Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy kérdésem hozzátok kedves hobbisták. A pic-nek megadható, hogy kimenet, vagy bemenet legyen egy adott lába, de meg lehet adni, hogy mondjuk csak 3 voltot adjon ki a lábon, vagy azt már nem. Ha igen, azt hogy kell Flowba megírni?
Köszönöm a segítséget.
Nem lehet megadni, az mindig logikai magasat vagy alacsonyat ad ki.
PWM-sem ad ki mást, de attól függ mit szeretnél még lehet ez a megoldás.
Hi Mesterek!
Elakadtam. Maga a program "működik" viszont sleep után nem "ébred" a pic. Flowba szimulálva minden rendben, a valóságban viszont beakadt, vagy valami hasonló. Az áram felvétel ha működik 54mA, sleep-be 17mA. Mihelyt magas jelet kap a RB0-ra az áramfelvétel vissaz ugrik 54mA-ra, szerintem felkel. Viszont maga a prg. nem fut Ötlet?
Nem vagyok biztos de szerintem egy irányitott visszaugrásra lenne szükség a hozzáadott macroban hogy kezdje az elején, feltételezem megszorul az utolso rutinnál és abban pörög.
Eg másik gondolat, valahova be lehetne tenni egy ledet ami a "MAIN-ben" villogna valami értelmezhető ütemben és akkor látod hogy mi is történik. Én is most ezt alkalmaztam hogy tudjam ha megáll valamiiatt a program vagy a PIC.
Sziasztok!
Építettem egy stoppert (pontosabban egy impulzus hosszára kíváncsi a megrendelő), elméletileg 0,001 s felbontással. A pontosságát szeretném ellenőrizni a mellékletben található programmal és kontrollerrel, ez a tesztelés alatt a jelforrás. PIC12F615, 20 MHz-es kvarccal az A2 -es kimenetet elméletileg öt másodpercig alacsony szinten tartja. A két áramkört összekötve a stopper 4,998 s -ot mér, 50 másodperces késletetéssel 49,987 -et. Többször mértem mindkét hosszúságú jelet, mindig hajszálra ezek az értékek jöttek ki. A kérdés: Mennyire lehet pontos az 5 ill. 50 másodperces alacsonyan tartás? Nyílván kézben egy stopperrel és egy kapcsolóval nem tudom tesztelni. Előre is!
Nekem soknak tűnik az eltérés (20ppm kvarccal, és az időzítés hibájával együtt is). Persze a mérő PIC pontossága is belejátszik. (Ha jól értelmezem a programot .)
Sziasztok!
Szégyen, de meg kell kérdeznem: Hogy van az az utasítás, amivel a kimenetet lehet átállítani? vagyis ha nulla volt egy lesz, ha egy volt nulla lesz? Egyetlen parancs, de nem jut eszembe...
kimenet = NOT kimenet
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Nem erre gondoltam...
Kissé elbizonytalanodtam, de rémlik olyan utasítás ami ebbe a pszeudo kódba lenne jó, hogy villogjon a led a port A1-en : For I=1 to 100 do VÁLTÁS PortA1; A VÁLTÁS parancs a Port A1-t nullárra állítja ha jelenleg 1, és 1-re váltja ha nulla. Oda-vissza. Szóval ezt a VÁLTÁS nevű utasítást keresem. Vagy én hülyültem meg teljesen és csak álmodtam erről? UI: végülis ez a not is rendben van, de nem erre gondoltam. Vagy tévednék és tényleg nincs is ilyen...? A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Szerintem ez lesz az. Kipróbálom, köszönöm.
A BoostC v7 C Compiler nem ismeri a toggle utasítást.
Szia!
Én ezt használtam több helyen: GSM Annyi, hogy a flowcode beépített GSM makróját egy kicsit átírtam, mert az inicializálásnál nem teljesen ugyan úgy működött a dolog. De már a beépített makrók utána jól használhatóak. Ezen a board-on van egy tact switch ami a GSM chip inicializálásához kell, ezt opto-val és egy kimenettel oldottam meg. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Szia !
Van arra valami megoldás, hogy egy pic 4MHz-en működjön, a pwm pedig 2Hz legyen ? Köszi !
Ha hw nem megoldható, akkor marad a szoftveres, de jobb lenne hw első körben.
Sziasztok. Szeretném megkérdezni,hogy pl. a feltételes elágazásnál egy változó értékét hogyan lehet behatárolni. Azt szeretném,megcsinálni,hogy X 1 től 40 ig a nem ágba menjen 50 től 70 ig az igen ágba és 80 tol végtelenig megint a nem ágba. Vagyis csak akkor menjen az igaz ágba ha a változó értéke 50 és 70 közötti bármilyen érték.
x > 50 AND x < 70
Feltételes elágban:"Ha 50<változó<70" én ezt használom de a másik is tökéletes
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Van miből válogatni
Köszönöm szépen.
Sziasztok!
Keresnék olyan grafikus kijelzőt, amit lekezel a flowcode. Van ilyenről linketek? Építettem egy gépvezérlést, de kicsi lett neki a 4X20-as lcd, viszont grafikussal még soha nem dolgoztam. Legalább 8 sornak kellene kiférni egymás alatt. Ha van ötlet előre is köszönöm!
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni a profiktól, hogy két PWM jelet el lehet egymástól csúsztatni időben.. És ha igen, hogy is kezdjek neki..? Valami referencia esetleg lenne valakinek..?
Szia Tertech. Profinak nem nevezném magam, azt meghagyom másoknak, lelkes minden lében kanál vagyok. Nézz bele, ilyesmire gondoltál? A második ADC vel változtathatod a CCP2 es frekvenciáját. Persze nem kell feltétlenül ADC vel lehetne nyomógombokkal is. És egy rossz szokásodra hivom fel a figyelmed (az enyém is ) , ne használj ékezetes betüket a fájl nevénél.
Persze élöben ki kellene próbálni mivel nemvagyok biztos benne ,föleg igy késön hogy helyes e a szintaktika a feltételnél, na de majd a nagyok megmondják.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Sziasztok
Miért van az, hogy a megírt progi szépen fut a flov-ban de a fordításnál már hibázik. A felégetett pic lefagy, kijelző (2x16 lcd) bagos lesz. Több pic-nél kipróbáltam, és különböző progikat, de ugyan az a végeredmény. Egy pickit3-al égetek.
Szia!
Kipróbáltam.. A makró hívást át kellett raknom ciklusba, így már volt két pwm csatorna, és állítható a szélessége. De a frekit nem mutatta a scop. Flowban szépen fut. Az alakja is furcsa..
Ezt a pwm jelet szeretném megvalósítani.
A jeleket egy LN298-as motor vezérlő kapja majd. Ez lenne a végleges forma ami a tekercsekre jut.
Kapcsolási rajz, nyákterv? Abban lehet a hiba ugyanis ha a progi dolgozik, akkor csak a kijelző fagy le aminek az oka a kialakításban lehet..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |