Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   221 / 313
(#) WindyJoe hozzászólása Jún 28, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Acer V193W monitorom, ami a szokásos 2-3 s utáni kikapcsolásos hibát produkálja.
De: Kondik rendben, bekapcs után a kék bekapcsolt állapot led világít, nem a sárga, viszont az inverter dim és pw-on lábairól eltűnik a feszültség, amikor lekapcsolja magát.
A kapcsolási rajzon semmi visszacsatolást nem láttam, hogy a vezérlő ic lekapcsoltathatná magát a scalerrel. Mi és hol lehet a hiba?
Előre is köszi a válaszokat...
(#) Buvarruha válasza WindyJoe hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

Valúszínüleg Firmware hiba.
(#) WindyJoe válasza WindyJoe hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

Stornó...
Rossz volt a leírásom, másik ic van benne, egész más kapcsolás... (pedig pont ehhez a típushoz való szervizleírás volt ami megszívatott, grrrr...)
Szóval megkapta a tápot a pw-ont és a dim-et is. A fénycsővel volt gebasz, illetve az oda vezető zsinórral...

Azért köszi Buvarruha...
(#) Buvarruha válasza WindyJoe hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Ezért nem használok szervízkönyveket, meg rajzokat, mert ritkán fedik a valóságot., mindíg csak megszívattam magam velük..
(#) Pestaxy hozzászólása Jún 29, 2015 /

Üdv!

Nekem olyan gondom volna, hogy a monitort nem tudom bekapcsolni, vagyis nem ad ki fényt a led ha bedugom. Végignéztem a panelt és van feszkó rajta a kondik is jók ahogy elnézem. Van olyan hogy a mikrokapcsoló bektrepált? Vagy más lehet a gond?
(#) 1984white hozzászólása Jún 29, 2015 /

Sziasztok!
Sehol nem kapok 480mm ccfl csövet. Szerintetek helyettesíthetem 19" monitor új fénycsővel?
Az új fénycső mérete 400mm, szóval kisebb.
Mindet cserélném, az érdekel hogy előbb tönkremegy e ez a fénycső?
Esetleg elrontja e az inverter panelt?
Köszi a válaszokat!
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Technikailag cserélheted, de a 8 centiméter(!) az nagyon nagy eltérés, a sarkai sötétek lesznek.
(#) Buvarruha válasza Pestaxy hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Igen, elég gyakori, hogy a nyomógombok közül valamelyik hibás, de nem megszakadni szoktak, hanem alapálapotban is vezetni. És nem feltétlenül a bekapcsológomb, hanem bármelyik gomb átvezethet és eesetben sem tudja már értelmezni a processzor a még jól működő gomb jelét sem.
(#) didyman válasza 1984white hozzászólására (») Jún 30, 2015 /

De, kapsz. Szállítás alatt van, ott lesz náluk egy-két héten belül. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2015
(#) didyman válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 30, 2015 /

..Annyit fűzök hozzá, hoyg az átvezetés néhánytíz-száz kOhm esetén már hibát tud produkálni, ekkora méréshatárban nézd végig a gombokat.
(#) 1984white válasza didyman hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Hívtam őket, és nem biztos hogy lesz. Köszönöm a válaszokat.
(#) Buvarruha válasza didyman hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Szerintem ezt ne nekem mond. Amúgy a Megohm-os átvezetéstől is simán megőrülnek, sőt gyakran találkozok olyannal.
(#) xule hozzászólása Júl 6, 2015 /

Van egy Asus monitorom. Az összes problémája annyi : a gyárilag extra feszesre berakott nyomogombhoz tartozó fólia megszakadt és sehol sem akarják megoldani a bekötést. Szerencsére bekapcsolva maradt igy használható , de semmit sem állit. Lehet barkács módon bekötni új gombokat ? A szakadásig sosem volt szétszedve. Nem cáfolta az egyik szerelő aki szétszedte az állitásomat.
(#) Buvarruha válasza xule hozzászólására (») Júl 6, 2015 /

Ezt fényképezd le légyszíves, mert hallottam már valakitől valami fóliáról, de még nem láttam ilyet és el sem tudom képzelni, hogy miről van szó.
(#) doni82 válasza doni82 hozzászólására (») Júl 6, 2015 /

A monitorom képe homályos.és ojan mintha lassú lenne a válasz idő.
(#) Buvarruha válasza doni82 hozzászólására (») Júl 6, 2015 / 1

Akkor megintcsak a kijelző döglött, klasszikus tünetek.
(#) doni82 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 7, 2015 /

Ez biztos?mert ha mondjuk az egeret mozgatom akkor huzza magaután mintha egyszerre több kurzor lenne.de a menü is igy viselkedik.
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Júl 7, 2015 /

Sziasztok!

Kb egy hónapja kérdeztem egy monitorral kapcsolatban. Akkor utána nem foglalkoztam vele, mert nem volt időm, de most van kedvem és időm is. Átnéztem a tápot, hogy miért nem kapja meg a 10V-ot a táp ic, de sajnos nem sikerül rájönnöm a pontos okára.
Átnéztem az IC egyes lába és a trafó közötti elemeket, de nem találtam hibát. Ezért most tanácstalan vagyok kicsit.
csatoltam egy táp rajzot, ami a legjobban hasonlót az enyémre. Azzal a különbséggel, hogy nálam a D109 után közvetlenül megy a vezetőszál az ic tápjához. D109-en mérve az előbb, 6 és 7,4V között ingázik a feszültség. Nem hirtelen ugrálva, hanem lassan felmegy, valamikor kicsit vissza csökkenve.
Mi lehet a baja, illetve mit csináljak vele, hogy elinduljon a vezérlés?

Köszi és üdv:
spgabor

delta.JPG

(#) Buvarruha válasza doni82 hozzászólására (») Júl 7, 2015 /

Ezek után pláne biztos.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Júl 7, 2015 /

Adj labortápról 11V-ot az IC-nek (ne legyen hálózaton közben) és nézd, hogy mekkora áramot eszik.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Az előbb megnéztem, de nem eszik sokat 0,01A-t csak.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Nem nyúltak meg az ellenállások amik kezdetben töltik a kondit AC-ről? A trafó visszatápláló szekundere nem szakadt? A soros ellenállást elenőrizd még, ami sorban van a fet-el (2W-os), az azon eső feszültséget figyeli a IC, az szokott még megszakadni.
(#) Repsol600 hozzászólása Júl 9, 2015 /

Sziasztok!

Van egy Dell 1701FP monitorom, nem mai darab és már van pár idegesítő hibája:
- Képernyő vibrál, néha kicsit besötétül a kép ilyenkor sípoló hangot ad ez inkább az első percekben jellemző utána jó. Bizonyos színeknél jobban vibrál.
- Néha előfordul hogy kb 10x meg kell nyomni a bekapcsoló gombot hogy bekapcsoljon egyébként csak 1 pillanatra villan egyet. Ez is inkább már akkor jellemző, ha ment előtte. Ha bekapcsol utána magától nem kapcsol már ki.
- Kb 5 perc után a gombjaira (kikapcsoló, menü) nem reagál.
- A szellőzőknél lehet hallani hogy állandóan ciripel kicsit.

Mi lehet a gondja és mennyi lenne kb a javítása?
(#) didyman válasza Repsol600 hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Ezek lehetnek hervadt kondik, fénycső forrasztásai, vagy inverter forrasztásai miatt fellépő jelenségek. A gombkezelés érdekessége vagy legelsőre utal szintén, vagy egy újabb hiba, melegedés, öregedés miatt. Szedd szét, lássuk, mi van benne.
(#) Buvarruha válasza Repsol600 hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Előbb bele kell kucskucskálni, így látatlanba azt mondanám, hogy alaposan át kell kondenzátorozni, tetőtől talpig.
(#) Repsol600 hozzászólása Júl 10, 2015 /

Itt a panel. Én így sokat nem látok rajta

DSC_0026.JPG

(#) BlackForce válasza Repsol600 hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Pedig van benne vagy negyven egynéhány elko.
(#) Buvarruha válasza Repsol600 hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Mérd meg a DC-DC konverterek utáni tápfeszültséget. Amikor nem akar indulni rendesen látni fogod, ha leesik a feszültség, de amúgy esélyes, hogy maga a külső táp a hibás.
(#) didyman válasza Repsol600 hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Itt sem invertert, sem tápegységet nem látok, amiről szó volt. A bal oldalon van pár kapcsolóüzemű stabilizátor, azok kimeneti kondijai gyanúsak lehetnek, de nem kell mind a negyvenakárhány cseréjét vízionálni.
(#) didyman válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Bocs, hogy beleszólok, de műszerrel nem mindig fogja látni az olyan mértékű esést, ami az elektronikának már bőven gondot okozhat. Ha halódik a szűrés, nem is feltétlenül esni fog a feszültség, hanem zajosodni, miközben a DC átlagértéke bőven tűrésen belül lesz a műszer kijelzőjén.
Következő: »»   221 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem