Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Még mindig nem tul világos számomra a kérdés, de amennyire megértettem az volna a gond, hogy rövid megszakadása az infra jelnek ne okozzon galibát. Ezt ugy lehet kiküszöbölni, hogy több mintát veszel az infra bemenetről és ezt átlagolod. Ha több nulla van, mint egyes, akkor nincs infra jel, ha több egyes minta van, mint nulla, akkor van infra jel.
Igaz ezeket a PIC-eket még nem ismerem és így biztos egyszerűbb, de így nem lehet megoldani?
Idézet: „így nem lehet megoldani?” Hogy így??? Nem értem mi a gond a javaslattal. Idézem a mestert: Idézet: „Minden PIC rendelkezik a Timer0 időzítővel.” Írd meg a késleltetést a PIC-ben és meg van oldva.
Amikor írtam a hozzászólást még nem láttam Zsolt2 hozzászólását, ezért írtam ezt.
Persze jó ötlet. Egy példát tudnátok adni az átlagolásra?
Sziasztok!
Van-e valakinek egy kapcsolása és programja amellyel PIC-es feszültség és árammérőt lehet építeni, 16x2-es LCD-re? Én bogarásztam a neten, 1 jót találtam, de az AC-t mér, nekem pedig értelemszerűen DC-re kéne. Üdv!
Nem pic-es, de tápomban jól működik:
Bővebben: Link
Igen, ezt már láttam,csak az a gond, hogy én PIC-en kívül mást nem tudok felprogramozni. Találtam valami török dolgot, de még a forrásfile-hoz sem tudok hozzáférni, BASIC-ben íródott.
Megtaláltam az igazit. Ez lesz az, szerintem. Most két kérésem van a kedves profiktól: valaki fordítsa le nekem úgy, hogy a 18F4525-be bele tudjam égetni (másik 40 lábú nincs most itthon), illetve a "Voltage"-ot írjátok át "Feszültség"-re, a "Current"-ot pedig "Áram"-ra. (ez a szívem kérése)
Inkább ezt javasolnám, ha pontosabb mérést szeretnél. Az általad linkelt nagyon pontatlan lehet (nincs referencia, 10 bites AD, hatalmas sönt, nincs kalibráció).
Igen, Attila művét ismerem, csak az a gond, hogy azok nem az én pénztárcámhoz készültek, nincs alkatrészem sem hozzá, és nagyon drága. A célom most az, hogy abból főzzek, ami van a spájzban...
Ha van párhuzamos portod, már csak 1-2 ellenállás kell. (Most már abbahagyom az offot)
Bővebben: Link
Sziasztok. Az lenne a kerdesem, hogy dsPIC eseteben (konkreten dsPIC33ep512MU810) ki lehet olvasni valamilyen modon az A, illetve a B akkumulator also 32 bitjenek tartalmat egy 32bit-es valtozoba?
Az adatlap (DS70616G) Table 4-1 táblázata szerint a ACCAL a 0x0022, az ACCBL a 0x0028 címen elérhető a SFR területen.
Sziasztok!
Egy PIC18LF1840-et szeretnék beindítani, de valami nem jön össze. RA0-on kellene kigyújtani egy LED-et, de valamiért nem működik. Áramfelvétel 200uA Programozáskor villog a led, de utána semmi Belső oszcillátorról menne először (majd kvarcról, rá van kötve 2, 3-as lábra, 22pf GND-re) Tudna valaki segíteni, mit nem állítottam be jól? #include <p12lf1840.inc> __CONFIG _CONFIG1, _FOSC_INTOSC & _WDTE_OFF & _PWRTE_OFF & _MCLRE_OFF & _CP_OFF & _CPD_OFF & _BOREN_OFF & _CLKOUTEN_OFF & _IESO_OFF & _FCMEN_OFF __CONFIG _CONFIG2, _WRT_OFF & _PLLEN_OFF & _STVREN_ON & _BORV_LO & _LVP_OFF ;*******[ PORTOK ]************************************************** #DEFINE LED LATA,0 ;*******[ PROGRAMKÓD KEZDETE ]************************************************** ORG 0X0000 MAIN BANKSEL OSCCON movlw B'01110000' movwf OSCCON ; Oszcillátor 16MHz BANKSEL PORTA CLRF PORTA BANKSEL LATA CLRF LATA BANKSEL ANSELA CLRF ANSELA BANKSEL TRISA CLRF TRISA movwf TRISA testel bsf LED goto testel end A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Ha 16MHz kvarcról akarom járatni, akkor _FOSC_INTOSC helyett_FOSC_HS?
OSCCON-t hogy állítsam be (01110000) ha 16MHz-es órajelet akarok? Ezt állítottam be de valami nem OK Mit kell még beállítani?
Az OSCCON első két bitje az SCS <1:0>
Idézet: „1x = Internal oscillator block 01 = Timer1 oscillator 00 = Clock determined by FOSC<2:0> in Configuration Word 1.” ezzel beállíthatod, hogy belső oszcillátorról vagy timer1-ről vagy a config1-el beállított órajelről megy, kódszinten amit te akarsz az valahogy így valósítható meg :
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Ha OSCCON 1. bit 1, akkor a doksi szerint belső oszcillátorról megy az én olvasatom szerint(???).
Én így állítottam be BANKSEL OSCCON MOVLW b'01110000' + ami fontos kikapcsoltam a 4xPLL-t: __CONFIG _CONFIG2, _BORV_19 & _LVP_OFF & _PLLEN_OFF Így már 16MHz-rő ketyeg, csak kérdés, hogy belső vagy külső. Ha pillanatra rövidre zártam a kvarcot akkor átváltott 8MHz-re Kérdés, hogy tényleg kvarc van így beállítva?
A _CONFIG1-ben a FOSC mire van állítva?
__CONFIG _CONFIG1, _FOSC_HS & _WDTE_OFF & _MCLRE_OFF & _CP_ON
__CONFIG _CONFIG2, _BORV_19 & _LVP_OFF & _PLLEN_OFF
Ha az OSCCON = b'01111010' akkor belső oszcillátorról megy 16MHz-en, ha viszont az OSCCON = 'xxxxxx00' akkor a külső oszcillátorról megy a PIC és nem számít az OSCCON által beállított frekvencia. Ez akkor áll fent ha a FOSC = _FOSC_HS, de amint láttam ezt használod.
Akkor ez így OK?
OSCCON-t nem is kell beállítani?
De, akkor kell állítani mikor belső oszcillátor használsz mikor külsőt használsz nem számít az OSCCON <7:2> értéke, <1:0> értékének meg külső oszcillátornál 00-nak kell, hogy legyen.
Ez a beállítás OK 16MHz külső oszcillátorra (16MHz kvarc)?
Hello!
Valakinek nincs véletlenül egy I2C to USB forráskódja bármilyen PIC24-re? Esetleg van olyan MC demo board amihez van ilyen? Nagyon megköszönném. Egyszerűbb lenne azt átgyúrnom mint a 8 bitesemet.
Hát nem biztos, hogy ezzel kódszinten kell foglalkozni. A Microchip gyárt USB to I2C protokoll konverter IC-t Bővebben: Link. Azzal lehet ezt egyszerűbb megoldani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |