Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telefonvonalakról általában

Témaindító: Busz, idő: Nov 22, 2007
Lapozás: OK   10 / 19
(#) pucuka válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Ha semmit sem tudsz a témáról (ez a hozzászólásodból egyértelműen kitűnik) meglehetősen nagy, és összetett feladatot vállaltál, meglehetősen bátor módon.
Egyszerre több beszélgetés csak trönk vonalon lehetséges, az előfizetői vonal nem ilyen. Ismerned kellene a jelzésrendszereket, a vonalak fizikai illesztési módjait, 2 huzalos, 4, és 6 huzalos előfizetői, központ oldali végződések, és akkor nem is beszéltünk a számítógép központtá alakításáról. Ilyen dolgokat, amit szeretnél, méregdrága szerverek tudnak.
Attól tartok, az USB lesz a legkisebb problémád, (nem is tudom hogyan került képbe) Leginkább LAN hálózatokon működnek, és nem gondolom, hogy egy villamosmérnök tanuló el tudna készíteni egy ilyen meglehetősen bonyolult szerver programot, PC -re. Akkor még hozzájön a fizikai végződések, és a kliens programok elkészítése is.
(#) proba válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Lehet veszel egy telefonos alközpontot, azt hadrendbe állítod a vezetékes telefonok számára.Egy probléma kilőve. Ezután beregisztrálsz valami voipos szolgáltatóhoz. Igy a PC-s kliensek is megoldva.Hátrány, PC-vezetékes belső kapcsolat lefoglalja a bejövő fizikai vonalat.
(#) cmdnetwizard válasza proba hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Gondoltam jó kis tanulófeladat volna számomra, viszont még nem vagyok jártas a témában, és ezért kértem a segítségeteket...
Amúgy ezt a trönk vonalat lehet igényelni a szolgáltatótól? És körülbelül milyen költségei lehetnek?

Mellékes kérdés: Ha főnök visszamondja a telefon alközpontot, akkor milyen módon oldható meg az IP telefon egy gépre? Hova kellene regisztrálni, valamint hogyan kötöm össze a telefon vonalat egy mezei laptoppal?

Trönk vonalat sehogy, ilyet csak igen nagy alközpontok használnak. Lehet igényelni több, 4, 5, 6 akárhány fővonalat, aminek azonos csoport hívószáma van, és ezek a forgalomtól függően vannak használva. Erre nézve a területileg illetékes szolgáltató tud konkrét információval szolgálni.
IP telefont internet szolgáltatótól kaphatsz. De tudomásom szerint az csak egy, max két előfizetői végződéssel.
(#) cmdnetwizard válasza pucuka hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Értem!
Akkor érdeklődök a szolgáltatónál, hogy milyen lehetőségek vannak, és írok, ha kellene még segítség...

Mindenképpen vegyél igénybe szakembert, mert nem egyszerű a megoldás. Akár a szolgáltatótól is.
(#) cmdnetwizard válasza pucuka hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Rendben! Köszönöm a segítséget!

Apropó... Meg lehet oldani sufnitunning módszerrel a telefon pc-re való kötését? Néhány nap alatt? Akár mobiltelefon is lehetne, mert egyszerűbb volna így dolgoznom...
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014

Régebben léteztek olyan 56k -s modemek, amivel meg lehetett oldani. Nem tudom vannak-e ilyenek, kutakodni kellene.
Mobiltelefont valószínűleg nem, esetleg lehetne próbálkozni headsettel, bekötni a hangkártyára. (de akkor minek a PC) Régen csináltam interfészt hogy keverőre lehessen kötni, rádiós műsor készítéshez, de nem tudom segít-e.
(#) Dev2000 hozzászólása Júl 17, 2014 /

Üdv mindenkinek !
Olyan kérdésem lenne, hogy a telefonközpont hogyan érzékeli azt amikor felveszik a telefonkagylót ?
(#) Massawa válasza Dev2000 hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Megváltozik az áram a körben. ( elö van irva milyen áram milyen állapotot jelent).
(#) Massawa válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Sok régebbi notebookban benne van a telefon, csak a kábelt kell bekötni. Az enyémben SIM kártya is van azaz akár a mobilhálozathoz is csatlakozhatok. Kapni USB dugot is modemmel is meg SIM -kártyához is.
(#) Dev2000 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Köszönöm a választ !
(#) Dev2000 hozzászólása Júl 18, 2014 /

Lenne még egy kérdésem.
Vannak ezek nyilvános telefonok az utcákon stb.
Ezekbe ha nem dobunk be pénzt és a kagylót leemeljük van vonal ? Vagy csak akkor van ha dobunk be pénzt ?
(#) pucuka válasza Dev2000 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Van benne vonal, csak nem tudod eltárcsázni. A hívómű csak akkor működik, ha min 3 percre elegendő pénzt táplálsz bele.
(#) Busz hozzászólása Júl 18, 2014 /

Ha egy telefonvonalat "szüneteltetek" akkor lesz benne vonalfeszültség, segélyhívásra alkalmas lesz vagy csak ügyfélszolgálat?
(#) pucuka válasza Busz hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Ezt talán egy ügyfélszolgálatos tudná megmondani. A digitális központoknál a szüneteltetés abból áll, hogy egy listában inaktívvá teszik számodat. Elég sok verziót be lehet állítani, még a megfelelő bemondó szövegeket is. A vonalon a táp általában ott marad, de nem mész vele semmire. Nincs akkora kapacitás, hogy ezzel foglalkozzanak. Ha viszont valaki "piszkálja" a vonalat, hibajelzés keletkezik, és kizárják a vonalat.
(#) janikukac hozzászólása Aug 19, 2014 /

Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok,hogy ezidáig volt 2 telefonunk: egy tárcsázós az emeleten (ide volt kötve a splitter majd reá az ADSL modem), valamint a földszinten egy vezeték nélküli. Mivel a vezeték nélküli elég haldokló állapotban volt, apám vett még 2 db. vezeték nélkülit, s így most a földszinten van 2 vezeték nélküli, amiből egy általában lenn van a pincében, a régi tárcsázós maradt az emeleten az ADSL mellett, viszont az emeleten van még egy csatlakozó apám szobájába az ADSL-tárcsázós csatlakozótól alig 1-2 m-re, és oda bedugta a régi vezeték nélkülit. Most az történik, hogy amikor anyám telefonál lenn valamelyik vezeték nélküliről, folyton megszakad az ADSL, nincs internet. Hol a probléma?

Szerk: illetve az új vezeték nélküli telefonokon susogós a hang, holott a fenti vezetékesen tárcsázóson nem.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
(#) proba válasza janikukac hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Lehet a szűrő elé kötötte a telefonokat, kösd át a tárcsázós mellé párhuzamosan őket.
(#) Gafly válasza proba hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Csatlakozom.
Szerintem az történhetett, hogy eredetileg a bejöbő telefon vonal le volt párhuzamosítvafentre is. Majd oda került a számítógép és így a splitter (szűrő), utána a modem és telefon. Mivel lent nem használtátok a "gyengélkedő" telefont, ez senkit nem zavart.
Két lehetőséged van:
- Vagy ahogy Proba is írta, a fenti telefon mellé teszed párhuzamosan újat (ha négyeres vezetékkel van szerelve, akkor eléggé egyszerű),
- vagy szerzel még egy splittert, és lent elékötöd az új telefonnak.
(#) janikukac válasza Gafly hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Nem, eddig is használtuk minden gond nélkül a gyengélkedő telefont, viszont akkor nem volt gond, csak néha susogott az a vonal is, de más semmi nem volt...
Megpróbálok még egy spliter szerezni!
(#) bitorlo hozzászólása Jan 18, 2015 /

Üdv.

Egy bagatell kérdéssel állnék fel. A 4 eres telefonkábel két szélső vonala mire jó, ha csak kettőt használnak?Vagy van ahol már már mind a négy ér használatban van?
(#) pucuka válasza bitorlo hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

A négy ér a telefonok sorba kötéséhez kell. Ha egy vonalra több készüléket akarsz tenni, akkor az első a két belső éren van. Ha le van téve a vonal, akkor a két külsőn tovább adja, de az összekötő kábel olyan, hogy a másik végén már ez lesz a két belső. Így felfűzhetsz több telefont is anélkül, hogy párhuzamosan lennének. Nálunk ezt a módszert nem nagyon használták, legalábbis csak egyszer láttam ilyet. A telefon készülékek párhuzamos kapcsolása elég barbár megoldás, és egy másik telefonról be lehet hallgatni a beszélgetésbe, ennél a négyhuzalos megoldásnál viszont nem.
A másik, ami gyakoribb, a földelőgomb, és egyéb jelzések átvitele alközponti mellékállomásoknál.
(#) dokidoki válasza bitorlo hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

Helló.
Eddig én kettő esetben láttam alkalmazni mind a négy eret. Illetve három: A bejövő főkábelben normál esetben tartalékot képez, ha légpuskával ellövik szakadásba vagy zárlatba valamelyik érpárt, akkor tartalékként meg lehet próbálni a másik érpárt.
Másik eset, ha valahova telefon vonal mellé ADSL-t kötnek, de a modem a vonal szűrővel nem egy helyen tartózkodik a telefonnal, akkor visszirányú szűrt vonalként a másik helységbe visszavezethető a telefonvonal anélkül, hogy másik vezetéket kellene húzni.
Harmadik eset, ha telefonközpontot használsz és annak a központi kezelője szokta használni mind a négy eret. Én ezekkel a megoldásokkal találkoztam, de lehet egy telefonszerelő bővebb infót is tud adni.
(#) biji válasza bitorlo hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

Szia!
Régebbi digitális alközpontok, kis központok is 4 eres készülék zsinórt használtak.
Kettőn ment a csengetés, kettőn meg az adat.
(#) Joe_001 válasza biji hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

Üdv! Valamint a DSL által kivégzett ISDN igényelt 2 érpárat anno.(fél CAT 5) Ezért nincs már használatban csak 2 ér, az UTP is ezért használ 2 párat 100 Megáig.
Joe
(#) Gafly válasza bitorlo hozzászólására (») Jan 19, 2015 / 1

Igen, valóban vannak olyan alközpontok, ahol mind a négy ér ki van használva. Például a Panasonic esetében a két középső ér egy közönséges analóg vonal, amire egy hagyományos telefont rá lehet kötni és használni. A két külső éren pedig digitális jelzésátvitel megy, amit a "rendszerkészülékek" használnak, például kijelzik a hivó felet, stb.
Vannak más rendszerű alközpontok is, ahol szintén kihasználják mind a négy eret, de nem analóg módon és csag digitális jelátvitel van a két érpáron.

Modemeknél, faxoknál is szokás használni. Ezeknél tipikusan két RJ11-es aljzat van a készüléken: "To Line" és "To Tel". Az első megy a telefon vonal (központ) felé, a másik pedig a telefonkészülék felé. Amikor a Fax vagy a modem aktiv, akkor leválasztja a telefont. Egyébként pedig összeköti a kettőt és csak a csengetést figyeli. Itt szokás a "To Line" aljzat két külső erére kivezetni a "To Tel" ereket is, hogy egy négyeres vezetékkel is be lehessen kötni a faxot vagy a modemet.
(#) janikukac hozzászólása Jún 25, 2015 /

Sziasztok!
Az ADSL Splitter el tud romolni? Egyáltalán mi van benne? Az a helyzet, hogy ADSL-ünk van, és sokszor megszakad kiesik az internet 2-3 percre, amíg a router újra fel nem csatlakozik (mutatja, hogy nincs ADSL). A szolgáltató azt mondta, hogy a diagnosztikát nézve minden OK, de ettől függetlenül én is és ők is a wifi-routerre gyanakodtunk. Kicserélték. Semmi változás.
A telefonvonal is néha suhog...
(#) Gafly válasza janikukac hozzászólására (») Jún 25, 2015 /

Parancsolj.
A wifi-router alatt modemet, vagy modem+router-t értsünk?
Akkor szakad meg, amikor telefonáltok?
Idézet:
„A telefonvonal is néha suhog...”

Ez még mindig ugyanaz, mint amikor pár éve nem jól párhuzamositottátok le az emeleten?
(#) janikukac válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2015 /

Egy doboz van, valami Huawei a jelenlegi.
Nem, nem akkor szakad meg, hanem véletlenszerűen. Egyes időszakokban folyton, 2 percenként, van hogy órákig egyszer sem.
(#) Gafly válasza janikukac hozzászólására (») Jún 25, 2015 /

Piszkáld a szolgáltatót és majd kicserélik a "dobozt".
Következő: »»   10 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem