Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Hogyan lehet egyszerűen egy 3-4V feszültségforrásból 5V feszültséget csinálni?
Step-Up konverternek hívják. Persze attól is függ, egyen vagy váltóáramról beszélünk-e.
Sziasztok, van egy 12v autós "hűtöm" amit ha be dugok a szivargyujtóba melegszika a kábel az autóban is melegszik 2,5 sodrott kábel
Ezt már egyszer kérdezted vmelyik topikban.
Tegyél neki külön vastagabb kábelt az akkusarutól, term. biztosítékkal. A szivargyújtó nem való ekkora folyamatos terhelésre. Ha 10 ampert is fogyaszt a hűtőd ( mintha ezt írtad volna ), így csináld meg.
Itt 5 ampert ír a tájékoztató. Attól nem melegedhet a 2,5-ös kábeled.
Belemértél, mennyi az annyi? A szivargyújtót sehogy nem javasolom. A linkes cucc oda-vissza működik? A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Udv mindenkinek . Lenne egy kérdésem .. Mar egy jo ideje kinlodom egy HDD motor meghajtàsàval , az lenne a lényeg hogy minnel olcsobb megoldas legyen es hogy a sebesseget tudjam alitani . csatoltam egy par kepet a motor kinezeterol es egy kapcsolast amit kiprobaltam de nen jartam sikerrel vele .. Koszonom elore ..
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Megpróbálnám a "Trislogó"-t erre használni. Az olyan mint a Proli007 féle két ledes villogó másképpen, csak három LED-el. A sebességet a közös bázis feszültség állitásával lehetne állitani...
Ez így nem fog menni, fokozatosan növekvő sebességű indítás kell. Utoljára MTD6502-vel játszottam. (Nem lett a legszebb, de ez az első ónpasztával készült nyákom
![]()
Igen, rá kötöttem egy 7ah autós kompresszort melegedés nélkűl ment
1., mi az a "7 ah" autós kompresszor?
2., hogy jön ez a szivargyújtós témához? 3., mérd meg, hány ampert fogyaszt az a hűtő 12 volton.. Egyről beszéljünk: 12 voltról, a szivargyújtóra 12 voltos hűtőt kötnél rá?... a linked meg egy 230/12-es invertert mutat. Nem értelek. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
A kapcsolás abban biztos nem jó, hogy a LED-ek nincsenek sorba kötve semmilyen ellenállással. Ha kiveszed a LED-eket, akkor sem működik?
Koszonom szepen a segitseget ... En egy minnel olcsobb kapcsolasra gondoltam es nincs otletem hogy hogy oldjam meg .. Oky a trislogo otlet de ha fokozatosab kell inditani akkor mar az alapbol nem jo
![]()
Es ezzel az ic vel megtudnam oldani az inditast es gondolom hogy a pvm jellel alithatom a sebsseget , hogy oldom meg azt hogy sajat maga fokozatosan novellje egy adott bealitot sebesegig ?
Kifogom probalni . de szerintem attol nem kellene hogy ne mukodjon
Ez az IC mindent megold. PWM jellel lehet állítani a fordulatszámot (magától felpörgeti), állítható a forgásirány és van egy kimenete a fordulatszám mérésre/szabályozásra. Viszont csak 5V/0,5A-t tud (de csak 240Ft), ha nagyobb feszültség kell esetleg MTD6501.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Így, ebben a formában nem lehet tudni, mekkora a 4017-es kimenetén a feszültség, ugyanis a LED korlátozó ellenállás nélkül erősen söntölheti azt. Lehet, hogy csak akkora a kimeneten a feszültség, ami nem éri el a H szint még érvényes, alacsony szintjét a meghajtó IC bemenetén. Tehát nagyon is lehetséges, hogy emiatt nem működik, ugyanis a 4017-es kimenetének is van valamekkora belső ellenállása.
Üdv.!
Arra lennék kíváncsi hogy egy váltakozó árammal működő szinkron és/vagy egy asszinkron motor mennyire kényes a jel alakra.Előfordulhat hogy valamelyik el működik sin helyett négyszöggel? Ha esetleg igen akkor ez milyen veszteségekkel illetve "mellékhatásokkal" jár?
Az aszinkron motor, mondhatni általánosabb egy "kicsit", mint a szinkron. Az aszinkron motor el sem indul, vagy harmatgyengén megy négyszögjellel.
Ahogy hallani is hallhatod, ha nem színusz formájú jellel táplálod, bizony sípol rendesen, még ha szűröd is. (asszinkron hajtású villanymozdonyok, inverteres táplálású villamosok, trolibusz)
A harmonikus tartalom bizony melegíti a motort, persze, attól még működik. A szinkron motor is. A lemezmeghajtók motorja is alapvetően szinkron motor, persze elektronikával kiegészítve. Csak azért nem hallod (nagyon) , mert eléggé zárt a felépítés. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Külön kell rá méretezni...
Sziasztok
Sokszor találkozok olyan hibával, hogy csak hidegbe rossz. Most így nyáron nehéz megtalálni a hibát. Ha berakom a hűtőbe a panelt, akkor minden egyes mérésnél macera, rohangálni, a hűtőtáska pedig nem elég hatékony. Nektek nincs valami ötletetek erre? Üdv
Létezik "kalte" spray... talán -40-ig jó? ( "a" umlauttal..)
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Köszi
Jó ötlet, az ára már nem annyira....
Viszont ami áramot és időt megspórolsz vele?
![]() + igen sokáig el is tart.
Ha más nem, vegyél használtan egy kis mélyhűtőt (ilyen kis kockát)
Akár használtan is, gondolom pár ezer forintért már találsz néhány tíz literest.
Helló,
Az influencia gépeknek mitől függ az feszültsége , áramerőssége , lehet valamit változtatni , hogy pl. csak pár 100 voltos és mondjuk 1 2 akárhány mAh A legyen ??? Ért valaki ehhez? A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Egyik szélső lába a mínuszra, másik szélső lába a tápra, a csúszkáról veszed le a leosztott feszültséget. De azt tudnod kell, hogy szinte nulla árammal terhelheted, kivéve ha csak nem valami nagy teljesítményű huzalpotiról van szó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |