen. De annyira birizgálja a fantáziámat, hogy előbb-utóbb úgyis ráfekszem a témára. A riasztórendszer egyébként tökéletesen üzemel!

ui: Pityuka még mindig odavan, kicsit irigylem ilyenkor, hetek óta utazgatnak egy hátizsáknyi cuccal, stoppolnak, buliznak egy haverjával, Horvátország-Szlovénia-Magyarország az eddigi útvonala, most éppen valami fesztiválra lógtak be a Balaton mellett
(#) Johnycorp válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Szia!

Örülök, hogy jól telt a nyaralás.

Annak is örülök, hogy a segédletemmel sikerült bekötnötök és beüzemelnetek a rendszert előzetes ismeretek nélkül. A GSM hívót azért jó lenne még szintén beüzemelni, úgy az igazi, ha jelez is valahova a rendszer.

Írj majd, ha aktuális és lesz időd. Ha nem reagálnék, akkor próbálj a profil oldalamon látható emailra írni, mert ide nem minden nap járok fel. Meg előfordulhat, hogy észre sem veszek a fórumtémát a többi között. Üdv.Karcsi
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2015
(#) Lezli46 hozzászólása Júl 11, 2015 /

Segitségre volna szükségem!

DSC Pc585 lakásriasztó BE és KI kapcsolása utólagos távvezérléssel lehetséges???
köszönöm a Válaszokat
Következő: »»   38 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem