Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Be van öntve a trafó. 1,6 ohm 20w jó lenne, ejteni azt a 3 voltot oldalanként?
Ha a fűtőáramot, és az ejteni kívánt feszültséget ismered, akkor ohm törvényével kiszámítható, de a soros fűtés is segíthet olykor.
Ellenállás: fűt
Step down converter: nem egyszerű de nem fűt (annyira) Fojtó: ekkora áramra gazdaságtalan, akár egy kapacitív előtét. Szóval le kellene tekerni, de mivel ez nem megy, hát szerintem a soros ellenállás. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Akkor úgy látom el lesz fűtve az a pár volt, de asszem folyékony nitrogénen fogom átvezetni
Na de viccet félretéve, a 36 fokos "sufniba" ne hallgass, és ne tesztelj csöves véget! De milyen jó hogy nulla és fázis bemeneten volt üvegbisztositék, minkettő elengedett.
Special én több fokozatban füteném el azt a kis maradék feszültséget .
Minden cső egy tekercsről megy ?
igy már nem. Van 2x10v akkor a bal -jobb oldal külön. Az EZ-k eddig is külön mentek.
Ha nem idegenkedsz tőle, én azért megpróbálkoznék egy step-down konverterrel.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Számotokra nem, de nekem ez kinai. Mire gondolsz? Rajz vagy valami utmutató???
Kis kapcsolóüzemű táp. Egyenirányítod és ez egy tekercsen elkapcsolgatja a feszültséget. Nem mindenki rajong érte egy csöves cuccban, de cserébe jó a hatásfoka, viszont nagyfrekis zajt termelhet, ami vagy beleszól az erősítő működésébe vagy nem. Lehet kapni pár száz forintokért kész kis paneleket 1-3A-es terhelhetőséggel, de nagyobb áramerősséget tudó isl létezik előre csomagoltan.
Bővebben: Link Bővebben: Link Általában LM2576-os IC-re épülnek, de van másféle is. Nekem is van 2 ilyen modulom. Csövesben még nem használtam, de máshol már igen és teljesen jól megy. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Én az ebayről rendelnék. Olcsó, készen van és működik
Bővebben: Link 500Ft 5A Bővebben: Link 1300Ft 9A A posta ingyenes, csak várni kell rá kb. 2 hetet
Sziasztok, nem tudjátok, hogy hol tudnék EI transzformátort készíttetni magamnak? A hibrid erősítőmbe egy egyedi darab kellene 2X15V,12V,140V feszültségekkel és 47VA körüli, de hetek óta hiába keresgélek a neten
Szervusz! Van itt a fórumon, aki tud ilyet, csak elképzelhető, hogy mivel toroidokat gyárt, éppen nincs neki ilyen méretű E I vasa. Azonban, ha szerzel egy szétszedhetőt és elküldöd neki a csévét, adatokat, előállítja a kívánt menetszámokkal.
Ügyes és megbízható. A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2015
Köszönöm a linket, meg fogom épiteni, de nem ide fogom használni, szeeintem egy plusz zajlehetőség. Marad az elfűtés
Megjöttek az alkatrészek HEstore-ból rendeltem, bár bevallom a TME-től szerettem volna, csak ott legalább 100db-ot kell minden értékű ellenállásból
Lassan el is kezdem a panel maratását.
Mi készül? Lemaradtam..
Nekem is megjöttek a jantzen audio csatolókondik a duophonhoz. : )
GU 50 PP. Ez alapján.
Sziasztok! Egy kis segítség kellene. 5U4G illetve 5C3SZ csővel akarok egyenirányítást csinálni. Az erősítőnek kb 400V 200mA kellene. Ha valaki meg tudná mondani hány voltosra méretezzem a trafó tekercsét megköszönném.
Kiméregettem, egészen kerek mind. Nagyon kiváncsi vagyok rájuk üzem közben. Valahol aztolvastam, hogy minél nagyobb a fizikai mérete annál jobb csatolókondinak. Ezekről ez nem mondható el. Amúgy hangváltókban használják őket.
Adatlap Amit nemértek az adatlapon az ez a két sor: Loss factor at 1 kHz (maximum) Insulation resistance at 1 kHz Mit jelent ez? A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Loss factor: valószínűleg veszteségi tényező 1kHz frekvencián.
Insulation resistance: szigetelési ellenállás 1kHz-en.
Igen, de a számok mit takarnak? 5*104? Nemtudom értelmezni, mégha tudnám is mihez viszonyítani.
Idézet: „aztolvastam, hogy minél nagyobb a fizikai mérete annál jobb csatolókondinak” Ez így ebben a formában hülyeség !
Előkerestem a régebbi bejegyzéseket, válaszaitokat a forumból. Egyszer már beszéltünk róla. Írtatok egy képletet is hozzá, hogyan lehet kiszámítani az értékét. MIből készül azis fontos.
Idézet: „Ez így ebben a formában hülyeség !” Azonos fóliából (pl. ezüst) a nagyobb méretű az ideálisabb, ugyanakkora kapacitáson. Ezis lehet sületlenség, csak feldobtam a labdát.
Ennek semmi köze a csöves erősítő készítéséhez ! Egyéb iránt lerágott csont ez a dolog !
A csöves erősítő készítése csont már levan rágva 50 éve.. Az idős szakik eltűntek (tisztelet a kivételnek), a fiatalok meg próbálják megtanulni maguktól.
Félre beszélsz én special a kondenzátor kérdésre értettem ! Na én sem vagy már 18 meg szaki sem !
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Úgy 2 x 360 V-ra
Audio ae 258
Általánosságban nem igaz, hogy a nagyobb az jobb. A méretnek (is) passzolnia kell. A méret, ugyanakkora kapacitásnál, és minőségnél annál nagyobb, minél nagyobb a feszültség tűrése.
Pl. 400 V -os kondi, amit max 250 V anódfeszültségig érdemes használni. de, egy 630 V -os kényelmesebb, kisebbek a veszteségei ugyanakkora táp, anódfeszültség esetén, kevésbé lesz gond a szivárgási árammal, vagy a hangfrekvenciás terheléssel. A csatoló kondikat érdemes feszültségben túlméretezni. Csöves erősítők esetén különösen, mert könnyebb elmenni a tűréshatárig.
A teliföldes tervezés jó csövesnél?
Egyáltalán a csöves erősítőknél a nyomtatott áramkör alkalmazásának erős korlátai vannak. Csökkenti a természetes szellőzést, az alkalmazott feszültségek miatt megnő az átütés veszélye, nagyobbak a szórt kapacitások.
A szükséges viszonylag nagy vezeték távolságok miatt nem a legnyerőbb megoldás a teleföld alkalmazása. Két vezeték között minél nagyobb a távolság, annál nagyobb a köztük levő kapacitás, amin ellenőrizhetetlen csatolások jöhetnek létre. A földhurok kialakulásának veszélye is nagyobb teleföld esetén.
Köszi! Én is valami hasonlóra gondoltam vagy még többre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |