Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy programozott már valaki USBASP-vel ATTINY13-at? Mert én le szedtem a a hardware könyvtárba való fájlt de nekem fordítási hibát ír: (In file included from avr.ino:1: D:\Programok\arduino-1.0.5-r2\hardware\arduino\cores\arduino/Arduino.h:213:26: error: pins_arduino.h: No such file or directory ) Valakinek lenne vmi ötlete? hardware
Sziasztok!
Sikerült eljutnom odáig, hogy az előző hibaüzenet eltűnt és a programozó is sikeres programozást ír ki, viszont az IC-be nem kerül bele a program illetve egy másik hibaüzenetet kapok, ami ez lenne: avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x0000 0x09 != 0x01 avrdude: verification error; content mismatch Van valakinek valami ötlete?
Szerintem azt nem USBASP-on keresztul kell programozni.
És a Tools Board alatt mit választasz ki?
Tiny85 a _legkisebb_ ami szegről/végről Arduinohoz jó. Alapban: ~400 byte Flash, ~250 byte SRAM. A Tiny13 ennél _kisebb_.
Esélytelen arduino alatt Tiny13!
Még a sima BLINK sem megy! Verification error: Tápfesz ott van? 100nF kerámia a Vcc / GND közt? Reset és az 5V közt ott van a 10k felhúzó? Mosi/Miso/sck/reset/Vcc és Gnd bekötve?
A tápfesz megvan a kondi megvan, mosi miso sck reset vcc gnd bekötve a 10K ellenállás még nem próbáltam de mindjárt kipróbálom.
10K ellenállással is ugyan az a helyzet.
Véletlenül nem "Arduino as ISP" -vel kellene programozni ? Nem lehet engem a szakik sorjaba sorolni, de én, Guugli tanácsára, úgy próbálnám.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy az Arduino Mega 2560R analóg bemenetei mekkora feszültséget visel el? Egy helyen Arduino azt olvastam, hogy 0-15V Valós lehet ez az adat? Nem szeretném legyilkoli a bemeneteket. Ezért kérdezlek titeket. Egyébként 0-10V-ra van szükségem bemenetenként.
Nos kipróbáltam, hogy beleírok hibás sort. Az jött ki, hogy a betűsorrend szerinti első alkönyvtárból veszi.
És mint sejtettem, itt az arduino környezetben legalább is a librarias könyvtár alkönyvtáraiban lévő file-ok esetén nincs jelentősége, hogy <> vagy "" között van-e a neve.
Nah végre megjött a due, de én az 1.0.6-os progit használom, az újat nem szeretem, abba hogyan tudom belerakni a board-ot?
Utánna olvasgattam, és azt találtam, hogy csak a béta verziók tudják a due-t... Most felraktam az 1.5.6 beta-t, beletettem a librarykat, viszont egy csomóra hibát ír:
Idézet: „Invalid library found in G:\arduino-1.5.8\libraries\Ethernet: Library can't use both 'src' and 'utility' folders. Invalid library found in G:\arduino-1.5.8\libraries\Robot_Control: Library can't use both 'src' and 'utility' folders. Invalid library found in G:\arduino-1.5.8\libraries\SD: Library can't use both 'src' and 'utility' folders. Invalid library found in G:\arduino-1.5.8\libraries\TFT: Library can't use both 'src' and 'utility' folders. Invalid library found in G:\arduino-1.5.8\libraries\WiFi: Library can't use both 'src' and 'utility' folders. ” Ez mi lehet?
Az Arduino Mega analóg és digitális bemeneti is egyaránt max 5V-os feszültséget viselnek el!
Ettől nagyobb feszültséget csak feszültségosztóval lehet rátenni!
Nem kell beletenni a lib-eket. Nekem az 1.6.5-van feltelepítve (nem béta verzió), a Tools/Board/Board manager menüben egyszerűen rákattintasz a DUE telepítésére... Letölti a netről ami kell hozzá, és már lehet is fordítani a kódot. A webszerverem simán lefordult úgy, hogy a DUE volt kiválasztva. Egyedül az EEPROM.H nem tetszett neki, ezt kivettem (mert nem használom, csak régebben ebben tároltam pár dolgot - de mostmnár inkább az SD-n) és máris le tudott fordulni. Sajnos kipróbálni nem tudom, mert nekem még mindig nem érkezett meg a DUE
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Na felraktam az 1.6.5-t, megcsináltam a due telepítést, bemásoltam a libeket a régi progiból, és ilyen hibákat ír:
Idézet: „Invalid library found in G:\arduino-1.6.5-r2\libraries\SD: Library can't use both 'src' and 'utility' folders.”
Akkor olvasd el az előző hozzászólásom legelső mondatát mégegyszer.
Mert nem minden régi lib jó hozzá!
Mivel nagyon sok belső HW jóval többet tud, mint az AVR-ek! Ilyen Pl. a te esetedben éppen a SPI, ami az SD-t kezeli. Ezért keresni kell olyan libeket amik már a duet kezelik. Én a telepítést úgy oldom meg, hogy csinálok 1 saját libet, amiből kidobálom az olyan részeket, ami nem kel a due-hoz. (Mert már ARMos lapból is van vagy 10 fajta. Kis gyakorlás után már tudja az ember. (Ha végkép elcseszem? Letörlöm az egészet és újra kezdem, gyakorlás) Ha megvan a rutin gyűjtemény, be zipelem és azt mutatom meg az include telepítőnek. Valahogy így néz ki: c:\Users\neved\Documents\Arduino\libraries\SdFat\utility\ c:\Users\neved\Documents\Arduino\libraries\SdFat\examples\ << itt vannak az ajánlot alkalmazások c:\Users\neved\Documents\Arduino\Alkalmazás\ << itt a saját projectek Ez után már tudja a rendszer, hogy nem az AVRs rutinok kellenek a due-hoz. (Lehet, hogy van ennek jobb módja is? Csak én még nem ismerem.)
Akkor honnan kerülnek bele? Belemásznak vagy mi?
Gondolom az a kb. 170Mb amit letölt amikor a DUE-t telepíti, csak tartalmaz valamit... De tudod mit nehogy kipróbáld amit írtam, inkább szenvedj vele még egy darabig. Erre már tényleg nem tudok mást mondani. Ezen a gépen ami előtt most ülök, kb. 4-et kattintottam, hogy települjön a DUE, utána elindítottam a fordítást, és ennyi. Ha te is ezt tetted volna, valószinűleg már rég működne.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Na kipróbáltam minden nélkül, most már csak a time és a i2c lcd library nincs meg neki...
Hát ezt nem igazán értem...
Nem érted?
A lényeg, hogy az arduino indítása után kiválasztod boardnak a Duet. És így telepíted az „Sketch > Include library > ADD ZIP.. > Általad bezipelt lib!!!! Így megjegyzi az útvonalat és a due-hez itt keresi először az <myxxx.h> alkalmazásokat. Amit fkx írt az az alaptelepítés (A DOS)! Mikor az megvan? Elindulsz a neten barangolni „Arduino due lib” címszóval, és találsz elég jó alkalmazásokat. Amik meg könnyítik a kezdők dolgát, (Lassan összejön valami Win95 szerű tudás bázis, kis túlzással).
Van egy 8 bites változó, aminek a csak a félkövérrel jelzett bitjeit szeretném módosítani pl. 1010 -re, a többi változatlan maradjon.
bbbb bbbb Tehát az eredmény ez legyen: bbb1 010b Ezt egy lépésben meg lehet csinálni? Bitmezőket ismerem, de az macerás. Egyébként két maszkolással tudom megoldni.
Értem, köszi megpróbálom.
Írsz 1 makrót:
Na felraktam őket, az ethernetet próbálgatom most, hibát már nem ír, viszont feltöltés után ha kiiratom soros monitorra az ip-t, akkor mindig 255.255.255.255 jön ki, és nem is működik ott ahova állítottam. Ez mitől lehet?
Pedig nincs más 1 2 bit maszkolási lépés kell.
AND OR XOR művelet a biteken . Lehet XOR segítene is .
Köszönöm a választ.
Idézet: „Van egy 8 bites változó, aminek a csak a félkövérrel jelzett bitjeit szeretném módosítani ” Van olyan fejlett mikrovezérlő, amelynél ez egy művelettel megoldható, de a 8-bites mikrovezérlőknél ez nem megy egy lépésben. A több lépéssel pedig gondot okozhat, ha a műveletek közben egy megszakítás, vagy más konkurens folyamat belezavar (pl. SFR vagy CPU regiszterek matatásakor). A bezavarás elkerülése/minimalizálása érdekében célszerű XOR műveletekkel megoldani (kvázi atomi műveletté tenni) a bitmatatást. Az alábbi inline függvény akkor használható eredményesen, ha a konkurens folyamatok (ilyen a megszakítás is) nem módosítják az általad félkövérrel kiemelt biteket, a te függvényhívásod pedig csak a félkövérrel szedett biteket módosítják. [code=c]/* Inline függvény, amely egy regiszter valamelyik bitcsoportját * atomi művelettel módosítja. * \param reg a módosítandó regiszter neve * \param val a beírandó érték (helyiértéken helyesen!) * \param mask a módosítandó bitcsoportot kijelölő maszk */ #define ChangeBits(reg,val,mask) reg ^= ((reg^val) & mask) |
Bejelentkezés
Hirdetés |