Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   198 / 244
(#) andras99 hozzászólása Jún 22, 2015 /

Köszönöm a válaszokat, akkor EV lesz.

Keverővel kapcsolatban: Soundcraft Signature 12-t találtam, nem rossz csak túl nagy és okos.
(#) Lovas Gabi válasza andras99 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

A Mackie cuccokban nem fogsz csalódni én is javaslom. Az Onyx mikrofon preampok legendásan jók, szépen is szólnak. Szerintem nézz körül itthoni hirdetőoldalakon és hallgasd meg mielőtt megvennéd. Ha újat akarsz, akkor egy jó mixpult ára sajna fölötte van az általad megadottnak. Javasolnám még a Mackie DL 806 digitpultját, de ehhez még kell egy Ipad is. Ez viszont már szinte mindent tud. Viszont az ára is magasabb, de ha használtan ki tudsz fogni egyet, akkor jól jársz vele. A tápdugó probléma megoldása egy rack, amiben tárolod, illetve hurcolod. Egyszer kell csatlakoztatni és nem törik el, nem megy szét. Én mindent beleraktam, így egybe szállítható és védve is vannak lásd kép
(#) Lovas Gabi válasza Lovas Gabi hozzászólására (») Jún 25, 2015 /

András! Ezt most találtam. Nézd meg, hátha.
http://hitspace.hu/mackie-1402-vlz4-mixer.html
Árban még az a szint, amit megadtál.
(#) Kismazsika hozzászólása Júl 1, 2015 /

Sziasztok! Egy két csatornás végfokot csatornánként rá lehet kötni egy három csatornás keverőre úgy hogy az egyik csatornán subwoofer a másik csatornán pedig egy három utas hangsugárzó van ?
(#) steelbird válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Szia!
Igen.
A keverőnél a subnak a csatornáján emeld rá a mélyet és vágd le a magasakat, meg panorámázd ki arra az oldalra a csatornát, amelyikre a mélyláda van kötve az erősítőn.
A másik csatornán, amelyiken meg a 3 utas "top" láda szól majd, lehet, hogy lejjebb kell majd venned a mélyeket és azt meg panorámázd ki teljesen a másik oldalra.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2015
(#) Kismazsika válasza steelbird hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Rendben köszönöm a gyors segítséged, a másik kérdésem az lenne hogy xlr csatlakozóval vagy 6,3 jack csatlakozóval jobb össze kötni? ezek a fajta csatlakozók vannak a végfokomon, a keverőn csak rca van. Illetve még annyi hogy hogyan is panorámázzam ki, kicsit bővebben eltudnád mondani ?
(#) mikrokapcsolo válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Amelyik csatlakozód van kéznél. Jack-et könnyen kiránthatod, XLR drágább.
Panorámázás: Lehet, hogy balance a feliratod. A lényeg, hogy be tudod állítani, melyik oldalon szóljon az adott csatorna.

A végfoknál nem nagyon van jelentősége, hacsak nem mikrofon bemenet az XLR aljzat...
XLR esetén kell egy RCA/XLR dugós kábel, ez annyira nem szokványos kombináció kábelnél. RCA/Jack már inkább, olyan biztos, hogy van.

Itt egy kép a csatlakozási lehetőségekről.

Mindegy. De látom, van RCA is a végfokon, akkor kösd össze RCA/RCA -val, a keverőn úgyis csak olyan kimeneted van.

De csatornánként szeretném rákötni a sub miatt, A csatorna sub, B csatorna top láda.
(#) mikrokapcsolo válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Azt a keverődön kell beállítani. Az egyik oldalra eltekered azt amit szubon, a másik oldalra amit a topon akarsz hallani.
(#) andor95 hozzászólása Júl 12, 2015 /

Sziasztok
A véleményeteket szeretném kérni a Behringer EPQ 1200 végfokról. Vásálás előtt állok és nm tudom h mennyire jó ez az EPQ széria.
Köszönöm előre is
(#) sound.man válasza andor95 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Én biztos, hogy nem venném meg.
(#) zotya1983 válasza andor95 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Qsc GX 5 kopi a formaterv,én inkább megvenném a bevált Ep 2500 at az nem okoz csalódást!
(#) andor95 válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Értem. Akkor nm veszem meg. Az EP 2500 is QSC RMX 2400 kopi, kicsit alulméretezett a QSC hez képest de ezekszerint igy is jobb mint az EPQ.
Köszönöm a válaszokat
(#) zotya1983 válasza andor95 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Hát nem tudom 4darab 18" os szubbok is nyögtek alatta szépen (Ep 2500) és nem ment clip közelébe sem még Ha nem csal az emlékezetem akkor 2.5-3 KW transzformátor van benne nem éppen alulméretezett Sőt! ...
(#) andor95 válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Akkor elég megbizhato végfok Az ''alulméretezettséget'' azért mondtam mert lattam volt egy kepet a két erosito belsejéről
http://bitcore.org/stuff/Bass/QSC-RMX2450_VS_BehringerEP2500.jpg
Kicsit nagyobb a trafó a qsc ben de azert lehet jó a behringer
(#) Kismazsika hozzászólása Júl 12, 2015 /

Sziasztok, már érdeklődtem, hogy a végfokomat a keverőmmel hogyan tudnám össze kötni csatornánként, de nekem nem tűnik egyszerűnek, a keverőről csatolok képet. Az össze kötést illetően úgy szeretném ha, "A" csatorna Top Hangsugárzó, "B" csatorna Mély hangsugárzó és egy Laptopról szeretném a zenéket lejátszani.

$_72.JPG

(#) zotya1983 válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Üdv! Nem ártana 2 végfokról hajtani és akkor a booth ra mehetne mondjuk a mély végfoka, a masterre meg a toppok,vagy fordítva. Igaz a subboknak elég 1 csatorna is.

Na szóval laposból jössz ki 2 rca val az egyik csatorna line inputjába.
Keverőből a master outon csatlakozol szintén 2 rca val a toppok végfokára a booth outtal meg a mélyek végfokjára
(#) Kismazsika válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Egy végfokkal nem lehet megoldani ?

Nem igazán,csak úgy ha a végfokod eleve 4 kimenettel rendelkezik. Jó lenne tudni milyen a végfok pontosan.

Itt van két kép. Típusa pedig: jaytec pae-800
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
(#) reloop válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Szia! A laptop jobb és bal kimenetét két különböző Line bemenetre kötöd, persze oldalhelyesen.
(#) zotya1983 válasza reloop hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

De akkor a topládái monók lesznek....Biztos ezt akarja?

a képen jól kötötted be,akkor hajtsd úgy hogy a 2 top az egyik legyen a- csatorna kimenetén a másik top b csatorna kimenetén.A szubbot pedíg kénytelen leszel vagy elválasztani külön végfokra,vagy osztoznia kell valamelyik topláda kimenetével,ha így csinálod akkor fűzd őket inkább sorba.

Lényegében nekem az a bajom, hogy vettem két Ibiza Sound típusú hangsugárzót, és elég gyenge a mély hangzás, ezért szeretnék egy Subot is külön csatornára.Mellékeltem képet a hangsugárzómról.
(#) reloop válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

A hangosítás többnyire monósítással indul, ez akár a laptopon is beállítható. Szoktam alkalmazni a szóban-forgó módszert.
(#) reloop válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Az erősítőd elbírja a két Ibizát párhuzamosan?
(#) Kismazsika válasza reloop hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Igen elbírja, itt vannak az infók róla:
Fö jellemzök:
3-utas 25 cm hangfal Bass Reflex konstrukcióval és 400 W max. teljesítménnyel
Trapéz konstrukció - monitor hangfalként is szolgálhat
Szilárd konstrukcióval, védő listákkal, nemezburkolattal és markolatokkal rendelkezik - szállításhoz alkalmas
Standard fészkek - állványra alkalmas
Müszaki paraméterek:
Portok: 2 x aranyozott csavaros sorkapocs, 2 x 6,3 mm jack bemenet
SPL érzékenység: 97 dB (± 3 dB)
Fém védőrács
Impedancia: 8 Ohm
Frekvencia átvitel: 50 Hz - 20 kHz
Következő: »»   198 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem