Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Üdvözlet. Ha valakit érdekel ,tudok küldeni.gyári autós erősítő kapcsolásokat, .Egyszerübbtől a 2 000W -ig .De azok házilag nem megépíthetők.Öreg Tom.
Akkor van némi "közös felületünk", mert ebből 20 év atom volt.
üdv! proli007
No igen. 100 w alatti hangszórót már venni sem lehet. Szivesen kipróbálnám hány % a birná el azt a 100 w ot. Nekem 2-szer 6 w már az üveget zörgeti. 20 w nál pedig már erősen köhög a "150 w" os hangszóró.
Jelentem debrecenben nem lehet mosfet-et venni, mert nincs. Nem tartanak. Azt mondják azért, mert nagyon ritkán keresik. Lehet rendelni. 1 hét. No comment...
Így foglalkozzon elektronikával az ember. Hát kapják be a pákámat... Idézet: „Hát kapják be a pákámat...” Hidegen vagy melegen?
Hello
Én szivesene megnézegetném a gyári kapcsolásokat De felistölthetnéd a HE-re és akkor mindenki láthatná
4000Wattos hangszóró a szobába? Erre ez a véleményem: muhahaaaaaaaa
Bár érdekes, hogy néha tényleg nemlehet eldönteni most hogyis vannak a dolgok. Pl kocsiba való mélyládáknál vannak ilyen több 1000Wattosak de mi a fenének Vagy itt van ez! Ki az aki ilyet TUD hallgatni? Azt hogy 1wattin mekkora az érzékenysége nemtaláltam Kíváncsi lennék hogy mekkorát tud szolni... Egy jó PA lehet lenyomná Azon gondolkodtam még hogy pl kocsikba mért nem PA hangszórót raknak mikor sokkal kevesebb wattal sokkal nagyobbat szól? Ezt nemértem. Mivel énis most csinálok kocsiba "cuccot" ezen gondolkodtam. Aztán arra jutottam hogy a PA hangszóróknak hatalmas láda kell a kocsi mélynomóknak meg 30-50literes elég. Ez lenne a megoldás rá?
Hali
93db-1W-1meter (legalábbis az oldalon ezt irták...) Szerintetek 8ohm-ra 100-120Whoz VF2-t épitsek vagy TDA7294et hidaljak? Azt olvastam itt az oldalon hogy a VF2 szebben szól de nekem mélylnyómónak lenne... Ott menyire lehet érezhető a "különbség"? Köszi
Xmax=6,35cm :eek2:
Ez már őrület, lassan megegyezik a dugattyú lökethosszával A 93dB-es érzékenység viszont elég gyér, ennek a monsters-nek. Valóban nem tudsz kis relatíve kis térfogat mellett profi hangszóróval mélyet varázsolni. (Meg nem is olyan mutatósak, mint autós társaik, hogy fel lehessen vágni velük a haverok előtt hogy;"gyáá. kéken világít a membrán ) Íme egy magnat autós erölködő sorozat kapcsolásai, és adatai, javítás,okulás céljából
Hello!
Sztem epits 1db TDA7293-asbol sub erositot. Jelenleg en is ilyet csinalok (rendelesre) es epp tegnap mertem az elkeszult erositot. +-38V tapfeszultsegnel 8ohmos muterhelesen (80Hz-es szinusz jellel) kb. 60W-ot siman leadott az erosito ugy hogy a szinuszjel lathatoan nem torzult a szkopon, azaz az erosito nem kezdett el hatarolni. Nagyobb tapfeszultseg mellett (a TDA7293 +-50V-ig uzemkepes) nagyobb teljesitmeny is kiveheto belole ami kozeleben lesz az ahitott 100W-nak (de nem eri meg el azt). Azonban hangossagerzetben szinte teljesen mindegy, hogy egy 80W v. 100W-os erositod van, a ketto kozott nem fogsz tudni kulonbseget megallapitani. Eleve a hangszorok hamarabb fognak torzitani annyira, hogy inkabb visszatekered a hangerot pedig az erosito meg kozeleben sem lesz a teljes kivezerlesnek. Szoval sztem erdemesebb az esszeruseg hatarain belul maradni. De ha szivatni akarod magadat, akkor nyugodtan hidalj erositoket...
Hello
Itt felénk is van néhány örült ember , éppen most építek egy végfokot autóba megrendelésre, 4db STK4048-ból, ezt ha fullra hajtom akkor kb. 800W 4Ohm-on. Most készült el az inverter is hozzá ami több mint 900W-ot tud, eddig tudtam letesztelni, két darab EE55-ös vas van benne és ezeket 6-6db IRF1010 kapcsolgatja. Ha kész lesz az egész holmi majd akkor teszek fel róla képet, ha valakit érdekel. Szerintem ez azért egy kicsit durva lesz autóba,egy darab STK IC is elég jól szól nem hogy 4 de hát ezt kérték mondjuk nekem az a lényeg hogy kifizessék
köszi értem.
amúgy van itthon két 7296 és egy 7294es IC. Nemértem... Miért szivatás a hidkapcsolás? És azért gondoltama még a VF2re mert irták h dinamikusabb a hangja meg szebb, stb... Szubnál is érezhető lehet a különbség?
Hello
Beleolvastam amit irtatiok, nekem 1200w hangszornyomja a mélyet a fetlet melék letnek egyik kistestvére .
"Szeretem" az ilyeneket (mármint a megrendelőidet)... Miről akarja táplálni a cuccost az autóban? Vagy majd odaáll Paks mellé és csak ott használja egy helyben?
Komolyan nem értem az ilyen embereket, méghogy kilowattok... Egy akármilyen lakásban akár ha csak 2kW-os erősítőt és 100% hatásfokot feltételezünk, az 10A áramfelvétel a hálózatból, agyrém. És akkor közel sincs 100% a hatásfok, és itt sokszor 2kW-okró volt szó. Ja, a falban biztos centis átmérőjű rézpálcák vannak a konnektorokig...
Itt sztem nem a lakas elektromos halozata a szuk keresztmetszet (a kW-os fogyasztok manapsag mar nem ritkak gondolj csak az elektromos radiatorra, elektromos suto, mosogep futoszala, stb.) hanem inkabb az emberi tudban van "szukulet" Latod milyen buszken ujsagoljak az emberek, hogy 1200W-os hangszoro nyomja nekik a kakaot
Nagyjából igazad van, de azért pl. itt nálunk sem tudok 25A felett a bejövőre feltetetni villanyórát, csak ha átkábelezném a lakást. Jó, itt nincs elektromos fűtés, elvileg nincs nagyon szükség a rengeteg áramra, de pl. a mikró indulásakor rendszeresen leverte korábban a 10-es kismegszakítót. Öröm lenne egy-egy nagyobb beütés után mindig visszatologatni a villanyóránál
Azt hiszem, ha itt csak 1 valódi kilowattot megszólaltatnék a lakásban, akkor (azon kívül, hogy a házból mindenki összeszaladna sipákolni, hogy kibírhatatlan) az ablakok leköltöznének az emeletről a földszintre. Tényleg nem értem ezt a megalomániát...
Az, aki számháborúzni akar, értelme nincs, de nem is hiszem, hogy tudja, amit ráírnak. 1250A 12V-on a 15kW...
Akkor majdnem stimmel is a dolog mert ugye 2 darab erősítő ad le linkelve 15kw-ot és egy erősítőbe kell 3 darab 200A bizti.
Mondjuk érdekes hangnyomás lenne az autóba ha tényleg le adna ennyit.
De miből adsz ekkora áramot neki? Vagy az autó csak arra való, hogy tele legyen akksikkal és ordítson? Aztán 1-2 óra után meg lehet töltögetni az akksikat - hát sok értelme szerintem nincs...
Én szerintem kettő sőt lehet hogy három db. generátort kell beépíteni az autóba minimum 20 db 1F.-os kondival megspékelve minimum 3000-es alapjárat és már szólhat is a Balázs Pali ezerrel.
Hogy miből? 3-4 normális generátorból, és kb. 10 db Optima YellowTop akku-ból, kb.4 db 20 (húsz!) Farad-os kondival megtámogatva. Az ilyeneket nem azért csinálják, hogy te (mi) hallgassuk, (valószínűleg nem is a megfizethető kategória) hanem "dB Racing" versenyekre.
Az én kuncsaftomnak is úgy lesz 2db 105Ah akksi a csomagtartó alján Én már nem is szólok bele, amit mondanak meg csinálom, utána meg próbálja meg kihasználni és élvezni hogy szétszakad a feje :idiota: Nekem a szobámba van 2x40W-os VIDEOTON erősítő VIDEOTON hangfallal, de már fél hangerőn csak úgy lehet elviselni hogy az ember ki megy a konyhába :eek2: Az autómba a gyári 4hangszorós holmi van bent 4x15W-tal hajtva de még ez is sok(nekem)!!! Azt aláírom hogy hangosításra kellenek kw-ok de autóba
Gondoltam, hogy sem autónak, sem "koncertterem"-nek nem lehet használni egy ilyennel felszerelt verdát, ha valaki beül, akkor vérző füllel, süketen száll ki. Amúgy biztos sok értelme van, csak én nem látom.
Na mindegy, szerintem hagyjuk, inkább folyjon a beszélgetés "normális" erősítőkről...
Nem az a lényeg, hogy "105Ah-ás" egy akku, hanem hogy ki gyártotta (belsőellenállás, stb.) ! Az enyém csak 55-ös, de 840A is le tud adni... (rövid ideig,ha kell)
Egy "kis" extra: :eek2:
Aztajóságos,.. Bár sztem nincs 32kW, de akkor is tranyó temető,.. Király a schema,..
lehet ezt csinálja meg egy gyerek.. csak +-190V és 3 KW
Bővebben: Link No de télleg ne offoljuk a témát sztem
Gyerekek!
Szörnyű ez a hány Watt-os kérdés. Én már rég feladtam Soha nem fogom megérteni, hogy egy kb 50W-os autó hangszóróra miért írják rá, hogy 130W. Egyszerűen át van cseszve minden vásárló. Végre már arra kéne inkább figyelni, hogy hogyan szól a cuccos. Én soha nem adatokból indultam ki erősítőkészítésnél, hanem abból amit hallok. Meg is lett a sikere mindegyiknek. Aki igazán jó erősítőt akar építeni, az addig "kísérletezik" az értékekkel amíg jönak nem találja. |
Bejelentkezés
Hirdetés |